Melyek a lúgosító ételek, zöldségek, gyümölcsök? (tudásbázis kérdés)
szia! én két fajta lúgos vizet ismerek: füredi lúgos víz és a tündérvíz lúgos változata.
mind a kettőt lehet kapni pl a herbaházban (bp., stadionok közelében), de ha rákeresel, megtalálod a vizeknek a honlapját, ott fent vannak a forgalmazók.
az 5 literes kiszerelés 800-900Ft körül van.
Ismert amerikai orvos Dr.D.C. Jarvis, a ,,A DOCTORS GUIDE TO GOOD HEALTH" című könyvében ajánlja.
Az idézett szakember kutatásának eredményeként megállapította, hogy a mikroorganizmusoknak és a patogén változások megjelenésének nincs esélye az almaecet által generált savas környezetben.
Hát, hivatalos statisztikát valóban nem készíthetek, s mások nevében sem beszélhetek. Ettől még nem dugjuk a fejünket a homokba.
Nem én vagyok az egyetlen, aki panaszkodik, csak nincs mindenki fent a Hoxán.
Ássuk el a ki sem ásott csatabárdot, legalábbis részemről: UFF
Nem. Az almaecet savas. Megváltoztatja a lúgos környezetet savasra, mindig kiváló a hatása számos betegség gyógyításában és megelőzésében.
Itt van az eb elhantolva.
"Ugyanakkor tudományos munkásságának semmi nyoma nincs az elismert szaklapok hasábjain." - én sem találtam. Doktori vagy bármilyen egyéb tudományos fokozata így nem is lehet.
"Érdekes módon a gyomorsav egyáltalán nem befolyásolja a vér kémhatását." - de, befolyásolja. A gyomrot elhagyó vér pH-ja magasabb, mint a gyomorba menő.
"Vajon akkor a táplálék, ami bekerül a gyomorba, hogyan savasítja el vérünket? - itt nem csak direkt lúgosító hatásról lehet szó. Vagyis kétféleképpen lúgosíthatja a szervezetet az étel: egyrészt úgy, mint mikor lúgoldatot iszunk (a gyomor savas tartalma közömbösítődik; ilyenkor a gyomor fedősejtjei újratermelik a protonokat, a pH visszaáll idővel); másrészt az ételben lévő vegyületek lebomlása során keletkezhetnek bázikus anyagok. Utóbbi inkább számít (pl. a citromlé savas kémhatású, de lúgosít).
Ehhez kapcsolódik, hogy régen az ételek "kémhatását" az ún. hamualkalitás alapján mérték, de mivel ebben a módszerben a szerves vegyületek eltávoztak, nem vették figyelembe, hogy ezek a vegyületek a lebomlásuk során milyen vegyületekké alakulnak (ez a módszer inkább mennyiségi szempontból ugyan, de téves volt). Ma már az étel PRAL-értéke (nettó savterhelés: Potential Renal Acid Load) a figyelendő.
Közbe olvasom tovább a cikket, és említi, amiket írtam: "Az igaz, hogy egyes táplálékok savas bomlásterméket eredményeznek..."
"...ezek viszont nem maradnak a vérben: átalakulnak, vagy a vizelettel távoznak." - így van, bár több dolgot (vesekőképződés, glutaminfogyás - ez az aminosav ugyanis lúgosít a vesében történő lebomlása során) nem említ a cikk ezzel kapcsolatban.
"Ha megnézzük ajánlásait, azt látjuk, nem sok újat mond a rég ismert intelmekhez képest..." - így van.
Kommentár nélkül: "Honlapján többek közt arról tájékoztat, hogy felfedezte a vörösvértestek belső fényét, ami a fotoszintetizáló növényektől ered és a táplálékkal jut be a szervezetbe. Ezen kívül megfigyelte a vörösvértestek és baktériumok közti átalakulást oda és vissza."
Szia, Zsuka!
Akkor elég félrevezető volt a megfogalmazás: "A hagyományos orvoslásban nem nézik..."
Az ilyeneket jobb kerülni, megtévesztőek, ezek a butaságok amúgy is könnyedén terjednek...:-(
Szerintem ne írd, hogy "néhány", mert egészen biztosan nincs róla kellően nagy esetszámú statisztikád, ill. megfelelő belelátásod.
No, csak ennyi:-)
Azt hiszem olvastam az általad ajánlott könyvet.
Nem fogott meg nagyon.Ami zavar, hogy nem birják eldönteni mi savas és mi lugos.Akkor én honnét tudjam? Teljesen ellentétes dolgokat állítanak az okosok:)
Na ez tényleg egy nagyon jó könyv. És szerintem még olcsóbb is mint a youg féle.
Tepperwein legtöbb könyvét imádom.
akkor lehet, hogy annyira népszerű a könyv, hogy már elkapkodták?
vagy annyira új, hogy még nincs náluk? (nem tudom mikor jelenhetett meg a második rész)
szerintem a ph csodás könyvnél kicsit jobb az alábbi:
kurt tepperwein: savtalanítás - a fiatalság forrása
(kb másfél éve minden könyvesboltban és könyvforgalmazónál kapható volt, szerintem nagy eséllyel még mindig fellelhető a nagyobb könyveseknél)
én is néztem tegnap a libriben, gondoltam átlapozom (megvenni nem hiszem, hogy meg fogom), de én sem láttam.
még az is lehet, hogy a libri nem forgalmazza?
nagyon dióhéjban: sok zöldség (ezek nagyon jók), minimális (vagy inkább semmi) állati fehérje (hús, tej, sajt, tojás).
ezen kívül vannak táblázatok, amikben benne van, hogy konkrétan melyik tápanyag hol helyezkedik el a lúgos-savas skálán.
azt írja, hogy törekedni kellene arra, hogy az ember80%-ban lúgos, 20%-ban savas táplálékokat vegyen magához, ez lenne az ideális összetétel.
szerintem ha érdekel, érdemes rákeresni az interneten (google), vagy elolvasni egy lúgosítással kapcsolatos könyvet (nemcsak a ph csoda van, hanem több hasonló kiadvány is, ami nem köthető egy-egy termékforgalmazóhoz).
egyetértek:)))
egyébként a ph csodás első kötetben annyira nem is nyomta a saját termékeit az író, sokkal inkább hangsúlyozta, hogy milyen ételeket kell enni, és miket kell elhagyni. a zöld port és társait csak úgy emlegette, hogy ezek még inkább segítenek az egészségmegőrzésben (illetve ezzel viszonylag sok zöldség vihető be a szervezetbe--- szerinte).
a kettes kötetet nem ismerem, de szerintem az első nem volt túlzottan marketing ízű, nem mondta, hogy csak az ő kiegészítőivel jön a "megváltás".
Nekem nagyon bejön ez a táplálkozás habár lehet, hogy nem kellene korán elkiabálnom.
Jóval több zöldséget eszem és nem viszek be húst megvárom míg kívánom.
Olyan energiám van, hogy tegnap majd elszálltam a tornateremben .-ilyet més sosem tapasztaltam.Nincs tavaszi fáradtság.-egyenlőre.
Ártani nem árt a sok zöldség inkább eszem mint beszéljünk róla:)))))
További ajánlott fórumok:
- Írjunk gyümölcsöket, zöldségeket szóláncban
- Jön a nyár és jönnek a gyümölcsök és persze a zöldségek. Mit szerettek?
- Észrevettem, hogy szinte csak zöldségeket, magvakat, gyümölcsöt eszem 2-3 hónapja. Friss vegetáriánusok ide!
- Milyen zöldségeket és gyümölcsöket lehet grillezni?
- Hogyan kell a zöldségeket és gyümölcsöket megfelelően vegyszermentessé tenni?
- Szerintetek a gyümölcsök, zöldségek megőrzik kalóriatartalmukat turmixolás után is?