Melyik étel az, amit édesanyátok tud a világon a legjobban elkésziteni? (beszélgetés)
Miért engedtétek el a fasírtot?
Szombaton stefániát sütöttem. Fincsi:DDD lett.
Lehet jó húsárut kapni, csak nem a tömegtermelésből kell vásárolni. Igaz, annak az ára is olyan.
Uborkasaláta. Nem tűnik nagy művészetnek de anyámé olyan finom, nincs párja.
Vargabéles, töltött káposzta
Tojásos nokedli és a tejes bableves.
Nem mintha mindenkit ismernék a világon de akiket igen azok közül 1 se tudja olyan jól a tiramisut. Anyámnak az édességek amúgy is a fő erősségei. Átlag ember nem veheti fel vele a versenyt. Gordon Ramsy (remélem jól írtam, nem fogok emiatt egy külön oldalt megnyitni hogy leelenőrizzem) esetleg ő valószínűleg ennél is jobban tudná de kell a francnak ha olyan stílusba beszélne velünk is mint szigorú konyhafőnök. Fagyos hangulatba a leg finomabb étel élvezhetősége se az igazi😄😄😄
retes barmilyen toltelekkel
Inkább a nagymamám kétszersült palacsintája jut eszembe a kérdésről.
Egy rakás van. És másikat az vágyik öreganyám, harmadikat meg ő.
Én jókat főzök, de csak egyik-másik yan, mint a régi.
A rommá rozott lecsonal pl örökké hiányozni fog a bagos konyha.
Lebbencs leves,zöldborsó leves(karalábét is tett bele) grízgaluskával,lekváros bukta és a sajtos rúd.
Én is teszem palacsintába is,grízes tésztára, meg mindenhova ahová lehet lekvárt tenni de egyébként csak magában, kanalazva az üvegből :) Én már csak ilyen bébiételes nagyságú üvegekbe teszem, mert 1 ülés/1 üveg. Ha nagyobba tenném is képes lennék megenni egyszerre :)
Almás pite. Örökre elvitte.
húsleves, sültek, törtkrumpli
Birkapörkölt. Sok helyen kóstoltam már, de az övé utánozhatatlan!
Minden más, és minden jobb volt, de az alapanyagok hibája is, mert borzasztó a húsok minősége.
De a fasírtot végképp elengedtük már régen.
Anyukám is végzett szakácsnő volt, jól készített sok ételt, de a szalontüdőt említeném, mint ételt, és a sütemények közül, a gyümölcs kenyér, jó érzéke volt az ízek birodalmában.
Anyukám szakács volt, így elég nehéz választani az ételei közül. Mindent jól készített.
Bár nem tanultam tőle főzni konkrétan, de emlékszem sok ételre, hogy főzte és én is úgy készítem el.
Nahát, az a csipkebogyó lekvár. Évtizedek óta a kedvencem. Palacsintán is, de ha maradék melegítve, mikróban, sajnos szétolvad, folyékony lesz.
Anyukámtól tanultam főzni, na meg magamtól. Így hasonlóan készítjük az ételeket, tőle nincs olyan kedvenc, amit én ne tudnék megcsinálni. Viszont mindkét nagymamám vitt magával a sírba 1-1 receptet. :( Anyai mama a tepertős pogácsáját, apai mama pedig a csipkelekvárját. Igyekszem, csinálom, már majdnem, de mégsem olyan.
Talán nem is annyira az étel,,hanem ahogy elém rakta❤️🥰
Bár olyan spenótot és borsófőzeléket nem tudok:)
Nem mondom, csak kérdezem.
Ez valami feltörekvő fazon a linkekre áhitva?
Ki az el nem szegett férc Kapu Tibor? Ez valami propaganda?
Túrós dörölye és a tejes pite🥰
További ajánlott fórumok: