Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Melyik nem őrül meg jobban, ha egyáltalán nincs senkije? fórum

Melyik nem őrül meg jobban, ha egyáltalán nincs senkije? (beszélgetés)

9. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 8. - A Nyuci)
febr. 11. 09:43

A férfi "minden áron szaporodni akar"? -> Régen rossz lenne, ha mindenáron szaporodni akarna. Védekezés?

"a nő pedig aki mindent meg akar oldani és működtetni egyedül is, főleg, ha van utód" -> Némelyik kénytelen rá. Jó, hogy nem ez az általános.

"A nők szerintem sokkal több dolgot meg tudnak oldani egyedül - általánosságban." -> Ezt én is így gondolom. Bár ez is nagyban függ az anyagiaktól. Mert vannak, akik tényleg megoldják, ha egyedül kell mondjuk gyereket nevelni, de sokan közülük vért izzadva. Nincs ilyen tapasztalatom, de van előttem példa. Ismerek gyereküket egyedül nevelő anyákat. Nem könnyű nekik. Viszont valóban megtanítja az élet őket arra, hogy rengeteg mindent megoldjanak egymaguk. Megtanulnak túlélni, segítséget kérni azokhoz, amihez nőként nem értenek. Ilyen értelemben valóban talpraesettek.

8. A Nyuci (válaszként erre: 5. - Smaragdzöld 🐉)
febr. 11. 07:09
A nők szerintem sokkal több dolgot meg tudnak oldani egyedül - általánosságban. Inkább "arra lettek kitalálva", hogy működtessék a család életét. Nekem kicsit olyan elképzeléseim vannak, hogy a férfia genetikailag a fenntartó és minden áron szaporodni akar, a nő pedig aki mindent meg akar oldani és működtetni egyedül is, főleg, ha van utód.
7. A Nyuci (válaszként erre: 6. - Holurt Waxhton)
febr. 11. 07:08
Miért vannak könnyebb helyzetben? Magának mindkét nem meg tudja oldani a hiányt, ha más nem. Sőt, a férfiaknak még ez is könnyebb.
febr. 9. 13:49
Ember függő, ez nem a nemtől függ. Szex terén a nők könnyebb helyzetben vannak.
5. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
febr. 9. 12:08

A címre reagálva: nem tudom, hogy "Melyik nem őrül meg jobban, ha egyáltalán nincs senkije?".

Soha nem beszéltem még senkivel ilyenről, hogy valaki megőrülne attól, hogy nincs senkije.

Arról viszont már beszélgettem másokkal, hogy nem jó egyedül.

Az ember társas lény. Én mondjuk nem tudnám elképzelni az egyedüllétet hosszú távon. Más az, amikor szükségem van arra, hogy egyedül legyek. De az egy teljesen más érzés, jogos igény.

Visszatérve az eredeti kérdésedre, elég elgondolkoztató. Szerintem nem lehet eldönteni, hogy kik bírják jobban az egyedüllétet. Mert minden ember más. Vannak nők, akiknek a testiség fontosabb, mint egy férfinek. Ebben biztos vagyok. Nyilván a férfiakról van egy általános elképzelés a szex és vágyak terén. Hogy a férfiak többsége a legyet is röptében...igen.

És akkor elértünk megint oda, hogy kik vannak el jobban társ nélkül. Kérdés, hogy a szex hiánya miatt, vagy kényelemből. Ha valakinek a szex hiányzik az életéből, az biztos, hogy nem várja meg, hogy beleőrüljön. Előbb-utóbb kapcsolatot alakít ki. Más kérdés, hogy társra vágyik-e vagy kalandra. Sok szingli van, aki ugyan ezt választotta, de ez sem azt jelenti, hogy ne legyen szex az életében.

Szóval: ki így, ki úgy. Van, aki elvan, van, aki nincs.

febr. 9. 12:07
Nők tovább élnek és több az özvegyasszony is.
3. libikóka (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
febr. 9. 11:29
Egyetértek az előzővel,,de azért talán mégis csak a nőkre tippelnék.
2. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
febr. 9. 09:24
Mivel EMBEREK, van lelke a mői és a férfi nemnek is, az érzékenységükön múlik. Pl. egy állat is elpusztulhat bánatában.
febr. 9. 09:15
A férfiak vagy a nők bírják jobban, ha nincs mellettük egy másik ember, az életben, az ágyban se, tehát egyéjszakás se és senki? Én jó ideje egyedül vagyok és szerintem nagyon jól elvagyok férfi nélkül. Azért mert ez a nőknek könnyebb, nem?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook