Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mennyi idő alatt szokják meg a kicsik a bölcsit? fórum

Mennyi idő alatt szokják meg a kicsik a bölcsit? (tudásbázis kérdés)


25. medike01 (válaszként erre: 24. - Gerna)
2008. jún. 28. 13:41
nálunk ez a mai szombat volt :-)
24. gerna
2008. jún. 27. 15:07
Ez már jó régen volt, de az én gyerekem is kb. másfél óra alatt... sosem volt olyan gond, hogy nem akart volna menni. Inkább olyan, hogy szombat reggel is kiállt az ajtóba, hogy menjünk a bölcsődébe!
23. 09ca1d3343 (válaszként erre: 21. - Medike01)
2008. jún. 27. 14:44

Ez nagyon jó!

Gondolom,többnyire azért nem ez a jellemző! :)))

2008. jún. 26. 15:31
az ányom természetesen a lányom
2008. jún. 26. 15:31

másfél óra :-)

Na jó, ez gondolom nem gyakori, de az én ányom a tök idegen emberek között másnap (még nem volt másfél éves) nyitotta nekem az ajtót, hogy mehetek :-)

Harmadik nap már ott aludt.

Azóta sem mondta, hogy nem megy.

2008. jún. 26. 12:37

Azt mondták a bölcsiben,hogy két hetet szánjunk rá biztosan,addig mindennap bemehetünk. A többi meg majd elválik...

Nagyon kíváncsi leszek,okt.-ben kezdjük :(

19. clugie
2008. máj. 2. 18:04
Nállunk 2 hét volt a beszoktatás, de kb 4 hónap volt mire, örrömmel érkezett és felszabadultan tudott játszani.
18. Laryan
2008. febr. 29. 22:08

Minden gyermek más és más!

Sok mindentől függ éppen ezért változó-bár az én lányom nem járt bölcsibe de így tudom és gondolom.

17. supin
2007. dec. 20. 10:23
Ez függ a bölcsis személyzettől is. Nálunk ha apukája vitte nem hisztizett csak ha én.
16. maca29
2007. máj. 19. 14:03

Az én gyermekem a két hét beszoktatási idő alatt sírt minden reggel, majd szépen beszokott. Aztán 5 hónap eltelt, most minden reggel megy a hiszti, néha úgy kell kivenni a kezemből, mert nem akar ott maradni, pedig már 3 elmúlt és elmagyaráztam neki, hogy dolgozni kell, apának is, anyának is, volt is a "dolgozóba", érti is, és mégis.

Napközben nincs vele semmi probléma, szépen játszik és jól viselkedik. Mégis minden reggel sírással indítunk.

2007. febr. 6. 17:03
Az én kislányom szeptemberben kezte a bölcsit. Nayon féltem az első naptól, de délben szólt hogy ő bizony ott akar aludni és menjek haza az ágyneműért. Azt azért hozzateszem ezelőtt még a nagyszülőknél sem lehetet lefektetni. Ez azért ritka!
14. _kleo_
2006. okt. 6. 21:50
Mi 21 honaposan kezdtuk a bolcsit, 3 hete, es egyelore semmi gond. De meg annal is kevesebb. Reggel lelkesen beveti magat a jatekok koze es delben mosolyogva jon ki.
2006. okt. 6. 20:59
Az én kisebbik fiam most szept.15én kezdte az ovit.Kétségbe voltam esve,hogy biztos katasztrofa lessz a vége de épp az ellenkezője tőrtént.Első reggel egy nagyon keveset sirt,azota pedig egyáltalán.Most már oda jutottunk,hogy azzal fenyegetjük,hogy ha rosszalkodik nem visszem az oviba és akkor tör ki a sirás.
12. szamocinka (válaszként erre: 11. - Jurák Józsefné)
2006. júl. 4. 23:18
Bizony-bizony! Következetesen MINDIG gyorsan kell elválni, már a kezdetekben is, nem nagy feneket kerítve a dolognak. Mert ha sokáig tart reggel a búcsúzkodás, az könnyen pityergéséé, szívfájdító zokogássá válhat, és akkor megkeseríti anya napját is, és a kicsinek sem jó.
2006. júl. 3. 20:33
2.5 évesen be kellett adni a kicsit bölcsibe, mert vissza kellett mennem dolgozni( javában építkeztünk...)A kis drágámnak egy fél évig tartott, mire a reggeli parádét elhagyta, cserébe a nagyobbik az oviban 4 évesen kezdett rá.Most 3 év ovibajárás után van kedvük ott lenni, és nincs hiszti reggelente.A nagy 7 éves lesz, a múlt héten 'elballagott' és kijelentette, hogy már éppen kezdte is unni, jó hogy többet nem kell mennie.Nála többször is eltörött a mécses a három év ovi alatt, sokszor meglepő helyzetekben és váratlanul. A reggeli elválás puszit nem szabad hosszúra nyújtani, mert annak mindig kitörés és lábelnemeresztés/csimpaszkodás a vége, próbáljunk tárgyilagosan, kissé visszafogottabban elbúcsúzni, mert attól rosszabb nincs, ha a gyereket úgy kell leszednie a dadusnak a munkába siető anyukáról és az egész nap gyomorgörcsös jellegű.
10. _kleo_
2006. júl. 3. 16:13
Az enyem most szeptemberben megy bolcsibe, 21 honaposan. En is rendesen parazok. Bar eleg jo a termeszete, egyaltalan nem anyas, konnyen feltalalja magat uj helyzetekben es konnyen baratkozik, foleg nagyobb gyerekekkel. Szerintem en fogom kettonk kozul rosszabbul viselni, s attol tartok ez ragad majd ora is at.
2006. júl. 1. 14:34
Nállunk a kicsi nem volt bölcsis .Ugy hallottam hogy van aki hamar van aki soká.Én nem vinném bölcsibe mert egy két éves gyereket még az anya neveljen,és ha azt akarom hogy,társaságbalegyen,leviszem a játszótérre.Persze ott más a helyzett ahol nincs más választás.
8. zoja
2006. máj. 16. 21:19
Nálunk 2 éves vol a kicsi mikor bölcsibe kezdtük vinni.Legalább 1 hónap kellett mire sírás nélkül nyugodtan tudott ottmaradni.Most ovis és nagyon szeret oda járni.Néha átnéznek a bölcsibe a régi gondozónőikhez,ennek ellenére az oviba átkerülésnél hasonló problémák voltak mint a bölcsibe való beszoktatáskor.
2006. máj. 16. 15:00
Nálunk a lányom járt bölcsibe, nem volt mese, vinni kellett, nagyon fájt a szívem, de az a rugalmasság, ahogyan beszokott, minden képzeletemet felülmúlta, csak álltam ott egy hét múlva, és azt kérdeztem magamtól: ettől voltam én úgy megrémülve?! De persze voltak gyerekek, akik hónapok múlva is pityegve, sírva maradtak ott. A kislányomnak jót tett, de ő egyébként is nagyon társasági emberke, nagyon szeretett menni, persze nem monom, hogy sosem volt olyan, hogy nem jelentette ki, hogy ő nem megy, áááá! Olyan is volt. De alapjában véve nem okozott gondot, és így utólag örülök, hogy akkor bölcsibe adtam. Könnyebben megtanul társaságban játszani, viselkedni, szabályok ismerete könnyebben kialakul mint amikor oviba megy rögtön. De biztosan szerencsénk is volt, és hát nagyon szuper bölcsikénk van ám! :-) Ez is számít!
2006. máj. 3. 15:02

Szia, én kisfiam nagyon korán került bölcsibe, szinte állni is alig tudott, menni pedig még egyáltalán nem. A bölcsibe 3-4 nap alatt beszokott, nem keresett, nem volt vele gond. Annál inkább a gondozónőkkel.

El kellett vinnünk őt másik bölcsibe, de ott már csúcsszuper gondozónők voltak, oda is elég volt 1 hét, hogy beszokjon.

De emléxem voltak reggelek, amikor zengett a bölcsi a sírós gyerekektől. Némelyik gyereknek nehéz az elválás, még ha csak ilyen "rövid" időre is.

5. Tacus (válaszként erre: 3. - Ábrahám)
2006. ápr. 30. 15:14

Szia


Mi ugyan oviba járunk. A fiam nem volt bölcsis, igy neki egyböl az oviba kellett beszoknia. Van ugy hogy tök simán megyünk oviba, de van ugyis, hogy már itthon mondja, hogy nem akar oviba menni, aztán amikor bemegyünk az oviba, átöltözünk, és utána otthagy.

4. Solyo (válaszként erre: 3. - Ábrahám)
2006. ápr. 30. 14:46
Nekünk is voltak ilyen reggeleink, ilyenkor szépen nyugodtan elmagyaráztam neki, hogy anyának dolgozni kell menni. Odavittem az ablakhoz, mutattam neki, hogy az utcán a nénik, bácsik munkába igyekeznek, a picik bölcsibe, a nagyobb gyerekek iskolába mennek. Ettől szépen megnyugodott. Sokszor bevállt az is, hogy mikor nyafogni kezdett, ropit adtam neki, amit azonnal elkezdett enni és abbamaradt a nyafi.
3. ábrahám (válaszként erre: 2. - Solyo)
2006. ápr. 30. 14:37
A lányom januárban volt kettő, két hete járunk, első pár napban minden ok. volt, aztán pár napja minden reggel nagyon sír, sőt szegénykém már itthon mondogatja, hogy nem akar bölcsibe menni. Ott már állítólag csak néha sír, ha eszébe jut, de az elalvás még katasztrófa. Kétségbe vagyok esve, helyesen cselekszem-e. De muszáj visszamennem dolgozni.
2006. ápr. 30. 14:27
Változó. Hallottam olyan gyerekről, aki 1 év után is minden reggel sírva búcsúzott a szülőtől, hallottam olyanról is, aki 2 hét alatt beszokott. Az én fiam 2 évesen ment bölcsibe, kb. 1 hónap alatt beszokott.
2006. ápr. 30. 14:20
Mennyi idő alatt szokják meg a kicsik a bölcsit?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook