Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Melyik a leggyorsabb eredményt hozó mozgás forma? fórum

Melyik a leggyorsabb eredményt hozó mozgás forma? (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
2010. júl. 21. 16:08
Próbálj a cardio mellett erősítést is végezni. De erős, erősítést. Súlyzóval, kötéllel, besz@rásig. A nagyobb izomtömeg több kalóriát éget alapfokon is. Így meg tudod pörgetni az anyagcserédet. És lehet, hogy kg-ban nem lesz nagy változás, az izom nehezebb, mint a zsír. De látványban biztosan.
601. scara.bosco (válaszként erre: 600. - Hemos)
2010. júl. 21. 16:06
Nem igazán tudok olyat. Önmagában a mozgás nem fog csodákat tenni, ha sok feleslegünk van, és helytelenül eszünk. Mert ha megeszünk 5000 kalóriát, a sporttal is marad mondjuk 4500 és az még mindig rengeteg. Félre ne érts, nem azt mondom, hogy ennyit eszel. De sokszor az is kevés, ha helyesen eszel. Most nekem is megállt. Egyébként ha nem is minden nap. De néhányszor érdemes saccra összeszámolni, mennyit eszel. Minden benassolt falatot. Nekem volt, hogy este csak egy pár falat ebből abból összejött 2x annyi, mint amit egész nap megettem. Sajna ez egy ilyen játék. És ilyenkor különösen nehéz, amikor úgy érzel mindent megteszel, mégsem változik semmi.
600. hemos (válaszként erre: 599. - Scara.bosco)
2010. júl. 21. 14:19

Én úgy érzem, hiába szenvedek, még mindíg hordó vagyok! Ma is a taposómat használtam!

Nem tudod, nincs olyan edzés, amihez a taposó kell?

599. scara.bosco (válaszként erre: 598. - Hemos)
2010. júl. 20. 18:29

Nyugi, ha ennyire lassan jön elő, és nem gázos, akkor nem lesz semmi baj. A durva barihimlő, azért elég látványos, és nem ilyen kétesélyes dolog. Gyógyulgassatok. Ilyen melegben még rosszabb lehet szegénynek. Van valami jó kis hintőpor, amivel lehet kezelgetni, patikában biztos tudják melyik.


én is azon gondolkodtam, hogy egy amúgy is megterhelt szervezetet még megtolni egy kemény edzéssel.......De most fogok. Indulok is kőagyazni.

Totesz, ne izgasd magad, én is erősen linkelek :-). És pont az jutott eszembe, hogy könnyű ám lehessegetni, hogy na majd holnap, meg holnap, és csak az akaraterőm, ami miatt most nekikezdek, nem a mozgás utáni vágyam, ami általában lenni szokott.

De a mérlegem nem rossz.

598. hemos (válaszként erre: 597. - Totesz)
2010. júl. 20. 17:12
Ebben a melegben nem is csodálom, ha kicsit lazábbra vetted! Lehet, hogy nem is egészséges ilyenkor edzeni! Én is csak azért csinálom, mert én ilyen hülye fanatikus vagyok. Vagy csinálom vagy abbahagyom végleg!
597. Totesz (válaszként erre: 596. - Hemos)
2010. júl. 20. 16:47

Mielőbbi gyógyulást kívánok a csöppségednek!

Tényleg hős vagy,én legalább egy hete nem mozogtam semmit,sőt az elmúlt két hétben kétszer hulahoppoztam.Ennyi.Nem megy ebben a melegben,bár legalább nem híztam....

596. hemos
2010. júl. 20. 15:34

Na csajok, hát nehéz napok elé nézek. Bár ma már nem lázas a csajom, de nem múlnak a pöttyök. Bárányhimlő lesz ez,de majd holnap megmondja a doki!

tegnap nem edzettem végül, de ma hős voltam. Mivel itt kavart a család körülöttem ezért a taposógépem mellett döntöttem és nyomtam 30 percig. A bokámról is folyt a víz :)

595. hemos (válaszként erre: 594. - Scara.bosco)
2010. júl. 19. 21:00
Igen, ezt olvastam ott is. Van, aki simán elvan vele (már amennyire lehet), míg más gyerekek kórházba kerülnek a szövődmények miatt! Ráadásul csináltak egy statisztikát, hogy hány gyereket kezeltek kórházban a bárányhimlő szövődményei miatt az elmúlt években és durván ugráltak felfelé a számok.
594. scara.bosco (válaszként erre: 593. - Hemos)
2010. júl. 19. 20:20
én nem kértem védőoltást és most sem kérnék. De kétségtelen, hogy az akkor 5 éves alig lett pöttyös, míg a kicsit kiütötte.
593. hemos (válaszként erre: 592. - Scara.bosco)
2010. júl. 19. 19:30

Oké, most még jobban parázok. Kicsit utána is olvastam ennek a dög bárányhimlőnek és azt írták, hogy ugyan jobb a gyerekkori bárányhimlő, de az túlzás, hogy jobb kiskorban átesni rajta és ezért némelyik felnőtt beteg gyerekhez viszi a sajátját, hogy elkapja! Azt írták a szövődményei miatt, még mindíg jobb elkerülni és védőoltást kérni! Ha esetleg mégse bárányhimlős a lányom, akkor kérni fogok oltást, de már alig reménykedem!

te meg pihenj lécci helyettem is :)

592. scara.bosco (válaszként erre: 591. - Hemos)
2010. júl. 19. 19:12
Hú, nagyon gáz volt. A végén a doki adott is valami antivírus vackot, már nem emlékszem melyiket, mert sokkal durvább volt, mint a fiúcskánál. Utána vért izzadtam, mire le tudtam vakarni magamról a kiscsajt. Ismerős, én is mindig egyedül. De most arany életem van, anyukámék megszabadítottak egy hétre a kis ördögöktől
591. hemos (válaszként erre: 590. - Scara.bosco)
2010. júl. 19. 18:40

Na az én lányom is másfél éves! Mennyi idő alatt ment át rajta?

Kicsit félek, mert eddig is sok törődést igényelt a csajom, de most még beteg is... Én meg állandóan egyedül vagyok vele.

590. scara.bosco (válaszként erre: 588. - Hemos)
2010. júl. 19. 17:42
Szegény baba, jobbulást. Legalább hamar túl lesz rajta. Nekem a fiam hozta haza anno az ovból, és 2 hét múlva már az akkor másfél éves manó is "pottyos" volt
589. scara.bosco (válaszként erre: 587. - Hemos)
2010. júl. 19. 17:40

Ugye ugye, akkor ne csináld:-). A sima derékfájásnál ez szokott rossz lenni, ugyanakkor van egy speciális torna, aminek ez az alapja. Bizonyos típusú gerincsérveknél nagyon hatékony, akár vissza is nyomja a sérvet.

A barbarás fittnes-en vannak gerinctornák, de szerintem nagyon gyenge. Illetve gerinctornának jó, de ennél te sokkal edzettebb vagy, nem igazán profitálsz belőle, hacsak nem a lazítós részeiből. Ezek inkább a durvább reumatológiai kórságoknál lehetnek hatékonyak, mint csontritkulás, speciálisan néhány sérvtípus, illetve a nagyon punnyadt, sosem mozgok embereknek, vagy az idősebb korosztálynak. Halálra unnád. Amellett a klasszikus gyógytornás hátizom erősítő gyakorlatok hason fekve végzendők, tetszőleges karemelésekkel, lábemelésekkel. Szerintem rosszabb lesz tőle, nem jobb. Inkább gyúrj hasra, és figyelj a tartásodra. Ha sokat állsz, ne húzd be a hasad, a Pilates úgy hívja, stabilizáld a központot. Tulajdonképpen ez is történik. A tested központi részét dolgoztatva stabilizálod a medenceövet, a törzset. Ergo ne engedd, hogy kinyomódjon a hasad és a popsi hátra dudorodjon. Pl. sorbanálláskor észrevétlenül billegtetheted a medencédet, feszegetheted a farizmodat, ezzel is lazítva az alsó hátizmokat.

588. hemos
2010. júl. 19. 17:14
Csajok, ma még nem edzettem, mert kéozeljétek, tegnap belázasodott a lányom és úgy tűnik bárányhimlő lesz belőle! Dokinéni még nem tudta biztosra mondani, de sanszos! Talán estefele ha jól van elküldöm apával levegőzni és akkor tornázok kicsit!
587. hemos (válaszként erre: 586. - Scara.bosco)
2010. júl. 19. 17:13

Apa mindíg csak igérget, de nem maszíroz. Ha mégis, akkor az nem ér semmit!

Nem találkoztál olyan tornával, ami helyreteszi vagy esrősíti a derekat meg a hátat! Nézegettem a letöltős oldalt, de mivel nem ismerem az edzéseket, így nem tudom, mit lenne jó csinálni! Találomnra letöltöttem néhány gerinctornát, megnézem mit tudnak!

Amúgy pont a kobraállás és hasonfekvés az ami kellemetlen. Gyakorlatilag azt meg se tudom csinálni, hogy lehasalok és kinyomom magam!

586. scara.bosco (válaszként erre: 585. - Hemos)
2010. júl. 19. 08:47

Okés. Feltehetőleg nincs komolyabb baj, tekintve, hogy nincs kisugárzó fájdalom, és nem is nyilaló idegfájdalom, amit érzel. Főleg, ha edzés közben egyáltalán nem fáj. Csak azért emeltem ki a hasizom gyakorlatait, mert elég rendesen dolgoztat alsó hasra, és sok a lábemelés. ÉS könnyű elsiklani apró részletek felett, amikor a szemünk folyik ki az erőlködéstől :-). A bika erős edzők amúgy is hajlamosak megfeledkezni arról, hogy az átlag ember nem rendelkezik olyan erős hasizommal, hogy simán megcsináljon néhány gyakorlatot. Még az eredeti Pilates könyvben (amiben Josef Pilates fotóival illusztrálták a gyakorlatokat, van olyan gyakorlat, amiért simán visszatapsoltak volna az államvizsgán).

Tudom, hogy nem könnyű figyelni rá, és nem is természetes, de próbálj úgy emelni, hogy leguggolsz, és egyenes háttal emeled fel a dolgokat, minél kevesebb hajlítással.

Az, hogy milyen helyzetekben szokott fájni, teljesen változó, és akár ellentétes is lehet, attól függően, hogy hol van a bibi. Az ilyen típusú fájdalmaknál a hasonfekve olvasás, vagy a kobraállásszerű gyakorlatok éppúgy kiválhatják, mint ahogy az előrehajlás. Sőt, akár egy nyújtott lábbal hanyatt fekvés is. Más kérdés, hogy a fájdalmat legerősebben az előrehajláskor fogod érezni.

Ha sokat kell ülnöd, állj fel óránként, picit mozgasd meg a derekad, nyújtózz a plafon felé. A fájdalmat legtöbbször a kényszertartás miatt "beálló" izmok okozzák. Jó lehet, ha apát beidomítod egy kis masszázsra :-).

585. hemos (válaszként erre: 581. - Scara.bosco)
2010. júl. 18. 23:15

Átfogalmaznám a végét. Szóval az említett két szituban mindíg fáj, egyéb helyzetekben is, de csak alkalomszerűen. De ha megmondod, milyen helyzetben figyeljem meg az jó lenne!

Ja és nem sugároz ki a derekam vonala fáj és két pontban erősen szúró!

584. hemos (válaszként erre: 581. - Scara.bosco)
2010. júl. 18. 23:12

Nálam az a helyzet, hogy a terhességem vége felé valami becsípődhetett a derekam táján és az utolsó hónapban alig bírtam lépni. Nagyon szenvedtem, de nem biztos, hogy ettől van, mert az utolsó hónapban hatalmasra dagadtam. Az egész terhesség alatt normálisan híztam és 13kg-nál álltam meg, ami a 6 hetes kontrollra el is tűnt. De asszem a hatalmas hasam és a rossz terhelés tette be a kaput.

Napközben nem fáj, vagy csak ha sokat ülök, mert görnyedek. Inkább csak nem tudom terhelni, de minimálisan se!

Érdekes viszont, hogy edzés közben nem szokott fájni, vagy ha már nagyon túlfeszített az adott feladat. Szerintem nagyjából jól végzem a feladatokat, mert én régen thai box-os voltam és a Billy gyakorlatai hasonlítanak a régi edzésre, ezért is választottam. Bár persze biztos nem tökéletes.

Szóval egy dolgot tudok mondani, amikor biztos fáj ha lehajolok és felemelek valamit illetve hajolva maradni csak 3 másodpercig bírom! Máskor nem tűnt fel.

583. scara.bosco (válaszként erre: 567. - 6c4fb2f974)
2010. júl. 18. 19:47
Egyébként nem egészen világos számomra, hol is az elméleti felkészületlenség, és a te felkészültségedet hol is csillogtattad meg olyan rohadtul?
2010. júl. 18. 19:44
Ja, igen, a hullahoppozás sajnos nem a legjobb. Erősíti ugyan a törzs izmait, de nem tudod kontrollálni és kikapcsolni belőle az esetleg fájó mozdulatokat. És ez minden ízületre, kórságra igaz, a fájdalmat tilos provokálni.
581. scara.bosco (válaszként erre: 573. - Hemos)
2010. júl. 18. 19:43

Tudni kellene pontosan a tüneteidet. Úgymint, mikor fáj, milyen testhelyzetek provokálják? Pl. hason fekvés, sok állás, sok ülés, hol fáj pontosan, milyen típusú a fájdalom, kisugárzik-e valahová? Milyen helyzetekben jobb? pl. hasonfekve, vagy inkább akkor, ha hanyatt fekszel, talpra húzott térdekkel, elsimítod az ágyéki lordosist. Magyarul leszorítod a derekadat a padlóra.


Egyébként a Billy féle hasizomgyakorlatokat is pontosan úgy végezd, ahogyan mutatja, és óvatosan. Különösen a dupla majdnem nyújtott lábemeléseseket. Nagyon jók, nagyon erősek, de ha nem elég erős a hasizmod, nem tudod pontosan megtartani, elviszi a derekadat. MInden ilyen gyakorlatot csak addig végezz, amíg a derekad nem emelkedik el a padlóról. És ami fontos,- és ezt így is mutatja- a kezedet tedd a feneked alá , és a fejedet felemelve tartsd.

Sajna a gerinc 20 éves kor után elkezd degenerálódni. Persze a mozgás sokat dob rajta, de ez alkati dolog is. Van, akinek sosem lesz baja, de volt már 22 éves gerincsérves betegem.

A szülés pedig a leggázabb. Nem is csak maga a szülés, hanem a hormonális változások , amik ugye a baba érdekében tesznek mindent, és nem érdekli őket, hogy az neked jó vagy sem. Ellazítja az ízületeket. Mindet. Ilyenkor még azok az ízületek, amikben normál esetben nincs is mozgás, vagy csak minimális, azok is szétcsúsznak. Pl. a keresztcsont és a medence csont ízülete. Ez is tud fájni.

580. scara.bosco (válaszként erre: 567. - 6c4fb2f974)
2010. júl. 18. 19:33

Életke, most már lődd le magad. Nem tűröm, hogy egy ilyen kekec, dekurvajófejvagyok lehazugozzon. Ha gondolod, belinkelem az oldalt, ahonnan bemásoltam. Bár továbbra sem értem, ez miért bűn, tekintve, hogy a neten ez kering róla. Ezek szerint e tesztoszteron is hazudik, mert vagy lop csal, vagy a tököm tudja, mert isten tudja honnan másolták.

[link]


Egyébként meg pont leszarom, hogy számodra hiteles vagyok-e vagy sem.

579. hemos
2010. júl. 18. 08:36
Jó reggelt! Ma korán kellt a gyerek, tiszta hulla vagyok!
578. Totesz
2010. júl. 17. 23:36
Én sajna nem,pedig szívesen segítettem volna neked...
577. hemos
2010. júl. 17. 23:30
Az lesz, csak gondoltam hátha tud valaki valami bevállt dolgot!
576. Totesz (válaszként erre: 575. - Hemos)
2010. júl. 17. 23:27
Tényleg körül kellene nézned a neten,biztos van valami gyógytorna is fent amit letölthetsz.
575. hemos
2010. júl. 17. 23:12
Nekem ez a Réka nem szimpi, nem hiszem, hogy szívesen csinálnám az edzéseit! Bár ha van neki direkt derék és hát erősítő. De szerintem nekem gyógytorna kell. Egy roncs vagyok!
574. Totesz
2010. júl. 17. 23:10

Ja tényleg a derekad,hát nem is tudom mi lenne jó neked...ha valami eszembe jut megírom.

Esetleg Réka tornái között nem néztél szét?Hátha van valami...

573. hemos
2010. júl. 17. 23:07

De attól akár be is állhat a derekam, nem? Mármint amilyen lestrapál állapotban van...

Asszem valamilyen komoly terápiára lenne szükségem. Úgy érzem, mióta szültem, hogy a testem szabályosan szétesett!

❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook