Melyik változat számodra áll lelkileg közelebb? (beszélgetés)
Most ezt nem értem.
Amígy élt a férjed nem érezted elég közel magadhoz, hogy Kovács Erika legyél, most, hogy halott már felvennéd a teljes nevét? Elég fura. Ettől nem lesz közelebb.
Sőt én utólag gondolkodva semmilyen formában nem venném fel a férjem nevét, maradnék a születési nevemnél.
Ettől nem leszek se közelebb, se távolabb a férjemtől.
Hogy legközelebb érezd magad, ahhoz a Kovács Gézánét kellene felvenned.
Nem vagyok túl érzelgős, nem gondolom, hogy a viselt nevem miatt érzem közel valakihez.
Nem tudom, hogy mostanában van e még arra lehetőség, hogy özv. Kovácsné Kiss Erika. Ezzel, mindent elmondanál...
Persze, vadidegenek válaszolnak, csupán arra lettem volna kíváncsi, hogy aki nagyon szereti a házastársát, vajon melyik felvett név által érzi közelebb a házastársát.
Az is persze némi szempont, hogy rövid vagy hosszabb lesz így a felvett név, de ez nálam nem is számít.
Én is így vattam fel a nevem. Megbántam, mert túl hosszú. :D De nem változtatnám meg akkor sem, ha elveszíteném a férjemet (ne történjen meg!). Indokolatlannak tartanám, ráadásul nevemben tovább hordoznám úgy is.
De ez provát vélemény. Ha úgy éreznéd Magad jobban, tedd meg! Ne más véleménye döntsön Helyetted/a Te nevedről!
Te "Kiss Erika" vagy,lelkedben pedig mindig is őrizni fogod őt:))
De leírtad az érzésed,,ha neked így jó, teljesen mindegy ki mit mond.
Férjezett asszonyokhoz szól a kérdésem:
Vegyük ezt a nevet:
Kovácsné Kiss Erika
vagy
Kovács Erika
Most ezen 2 névváltoztatási formán gondolkodom.
Özvegy vagyok, a házasság után úgy vettem fel a nevem, kiindulva a példánál:
Kovácsné Kiss Erika
Viszont nagyon szeret(t)em a férjem, és én legalábbis úgy érzem, hogy ha úgy módosíttatnám a nevem hivatalosan, hogy Kovács Erika, még közelebb érezném magam lelkileg a férjemhez.
Ki hogyan érzi ezt?
További ajánlott fórumok:
- Mit üzennél egy számodra ➕ vagy ➖ értelemben fontos embernek?
- Mi lenne számodra a mai nap csúcspontja?
- Engedtél el már számodra fontos embert?
- Teljesen összetört a párom lelkileg 7év és 1gyerek után...Adjatok tanácsot..
- Anyukák, hogy tudtátok feldolgozni lelkileg, hogy megcsászároznak, pedig te nagyon nem arra készültél?
- Nem értem a menyemet. Elégszer, elég változatban tudattuk...