Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mennyi idős korában kell a kisgyermeket átszoktatni a rácsos kiságyból a gyerekheverőre? És hogyan? fórum

Mennyi idős korában kell a kisgyermeket átszoktatni a rácsos kiságyból a gyerekheverőre? És hogyan? (tudásbázis kérdés)


2009. júl. 28. 17:44
Mi az oldalát akkor szedtük le a kiságynak, amikor szobatiszta lett a gyerkőc másfél évesen. 2 éves volt, mikor heverőt kapott, és kiköltöztünk a szobából. Azóta egyedül alszik.
21. Ritapam (válaszként erre: 17. - Banita76)
2008. dec. 3. 20:15
kisfiam is 3 éves elmúlt, ő is rácsos ágyban alszik, semmi baja vele. 2 rács kiszedhető, ott közlekedik :) ja kb. 120 centi hosszú az ágy :)
2008. nov. 10. 21:33
A mi kisfiunk velünk aludt majdnem egészen nyár végéig, aztán apa hozott neki egy félemeletes ágyat. Két és fél éves volt akkor, de nagyon kényelmetlenül aludtunk már vele... Elötte vagy három hétig toltam a gyereknek a szöveget, hogy milyen vagány kisfiú lesz, mert gyönyörü ágyat kap apától! Elsö perctöl fogva ott alszik, néha lekéredzkedett, de ment is vissza egy 10 perc múlva, mert öt várja a szép ágya. A mai napig nagyon szereti. Most Anyuéknál vagyunk Ausztriában, átmenetileg együtt alszunk, de ha megkérdem töle hogy mi hiányzik neki a legjobban otthonról, mindig azt válszolja hogy: "apa meg a szép ágyam!":)
19. Vicza
2008. nov. 10. 17:39
Sziasztok, mi 2 évesen vettünk neki ágyat, és elég gyorsan átszokott, akkor került külön szobába is. Nem mondom, hogy nem jön át néha, de nem mindennapos. Most már hat lesz, de azért néha még átoson, és bebújik.
2008. jún. 27. 16:57

Sziasztok!

Az én kisfiam 3-éves lesz júliusban,kiságyból elég hamar kiszokott(persze a mi hibánkból)azóta köztünk aludt,most 2-hete jött az öcsém és nálunk aludt és itthagyta a felfújhatós ágyát,azóta a gyerek külön alszik, csináltam neki egy külön sarkot ott vannak a játékai,tévéje dvd-vel és mesét néz ott játszik. Nem is gondoltam,hogy így egyik napról a másikra átszokik. Néha,amit bonyolultnak hiszünk nem is az:-)

2008. márc. 2. 21:26
Biztos meglepődtök, de az én lányom már 3 éves, és még mindig a rácsos ágyban alszik éjszaka, délután pedig a heverőn. Ő nagyon szereti a kiságyát, és még elfér benne.
2008. márc. 2. 20:04
Mi kb.13 hónapos korában vettünk neki gyermekheverőt.Persze olyat amiről nem tud leesni!!
2008. febr. 21. 09:21

attól függ

mekkora a rácsos ágy ,állitható -e a magassági szintje, szobatiszta.-e már,mikor jön a kistestvér

nálunk elég nagy a rácsos ágy még egy 3 éves is kényelmesen belefér

és állitható a mélységi szintje

tehát hogy a gyerek ne másszon ki rajta

a nagy kb másfél évesen ki lett paterolva

mert a kistesó jött és nem akaruk hogy azon a napon váltson ágyat mikor hazjön az öcsike igy fél évvel előtte ágyat cserélt, gyerek heverőre ami biztonsági támlás, tehát nem esik le róla. fogtuk megvettük az ágyat és mondtuk neki vivi: itt az uj ágyad mert a másik már neked ne jó nagy vagy

nagy kislány meg ne aludjon babaágyba

ezt elfogadta és abba alszik

a kicsi 2 éves koráig aliudt rácsosba

utána elraktuk

de gond nélkül átszokott a gyerek ágyra

lehet már kényelmetlen volt neki...

14. direne
2008. febr. 20. 20:30
Ja, és akkor már nem is nagyon kell szoktatni.Örülnek az új ágynak, többnyire.Legalábbis nálunk így volt.
13. direne
2008. febr. 20. 20:13
Hát..egyszerű.Amikor már ki tud mászni belőle,nincs sok értelme a rácsos ágynak. :-)
2007. nov. 16. 11:54
LÁnyom másfél éves korában kapott ágyat, azóta sokkal jobban alszik. Éjszaka sem szál le róla, inkább nekem kiabál, hogy menjek át hozzá. Most két és fél éves.
2007. okt. 17. 10:48
Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha kiságyból néhány rács kivehető, akkor az mikor vettétek ki? A gyerek mennyi idős volt akkor?
10. kobagabi (válaszként erre: 2. - Medike01)
2007. szept. 27. 20:17

Nekem ugyanez a problémám! Lassan kétéves a kisfiam, és nem kellene már kiságyban aludnia. De félek, nem fog ott aludni, ha kijöhet! Most betesszük a kiságyba és kb. 10 perc múlva már alszik is.

Most kezdtük a bölcsit, és ott délben már alszanak is ovis ágyon. Abból is ki tudna jönni, de nem jön és elalszik, ezért reménykedem, hogy itthon is ez fog történni!

2007. szept. 26. 05:53

A rácsos ágy biztonságérzetet ad a gyereknek. Amíg kényelmes neki, benne maradhat. Én a gyerekeimet úgy szoktattam rá, hogy tettem mellé párnákat, széket, hogy le ne essen, és megdumáltam, hogy milyen klassz kis fészek....:)

Lehet, hogy gagyi ötlet, de később az unokák is ezzel a módszerrel szoktak rá a heverőre. Aztán már csak azt kell figyelni, mennyire alszik a szélén. Ha nem, lassan elkerülhet a szék, a párna.

2007. szept. 25. 14:57
Nalunk miota nincs racsos agy nem hajlando aludni a gyerkoc. Olyan 2 eves kora korul tettuk at egy galeriaagyra. Hamar megszokta, de onnan nem tud lemaszni, ezert alszik. Nagyszuloknel meg mindig utazoagyban alszik, ha nincs 'ketrecben' nem hajlando elaludni. Valamit biztosan elrontottunk, de nem tudom mit. :(
2007. szept. 21. 14:10

Sziasztok.)Az én kincsem juniusban volt 2 éves és még mindíg a kiságyban alszik,nagyon szereti.Nálunk az alvás úgy van este,hogy fürcsi után a mi nagy francia ágyunkon elalszik a 2 gyerek és szépen átvisszük őket az ágyacskájukba.Ez nálunk működik,bár egy jó hónapja a kicsi egy héten keresztül minden éjszaka fölébredt és sírva mondogatta,hogy nem szeretem a kiságyat.Akkor elmagyaráztam neki,hogy de az csak a tied és ha nagyobb leszel kapsz másik ágyat.Mi jövőre tervezzük,hogy veszünk 2 egyforma ágyat,mert a nagyobbik jövőre kezdi a sulit és úgy is venni kell íróasztalt,széket,rendezzük át a szobájukat,addig remélhetőleg így marad.

Ja,és amikor betegek a lányok velünk alszanak egy ágyban.Mi így szeretjük:)És mikor meggyógyulnak sosem volt probléma,hogy vissza kell menniük a saját ágyukba.

2007. szept. 21. 13:28
Hali. Mi is kétéves korük körül szereltük szét az ikrek ágyát(külön külön), az oldalak fogait vettük ki és csavaroztuk vissza az oldalakra, így tuti nem esik le, ha mennie kell wcre, könnyen kijön belőle meg vissza is. Ha már átalussza az éjszakát biztos nem lesz nálatok sem gond, ha netalán mégis akkor az altatással kellene változtatni, a délutánit rövidíteni vagy az estit kicsit tolni esetleg. Szerintem... Nálunk így vált be.
2007. szept. 21. 12:52
Nálunk igazából az a helyzet, hogy 2 éves a fiam és még rácsos ágyban van. Kiskorától fogva leraktuka kiságyba és alvás volt. Az utóbbi időben, azonban sokszor fél órát, órát is játszik, főleg a délutáni alvás előtt. És attól félek, hogy ha a átrakom a gyerekágyra, mert amúgy már van gyerekágyunk-heverőnk is, hogy arról ugye lefog tudni jönni és sose lesz alvás. Ezért parázok, hogy mit csináljak, mert végül is sokan modják hogy miért nem rakom már át másik ágyra, mert elvileg itt lenne az ideje. Szerintetek?
2007. szept. 21. 11:31
Mi pár hete vettünk a két és fél éves lányomnak gyerekágyat,hát akkora sikere van,hogy sehol máshol nem alszik.Azelőtt éjjel mindíg odakérte magát hozzánk,de mióta az ágya van,azóta nem.Nem jön ki játszani belőle éjjel,de van,hogy reggel hamarabb kel fel,nem szól,csak játszdigál,de szerintem ez nem baj.Éjjel nincsilyen gond.Eszti nagyon szereti.
2007. szept. 21. 11:31
Mi 2 éves korában szereltük át a kiságyat heverővé.Mindig forgolódva aludt azt hittük le fog esni,de egyszer sem esett le,nem is járkált.
2. medike01 (válaszként erre: 1. - 7934d1ac97)
2007. szept. 21. 11:27
Hát, tapasztaltom az nincs, de ötletekre nekem is szükségem lenne :-) Nálunk ugyanis az elalvás jelenleg úgy történik, hogy megy a gyerek az ágyába, és elalszik, miután megunja a játékot. De a kiságyat csak alvásra használjuk, tehát tudja, hogy el kell aludnia nemsokára. Most viszont már kimászik belőle, ezért keresem a heverőt, de félek, hogy nem fog rajta aludni, mert oda nincs "bezárva" :-( Egyébként másfél éves a lányom.
2007. szept. 21. 09:08
Van valakinek tapasztalta, véleménye ezzel kapcsolatban? Nem fog a gyerek leszálni az ágyról és játszani alvás helyett??

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook