Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Melyek a lúgosító ételek, zöldségek, gyümölcsök? fórum

Melyek a lúgosító ételek, zöldségek, gyümölcsök? (tudásbázis kérdés)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
382. 2f4fe453b8 (válaszként erre: 381. - Cszsuka)
2009. ápr. 18. 07:53

Az egész lugosítás kitaláció. Egy orvos, biológus sem igazolja, (Dr. Tihanyit kivéve persze, meg az MLM-es táp-tanácsadókat). Ha megnézed többnyire valamilyen termék áll a háttéreben.

A gyomorsav tartalmát (pepszin) savakkal és savlekötőkkel befolyásolni lehet, de a gyomor savtartalma elvileg nem hat a vérre, és így a szervezetre sem. A gyomorfal izolálja a gyomorsavtól a szervezetet. Az csak belemagyarázás, hogy a különböző tápkiegészítőkkel a szervezet PH-ját befolyásolni lehet. A gyomorét igen.


Kérdezz meg egy szakorvost!

381. Cszsuka (válaszként erre: 375. - 2f4fe453b8)
2009. ápr. 18. 07:23
jajj, csak azt ne állítsd, hogy ezt még nem hallottad! Még az orvosok is ezt tanítják, meg a tápl. tanácsadók, dietetikusok, élelmiszerbiológusok.. stb. Talán keress egyet és kérdezd meg őt a részletekről. :)
380. emagdi (válaszként erre: 379. - Emagdi)
2009. ápr. 17. 18:32

de egyébként ha érdekel, biztos van róla anyag a neten valahol.

(egységesen állítja minden ezzel foglalkozó, hogy a citrom lúgosít, szóval valahol csak megmagyarázzák, hogy miért:))

379. emagdi (válaszként erre: 377. - 2f4fe453b8)
2009. ápr. 17. 18:30

sajnos nem tudom, nem értek hozzá.

elhiszem az ezzel foglalkozó könyveknek (illetve ezek szerzőinek). :))


a rádió működését sem értem, mégis használom, és elhiszem, hogy valami hullámot fogok a készülékkel, és nem a hangszóróban élő kis törpék beszélnek és zenélnek:)

2009. ápr. 17. 18:28
hatáshechanizmus = hatásmechanizmus
377. 2f4fe453b8 (válaszként erre: 376. - Emagdi)
2009. ápr. 17. 18:27
És milyen hatást vált ki? Úgy értem milyen hatáshechanizmus érvényesül?
376. emagdi (válaszként erre: 375. - 2f4fe453b8)
2009. ápr. 17. 18:16

igen.

nem abból a szempontból, hogy magának a gyümölcsnek milyen a kémhatása, hanem hogy a szervezetben milyen hatást vált ki.

375. 2f4fe453b8 (válaszként erre: 374. - @gabika@)
2009. ápr. 17. 18:10
A citrom lugosít? Van új a nap alatt! Mégis hogyan?
2009. ápr. 17. 11:56
Ezek mind lugosítanak!Uborka, paradicsom, paprika, cukkíni, fehérbab, lencse, sárgaborsó, fokhagyma, saláta, retek, spenót, banán, mazsola, savanyú és fanyar gyümölcsök, újkrumpli, zeller, zöldség, répa, brokkoli, cékla, padlizsán, fejeskáposzta, kelkáposzta, karfiol, vöröshagyma, citrom, lazac, pisztráng, szójakocka, tofu, ritkán szárnyashús, mogyoró, tökmag, szezámmag, köles, hajdina, kapor, petrezselyem, kömény, curry, friss fűszernövények.
373. Cszsuka (válaszként erre: 372. - Pirosalma)
2009. márc. 11. 21:44
ja, most találtam, nekem új:)
372. Pirosalma (válaszként erre: 371. - Cszsuka)
2009. márc. 11. 20:59

:-)


Új topikom? Ja, az alternatív terápiás? Most kicsit kihalt...

371. Cszsuka (válaszként erre: 362. - Pirosalma)
2009. márc. 11. 20:54

okés! :)

Tetszik az új topicod

2009. márc. 11. 20:52
Sziasztok!Nekünk a párommal a 100%-os ananászlé nagyon bevált.Természetgyógyász ajánlotta.
369. tixtina
2009. márc. 11. 19:33

Kaptam ásványvizet,Hurrá:))

Bementem a szomszéd utcában lévő gyógynövényboltba,és kaptam Füredi vizet.Ugyanannyi az ára,mint a belvárosban.

368. supin
2009. márc. 11. 16:19
A SALVUS gyógyviz szintén jó savtultengés ellen:
2009. márc. 11. 15:17

Nem! Ez már a NEO Biológia!

Az ismert amerikai orvos Dr. D. C. Jarvisnek már készül a vadonatúj remek bestsellere, az ellúgosodott szervezet szörnyű következményeiről. :)

366. Pirosalma (válaszként erre: 364. - 2f4fe453b8)
2009. márc. 11. 14:28

De ez kénes (kén-hidrogénes) víz, nem? Olyan 6 körüli pH-ja lehet.

Gondolom, abban egyetértünk, hogy az efféle "Mire jóű?"-listákat fenntartásokkal kell kezelni...

365. 800bf0e940 (válaszként erre: 353. - Emagdi)
2009. márc. 11. 14:24
sziasztok! 2 hete abbahagytam a kávét, kólát 1 évben 2 dl ha iszok:) És a többivel is egyetértek, azt gondolom ennyit veszek át tőletek:) Egyébként biztosan jó ez a diéta de az én akaraterőm nagyon gyenge hozzá. Köszi a válaszokat. ja egyébként én csapvizet iszom, sok pénzem nincs álandóan ásványvizet venni, mert akkor az egész családnak az kellene, 4-en vagyunk, ez napi 8-10 liter.... 1000FT legalább csak vizre:(
364. 2f4fe453b8 (válaszként erre: 363. - Emagdi)
2009. márc. 11. 12:20

Az apropó, hogy a savanyúvíz savas.

Amit állítólag gyógyít,

Külsőleg, fürdőkúra:

- szív és érrendszeri betegségek (szívkórház épült rá)

- általános kimerültség

Belsőleg, ivókúra:

- gyomorhurut

- epe és bélbántalmak

- cukorbaj

363. emagdi (válaszként erre: 360. - 2f4fe453b8)
2009. márc. 11. 10:30

ingyen van, annak aki ott lakik:))

a forrásvizek is ingyen vannak, de elég kevesen laknak forrás közelében. ezért isszuk a palackozott vizeket:)

362. Pirosalma (válaszként erre: 361. - Cszsuka)
2009. márc. 11. 09:07
Nem erről beszéltem, de hagyjuk inkább!:-)
361. Cszsuka (válaszként erre: 354. - Pirosalma)
2009. márc. 10. 21:32
naja, összemosom.. Mivel nem az orvostudományhoz kopogok be, ha beteg vagyok.
2009. márc. 10. 21:29

Balatonfüreden, Csopakon meg a savanyúvizet isszák. Az is mindenféle nyavalyára gyógyír. Ráadásul még "természetes" is, és ingyen van.


[link]

359. Pirosalma (válaszként erre: 358. - Tixtina)
2009. márc. 10. 21:25
Ha nagyon lúgos víz kell, lehet csinálni házilag szódabikarbónával.
358. tixtina (válaszként erre: 351. - 800bf0e940)
2009. márc. 10. 21:22
Mi a Szentkirályit isszuk évek óta,de nem annyira lúgos.Viszont régebben ittam egy másik fajtát,ami nagyon jó volt a savamra.Már nem emlékszem,mi volt a neve.Szégyen gyalázat,pár éve tanultam a kozmetikus iskolában az ásványvizekről is-tananyag volt.Elfelejtettem.:(
357. tixtina (válaszként erre: 350. - Emagdi)
2009. márc. 10. 21:19
Köszi,Stadionok-az közel van.Rákerestem már korábban,de nem találtam közeli címeket.Megnézem azt a honlapot is.
356. Pirosalma (válaszként erre: 349. - 2f4fe453b8)
2009. márc. 10. 21:07

A bevitt ecetsavnak nem valószínű, hogy különösebb hatása lenne a vastagbél közegének pH-jára. Egyrészt a pH a gyomorban bevitt savtól és lúgtól függetlenül lemegy 1-3-ra, az emésztés során kicsit nőhet, a patkóbélben fölmegy 7-8-ra. Ilyenkor az ecetsav sav már nagyrészt ionizáltan van jelen, másrészt közben amúgy is fölszívódik a vékonybélben. A vastagbélbe minimális juthat le, és amúgy sem savként.


Annyi persze igaz, hogy a vastagbélben keletkeznek rövid szénláncú zsírsavak (vajsav, ecetsav stb.), amik a vastagbél nyálkahárytáját közvetlenül táplálják. De ezek a zsírsavak a megemésztetlen vegyületekből - főképp az élelmi rostokból - keletkeznek bakteriális bontás során.


(Ha a vastagbélbe ecetsavanionok kerülnek, még föl is viszik a pH-t...)

355. Pirosalma (válaszként erre: 354. - Pirosalma)
2009. márc. 10. 21:01
És persze ha be szeretnéd fejezni, befejezhetjük:-)
354. Pirosalma (válaszként erre: 348. - Cszsuka)
2009. márc. 10. 20:58
Nem dugjuk. A gond inkább az, hogy - úgy látom - elveszíted az objektivitásodat ebben a kérdésben, és összemosod az egészségügyet az orvostudománnyal. Nem jó:-)
353. emagdi (válaszként erre: 351. - 800bf0e940)
2009. márc. 10. 18:54

szerintem ha csak annyit veszel át belőle (nem kimondottan csak a fogyás miatt, hanem az életmód miatt), hogy több zöldséget eszel, és kevesebb húst, akkor már nagyon sokat nyertél!

vagy ha csak annyit teszel, hogy a hús mellé köretként nem krumplit vagy rizst, hanem zöldsalátát eszel, már akkor is jó.

szóval ha nem szeretnéd magad hardcore módon ehheza lúgosító diétához tartani, hanem csak néhány elemet veszel át, már akkor is jól jársz.


(ja, azt kifelejtettem, hogy a kóla és a kávé extrém módon savasítanak, azok is felejtősek. de ha belegondolsz, akkor is csak te nyersz vele, ha ezeket elhagyod. mind anyagilag (mert azért drágák), mind egészségileg)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook