Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Mennyei tejszínes egresmártás recept

Mennyei tejszínes egresmártás recept

Elkészítési idő 15 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Mennyei tejszínes egresmártás hozzávalói:
20 dkg egres (nekem piros volt, de jó a másik is),
3 dl víz,
2 dl főzőtejszín,
2 evőkanál barna rizsliszt,
4 ek barna nádcukor (vagy édesítőszer),
1 csipetnyi patikasó


Mennyei tejszínes egresmártás 1.Mennyei tejszínes egresmártás 2.Mennyei tejszínes egresmártás 3.


A Mennyei tejszínes egresmártás elkészítési módja:
Az egrest megtisztítjuk, a szárakat és a végén a kis száraz levelet lecsípjük. Feltesszük főni a vízzel és a cukorral.
Közben a lisztet, a tejszínt és a sót elkeverjük egy keverőtálban habverő segítségével. Amikor az egres megfőtt (pár perc),
hozzáadjuk a tejszínes keveréket. Egyet forralunk rajta, ha sűrű, akkor egy kis vízzel higíthatjuk. Aki úgy szereti botmixerrel
egyneműsítheti. Én meg úgy szeretem, ha kisebb egresdarabok még maradnak benne. (a fénykép végett 3 szem egrest félretettem)
Főtt húsoknak, roston sülteknek, szárnyasoknak kiváló kiegészítője, egy kis főtt krumplival, de önmagában is üdítően finom ez
a pikáns mártás. Ha egyszer megkóstolja valaki, minden nap ezt enne. :)

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Saláták, öntetek receptjei

A receptet beküldte: , júl. 30. 19:46
A mennyei tejszínes egresmártás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook