11 főre mennyi hús kell az ebédhez? (tudásbázis kérdés)
Tehát akkor egy picukra, gondolom a szülinapos. Fél adag.10,5 ember. Fiatal felnőttek javarészt.
Sertésből 20 dkg-t szoktunk számolni, csirkéből inkább 25.
A besamel, kukorica is tömény. Még azt is figyelembe venném,hogy van -e előtte leves, utána sütik,desszertek. Anyától azt tanultam: vendégségben egy picivel inkább több legyen,minthogy mindenki kínosan nézegessen,hogy na most akkor az utolsó szeletet ki vegye ki. Vidéki lánykaként nekem ezt mondta anya.
Még egy jó tipp egy sima bulira: bepácolni előre a husikat,aztán süsse ki mindenki magának a grillen.
Persze a szülinap az kicsit más.Ott meg kell adni a módját. Előbbi tipp inkább házibulira való.
Boldog szülinapot a Kicsinek!!Örülök,ha segítettem.
Én is így tudtam, mint ahogyan a link írja: fejenként minimum 0,5 kg hús. Erre számolunk valami pluszt, ráadást, hogy szégyenben ne maradjunk.
Ha karaj, akkor abból vennék
fejenként 2 szeletet, és a csirke mellből fejenként a 35-40 dkg-ot számolnék.
2 kg csirkemellfilé és 1,5 kg karaj. ez 12 felnőttre és a kisgyerekre szerintem elég.
A karajra csak sima besamelt teszel, vagy lesz esetleg rajta más (sajt, sonka, stb.) is?
Szia. Tök egyszerű ételeket fogok csinálni, ami gyorsan megvan! :) Nem fogom magam megszivatni.
A húst anyukám állja(neki van szép kártyája, amin tud venni a húsboltban)
Falucskában élünk, ahova nem szállítanak ételeket :( 😪
Nem vettem okoskodásnak, ez is egy tipp volt!
Köszönöm szépen! 😊
Nem okoskodni akarok, csak egy tippet adni.
14 főre főzni (szerintem) ebben a kánikulában több, mint megerőltető. Nem beszélve az időről. Mert ennyi emberre főzni időrabló dolog ám! Ott állsz egész délelőtt a tűzhely előtt, mint valami kis konyhatündér, és ne adj isten valami félresikerül...nálam már történt ilyen.
Nem gondolkodsz esetleg rendelésben? Én már teljesen átálltam erre. Kényelmes, nincs feszültség, hogy jaj csak minden jól sikerüljön! Tapasztalatom szerint még nem is sokkal drágább, mintha én vettem volna a hozzávalókat.
Csak tipp volt, de hátha hasznos.
Boldog szülinapot a kisfiadnak! :)
Kor : 1 fő, aki 2 éves
6 fő 20-33 év,
1 fő 70 év
3 fő 50 év
+ 2 fő(én és a férjem) 28-30 év
Csirkemellet, karajt szeretnék készíteni. Besameles karaj, kukoricás csirkemellet
Nagyon szépen köszönöm a válaszod! :)
Találtam egy ilyen cikket:
Fontos lenne tudni a vendégeket összetételét: kor,nem,étvágy
10 éves kor felett felnőtt adagot számolunk(kamasz többet eszik,mint felnőtt)
Ja és milyen húsból 1 kg, mert pl halból,csirkéből többet számolnak, mint pl mARHÁBÓL
és milyen módon lesz elkészítve(natúr, vagy sonkával töltve, rántva,pörköltnek) 11 felnőttnek mondjuk 2-2,5 kg sertés, persze, ha nem extrém étvégyúak
Extra tipp: megnézni az időjárás-jelentést, hétközben35 fok lesz, akkor pl a nagyobb étvágyúak is kevesebbet esznek, hűvősebb időben pedig étkesebbek
Sziasztok, a segítségeteket kérném!
Kisfiam születésnapját hétvégén fogjuk ünnepelni, ahova 11 főt várunk. Mit gondoltok hány kg húst vegyek az ebédhez? Sosem főztem ekkora társaságra,így fogalmam sincs mennyi lenne a megfelelő. :/
További ajánlott fórumok:
- Milyen "extrát" rántsak ki, a holnapi ebédhez?
- Esküvői készülődés! Miből mennyit kell számolni 65 főre?
- Közgyógyhoz mit kell beadni, és mennyi az egy főre jutó jövedelem felső határa?
- Mennyi alapanyagot vegyek, ha 70 főre kell főznöm paprikás krumplit?
- 30 főre babgulyást mennyi alapanyagból kell főzni?
- Szülinapi kreatív őtletek kellenének húsvét hétfőre (2 évesnek, program, díszítés)