Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Melyik változat számodra áll lelkileg közelebb? fórum

Melyik változat számodra áll lelkileg közelebb? (beszélgetés)

16. Cukiboszi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 01:37
A férjed Kovácsné Kiss Erika néven ismert. Nem változtatnék semmit.
máj. 7. 11:53
Ilyenkor meg kell változtatni a nevet? Nem maradhat úgy ahogy van? Én egyébként nem is vettem fel a férjem nevét, semmi nem múlik ezen. Teljesen mindegy hogy Varga vagyok vagy Takács. Csak egy macera lett volna az ügyintézés, persze ha a férjem kérte volna és neki számított volna, akkor felvettem volna, de őt sem érdeklik az ilyen formalitások.
14. Alnisa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 7. 08:04

Most ezt nem értem.

Amígy élt a férjed nem érezted elég közel magadhoz, hogy Kovács Erika legyél, most, hogy halott már felvennéd a teljes nevét? Elég fura. Ettől nem lesz közelebb.

Sőt én utólag gondolkodva semmilyen formában nem venném fel a férjem nevét, maradnék a születési nevemnél.

Ettől nem leszek se közelebb, se távolabb a férjemtől.

13. Anyagi (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 6. 21:25
Jujjj... ez azért már nem sok egy kicsit?
máj. 6. 18:41
Miért nem jó, ahogy van?
11. Channa* (válaszként erre: 9. - Kacsahercegno)
máj. 6. 18:11
"kis tetoválás" csak akkor ha már valóban nem akar új párt.
10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Kacsahercegno)
máj. 6. 15:42
Vannak medálok, karkötők különböző képekkel, és párhnahuzatjaim is a fényképével. Külön pici fémmedál, aminek két oldala van: az egyik oldalára a legelső randin általam a férjemről készült fotója, a másik oldalon szintén általam róla készített, kicsit későbbi fotója a férjemnek gravírozva.
9. Kacsahercegno (válaszként erre: 8. - Kacsahercegno)
máj. 6. 15:16
Én inkább egy medált hordanék a fotójával, hogy mindig a szívemnél legyen, vagy egy kis tetoválást csináltatnék valami közös emlék kapcsán, akár olyan helyre ahol csak én látom, vagy amiről csak én tudom, mit jelent.
máj. 6. 15:13
Szerintem nem a névfelvételben lehet mérni, hogy mennyire érez valakit közel az ember. Pl. a férjed is gondolom nagyon szeretett, és feltételezem, nem a neved felvételével fejezte ezt ki? Szóval szerintem nincs összefüggés, használd úgy, ahogy neked jó, meg amelyik részéhez te ragaszkodsz.
máj. 6. 14:55

Hogy legközelebb érezd magad, ahhoz a Kovács Gézánét kellene felvenned.

Nem vagyok túl érzelgős, nem gondolom, hogy a viselt nevem miatt érzem közel valakihez.

Nem tudom, hogy mostanában van e még arra lehetőség, hogy özv. Kovácsné Kiss Erika. Ezzel, mindent elmondanál...

máj. 6. 14:44

Persze, vadidegenek válaszolnak, csupán arra lettem volna kíváncsi, hogy aki nagyon szereti a házastársát, vajon melyik felvett név által érzi közelebb a házastársát.

Az is persze némi szempont, hogy rövid vagy hosszabb lesz így a felvett név, de ez nálam nem is számít.

5. Sirga (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 6. 13:35

Én is így vattam fel a nevem. Megbántam, mert túl hosszú. :D De nem változtatnám meg akkor sem, ha elveszíteném a férjemet (ne történjen meg!). Indokolatlannak tartanám, ráadásul nevemben tovább hordoznám úgy is.

De ez provát vélemény. Ha úgy éreznéd Magad jobban, tedd meg! Ne más véleménye döntsön Helyetted/a Te nevedről!

máj. 6. 12:10
Miért számít, ki hogyan érzi? Vadidegen fórumozók véleménye alapján döntöd el, hogy hívjanak? Csináld azt, amit te jónak érzel, a te neved, te fogod viselni.
3. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 6. 12:09
Nem értem. Ha özvegy vagy, tehát idáig viselted a neved úgy, ahogy, most mi lenne a változtatás oka?
2. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 6. 11:56

Te "Kiss Erika" vagy,lelkedben pedig mindig is őrizni fogod őt:))

De leírtad az érzésed,,ha neked így jó, teljesen mindegy ki mit mond.

máj. 6. 11:51

Férjezett asszonyokhoz szól a kérdésem:

Vegyük ezt a nevet:

Kovácsné Kiss Erika

vagy

Kovács Erika

Most ezen 2 névváltoztatási formán gondolkodom.

Özvegy vagyok, a házasság után úgy vettem fel a nevem, kiindulva a példánál:

Kovácsné Kiss Erika

Viszont nagyon szeret(t)em a férjem, és én legalábbis úgy érzem, hogy ha úgy módosíttatnám a nevem hivatalosan, hogy Kovács Erika, még közelebb érezném magam lelkileg a férjemhez.

Ki hogyan érzi ezt?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook