Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mennyi az a minimum pénz, amiből egy átlag család jól lakik egy hónapban? fórum

Mennyi az a minimum pénz, amiből egy átlag család jól lakik egy hónapban? (beszélgetés)

1 2 3 4 5
2010. jún. 26. 08:11

Forintszerűen elsőre nem tudom. Ez már csak azért is nehéz kérdés, mert nem tudjuk, ki milyen életkorú és milyen munkát végez. Csak azt tudom, hogy nagyon oda kell figyelni, hogy ugyanazt a minőséget hol adják olcsóbban.

A legfontosabb az átgondolt menütervezés, hogy az esetleges maradékokat ne kelljen kidobni.

Nagyon gazdaságosak - és egyben egészségesek a főzelékek, amikhez nem feltétlen kell húst adni.

Meg az is számít, ki hol lakik, milyen lehetőségei vannak az anyagbeszerzésre.

De vegyünk átlagos számokat fejenként (szerényen, nagyon átgondolt vásárlás mellett, otthon készített ételekkel):

R: 100

E: 400 (egytálétel)

V: 150 (a közbe eső gyümölcsökkel, joghurtokkal, italokkal)

650*4=2600; ez 30 napos hónappal számolva 78000 Ft

Ha a család tagjai munkahelyen, menzán (netán büféből is!) is étkeznek, akkor ez jóval több.

2010. jún. 26. 07:49
Arra lennék kíváncsi, hogy ki mennyit költ egy hónapban élelemre, egy átlagos 4 tagú családnak mennyi jut élelemre, én sajnos úgy tapasztalom, hogy egyre kevesebb jut egy hóra...
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook