Melyik nem őrül meg jobban, ha egyáltalán nincs senkije? (beszélgetés)
A férfi "minden áron szaporodni akar"? -> Régen rossz lenne, ha mindenáron szaporodni akarna. Védekezés?
"a nő pedig aki mindent meg akar oldani és működtetni egyedül is, főleg, ha van utód" -> Némelyik kénytelen rá. Jó, hogy nem ez az általános.
"A nők szerintem sokkal több dolgot meg tudnak oldani egyedül - általánosságban." -> Ezt én is így gondolom. Bár ez is nagyban függ az anyagiaktól. Mert vannak, akik tényleg megoldják, ha egyedül kell mondjuk gyereket nevelni, de sokan közülük vért izzadva. Nincs ilyen tapasztalatom, de van előttem példa. Ismerek gyereküket egyedül nevelő anyákat. Nem könnyű nekik. Viszont valóban megtanítja az élet őket arra, hogy rengeteg mindent megoldjanak egymaguk. Megtanulnak túlélni, segítséget kérni azokhoz, amihez nőként nem értenek. Ilyen értelemben valóban talpraesettek.
A címre reagálva: nem tudom, hogy "Melyik nem őrül meg jobban, ha egyáltalán nincs senkije?".
Soha nem beszéltem még senkivel ilyenről, hogy valaki megőrülne attól, hogy nincs senkije.
Arról viszont már beszélgettem másokkal, hogy nem jó egyedül.
Az ember társas lény. Én mondjuk nem tudnám elképzelni az egyedüllétet hosszú távon. Más az, amikor szükségem van arra, hogy egyedül legyek. De az egy teljesen más érzés, jogos igény.
Visszatérve az eredeti kérdésedre, elég elgondolkoztató. Szerintem nem lehet eldönteni, hogy kik bírják jobban az egyedüllétet. Mert minden ember más. Vannak nők, akiknek a testiség fontosabb, mint egy férfinek. Ebben biztos vagyok. Nyilván a férfiakról van egy általános elképzelés a szex és vágyak terén. Hogy a férfiak többsége a legyet is röptében...igen.
És akkor elértünk megint oda, hogy kik vannak el jobban társ nélkül. Kérdés, hogy a szex hiánya miatt, vagy kényelemből. Ha valakinek a szex hiányzik az életéből, az biztos, hogy nem várja meg, hogy beleőrüljön. Előbb-utóbb kapcsolatot alakít ki. Más kérdés, hogy társra vágyik-e vagy kalandra. Sok szingli van, aki ugyan ezt választotta, de ez sem azt jelenti, hogy ne legyen szex az életében.
Szóval: ki így, ki úgy. Van, aki elvan, van, aki nincs.
További ajánlott fórumok:
- Van itt valaki, akinek senkije sincs?
- Mit csináljak, ha őrülten magányos vagyok, nincs senkim és annyira nem látom már a saját jövőképemet, hogy úgy érzem nincs értelme semminek?
- Végre fogytam 3 hét alatt 6 kilót, annyira örülök és itt még nincs vége, leszek én még szülés előtti súlyban.
- Milyen ajándéknak örültél legjobban idén? (Írhatsz 2-3-at is)
- Szerintetek a boltban vásárolt vagy a saját készítésű ajándéknak örűl jobban egy kisgyermek?
- Milyen ajandéknak örültél a legjobban ?