Melyik rosszabb, ha közelre nem látsz jól vagy ha távolra? (beszélgetés)
Nekem +1 ill.-1 de.nem igazán érzékelem.
Akartam divatos új sz.uveget, de az optikusom
Azt mondta hogy felesleges, mert ahogy oregszem ez az 1 dioptria is elfog tűnni.
Végül csinaltattam tök jól néz ki.
Pontosan 😀 összetesszük ami van..
Timycat úgy tudom, ahogy Amaunet írta, ha mákunk van ez javulni fog kissé, ha öregszünk. De létezik olyan kombi kontaktlencse, ha neked jó, sajnos sose hordhattam, begyulladós hiperérzékeny a szemem, a gondolattól borsódzik a hátam, hogy bármit belerakjak.:(
Gimis korom óta viselek szemüveget. Kellett volna korábban is, de rövidlátókét igazából nem éreztem szükségét. (+ a fiatal hiúság... akkor még nem akartam messzebb látni az orromnál 😀)
Éveken át nem változott a drioptiám -2,5
Most október közepén készíttettem 2 szemüveget és már csak -2-es kellett.
Valahol régen azt olvastam, hogy az idő előrehaladtával a rövidlátás javul. A minuszos értéktől elkezd a 0-hoz közelíteni, majd átmegy pluszba.
Ha így haladunk 100 évesen olyan lesz a látásom mint a sasé.😀
A jobb szemem nekem is tompán látó, így ugyan olyan lencsét csiszoltak mindig elé, mint a bal oldalra a fénytörés miatt.
Szerintem jól mondod, erre.
De akkor most melyik megoldás van?
Ha arra gondolsz,amire tippelek,akkor nem.A rendes lencsébe alul az a pici kör vagy ovális alak,ami olvasáshoz kellene.Engem zavarna,főleg,hogy nem érzékelem a teret rendesen.Ezt elismerte az optikus,azt mondta hogy idősebb koromra kiveszi a cilindert a lencsékből,hogy ne essek el folyton...
Ha mégsem erre gondolsz,kérlek írd meg,mire,köszönöm.
Szerintem közelre nem látni kellemetlenebb. Én rövidlátó vagyok, olyan 25 éve változatlan dioptriával, cilinderrel és kontaktlencsével. Semmi problémám nincs, de már előre félek ha kelleni fog olvasószemüveg is, hogy azt hogy oldom majd meg. Szemüveget nem csípem, kivéve a napszemüveg, de abból sem azok a keretek amik alkalmasak lennének korrekciós lencsére.
Valószínűleg majd szemlencsét fogok inkább cseréltetni, de ahhoz még kell minimum 10 év hogy vállalják, az én látásom meg addig tuti nem tart ki 😕
Ugyanez van nálam is.Nem is tudnak adni a bal szememre tökéletes lencsét,pedig nem SZTK-ba járok szemészetre.Mínuszos és cilinderes szemüvegem van 1990 óta,két-három évente kaptam egyre erősebbet,-5 körül járok.A cilinder miatt a térérzékelésem teljesen megváltozott.Olvasni könyvet csak PDF formátumban tudok,mert ott lehet nagyítani a betűméretet.A változókor miatt pár éve megállt a szemem romlása,a ballal azóta se látok közelre jól,viszont ha leveszem a szemüvegem,élesebben látom a kezemet 15-20 centire a szememtől.Multifokálist nem akartam,olvasó szemüveget már beígért az optikus,és olyat is felajánlott,hogy a rendes szemüvegem lencséjébe berakja az olvasós lencsét alulra,de engem zavar.
A fórumkérdésre a válaszom,hogy egyik sem jó,de nekem a közeli éleslátás hiányzik az olvasáshoz,varráshoz és a gyöngyfűzés hobbimhoz.
Így is folyton szemüveget keresek. Kettő van itthon, egy munkahelyen, egy a táskámban. Ami jellemzően sosincs velem, mert ezt a táskát csak dolgozni hordom. Van nyakba akasztós lánc, de nem kényelmes. Lifeg-lefeg, himbálózik, rálóg a munkatárgyra, tekeredik stb. Marad a keresés.
Számítógépnél hol leveszem, hol felteszem, uh. ezt a munkát fel is mondtam.
Jah. Multifokális a szemüvegem meg a napszemüvegem, plusz kell munkaszemüveg is. Egy vagyon.
Címkérdésre a válasz, ha csak távolra nem látnék jól, és csak annyira lenne rossz a távollátásom, mint most, akkor szerintem nem is hordanék szemüveget.
További ajánlott fórumok:
- Aki szívesen emlékszik vissza a hetvenes -nyolcvanas évekre, mi volt jobb, és mi rosszabb, mint manapság?
- Mitől lehet, hogy egy 1 hete húzott fog még mindig nagyon fáj, és egyre csak rosszabb?
- Egyre rosszabbul alszok
- Egyre rosszabbá válik a világ. Mi lesz így?
- Miért vagyok rosszabbul, ha egészségesebben étkezem?
- A férfiak miért viselik rosszabbul a fizikai fájdalmat, mint a nők?