Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mellkisebbítés tapasztalatok fórum

Mellkisebbítés tapasztalatok (beszélgetés)

A fórumhoz képgaléria tartozik: mellkisebbítés képei
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
34228. Domira (válaszként erre: 34227. - VendrinerPiroska)
2023. jún. 23. 23:55
De jó, hogy ezt írod, köszi! Neked mikor is volt a műtéted? Már régebben,igaz? Minden rendben azóta?
34227. VendrinerPiroska (válaszként erre: 34226. - Domira)
2023. jún. 23. 21:54
Most fogytam 7 kilót, de állnak, mint Sion hegye, úgyhogy a fogyás miatt ne aggódj.
34226. Domira
2023. jún. 23. 16:08

Végre eljön lassan az én időm is, remélhetőleg. Majdnem 5 éve, hogy elkezdtem olvasgatni itt a fórumon, aztán volt úgy, hogy majdnem, de mégsem, majd később, aztán mégsem, aztán covid, fogyás helyett hízás, stb.

Most május végén voltam dr. Kiss Máténál konzultáción a Honvéd kórházban. A jelenlegi 95H-s mellméretemből C és D közöttit tudna csinálni, október 4. lesz a műtét időpontja, már az összes előzetes vizsgálatra (mellkas röntgen, mammográfia és mell UH, nőgyógyász (szokásos rákszűrés), laborvizsgálat, aneszteziológia) is bejelentkeztem különböző intézményekbe, a főnökömmel is egyeztettem az őszi hosszabb távollétemet (abszolút támogató volt).

Még fogyni volna jó, mindenféle szempontból. De nem teszem ettől függővé most már a műtétet, amennyi sikerül, annyi, a többit meg majd utána. Ha meg is ereszkedik tőle később, akkor sem mindegy, hogy egy H-s kosárnyi vagy egy C/D-s kosárnyi megereszkedett mellem lesz (amit később még korrigálni is lehet).

34225. Nehi78 (válaszként erre: 34223. - Kisvirág85)
2023. jún. 16. 19:57

Szia

Én is a másodikon gondolkodom. Nekem is kb D lett.

34224. Nehi78
2023. jún. 16. 17:44

Sziasztok!

Gondolkodom,hogy újra nekivágnék a kisebbítő műtétnek. Első körben biztos voltam , hogy beleférek a TB s keretbe. Most viszont nem.

Aki másodszor is volt,hogy ítélte meg ,hogy megvan e a 0,5% ?

Feleslegesen nem futnék köröket ill nem álltatnám magam.

Segítsetek kérlek 🙏

2023. márc. 22. 11:38

Sziasztok!

Tavaly, 2022. május 5-én volt mellkisebbítő műtétem. Akkor 75F volt a méretem, mivel a mell alatti körméretem csak 72 cm így nem volt igazán kényelmes. Arra kértem a doktor urat, hogy C kosárnál ne hagyja nagyobbra ha az kivitelezhető. Azt mondta, azt meg tudja csinálni. A 2 hetes kontrollon láttam először igazán, már akkor feltettem a kérdést hogy nem maradt kicsit nagy? Azt mondta, még fel van dagadva. Voltam nyirokmasszázson rendszeresen, amitől a puffadás és a máshol is jelentkező vizesedés megszűnt. Most itt vagyok majdnem 1 évvel a műtét után D kosárral és csalódott vagyok. Úgy érzem, nem azt kaptam, amit kértem. A doktor urat már felkerestem, azt mondta szépek a hegek ( ezt én is látom) és hogy ő nem szedne le többet mert így megmaradt a homokóra alakom. Volt köztetek olyan, aki így járt esetleg másodszor is kisebbítetett? Van olyan orvos aki elvállal szerintetek? Köszönöm előre is :)

34222. Geriwise
2022. aug. 23. 07:40

Sziasztok!

Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy tudtok-e olyanról hogy orvosi javaslatra meg lehet-e sürgetni a tb-s műtét időpontját.

Tavaly ősszel, a megtervezett februári időpontomra, azt mondták hogy a covid miatt 2-3évet csúszik! 😔😩

A méreteim, a fizikai megterhelés, a lelki állapotról nem is beszélve… nem igazán bírnék ki még 2-3évet.😔

Előre is köszönöm a válaszokat!

34221. VendrinerPiroska (válaszként erre: 34220. - HopeHiggings)
2022. aug. 8. 23:11
Konzultáció. Légy szíves, vedd a fáradtságot, és olvas vissza, és mindenre választ kapsz.
2022. aug. 2. 14:40

Sziasztok!

Engem a mellkisebbítés tb-re dolog érdekelne. Hogy tudom elindítani a folyamatot? Először konzultáció vagy háziorvos vagy mi az első lépés? Előre is köszönöm a segítséget!

Nagyon hálás lennék érte, ha valaki a legelejétől a legvégéig leírná, hogy ment a folyamat.

34219. hfb
2022. júl. 17. 18:15

Sziasztok!

Egyetlen okból regisztráltam az oldalra: újságíró vagyok, egy online magazin részére írok cikkeket szabadúszóként.

Most egy mellkisebbítő műtétről szóló anyagon dolgozom, ehhez szeretném a segítségeteket kérni.

Nem plasztikai sebészt, klinikát stb szeretnék reklámozni, hanem arról írnék, hogyan születik meg egy ilyen döntés, milyen az átlagnál nagyobb mellekkel élni, milyen érzések kísérik ezt, és persze milyen maga a műtét fizikailag-lelkileg (előtte, utána,stb).

Szerintem ez a téma nagyon elhanyagolt, a köztudatban mintha csak az lenne jelen, hogy A) fogadd el a tested akkor is, ha kicsi a melled B) de azért milyen szuper, ha nagy melled van, minden pasi azt szereti, minden nő ilyenre vágyik.

Az valahogy nem jelenik meg, hogy a nagy mell bizony lehet komoly probléma is, akár lelki,akár eü okokból.

Megköszönöm,ha valaki megosztja velem a bizalmát.

A cikkben (valós) név csak akkor jelenik meg, ha ehhez a beszélgetőpartnerem hozzájárul, egyébként anonim marad.

Ha írsz, megadom a nevem, az email-címem, és egy linket a cikkeimhez.

Természetesen egy üzenet semmire nem kötelez, akkor is válaszolok a kérdésekre, ha utána úgy döntesz, hogy nem szeretnél beszélgetni.

Üdv

Hfb

34218. Renke (válaszként erre: 34210. - Zsuuzs)
2022. jún. 21. 21:59

Szia! Szerintem beférsz, azt viszont nem tudom, hogy az életkor akadály-e.

Kérj időpontot konzíliumra és ott megmondják.

34217. Renke (válaszként erre: 34216. - Xéni2)
2022. jún. 21. 21:53
Szia! Beengedtelek, olvass, bár abbahagytam a felénél a naplóírást de (addig is amíg nem folytatom) minden jól alakult,és szép lett.
34216. Xéni2
2022. jún. 11. 12:09

Sziasztok csajok😊

Én még új vagyok ,3 hete volt mellkisebbítésem+felvarrás és szívesen néznék képeket ki hogy gyógyul a műtét után .Én is teszek fel és szívesen megosztom veletek a tapasztalataim.

34215. Mézsi2 (válaszként erre: 34214. - Piccola2)
2022. máj. 27. 14:18

Szia!Engem 1 éve műtöttek.A jobb mellem nagyon csúnyán bevérzett,kék,sárga,zöld volt szinte az egész.

Lassan, de szépen felszívódott.

34214. Piccola2
2022. máj. 14. 11:24
Sziasztok. Csütörtök reggel volt mellkisebbito műtétem. Sajnos műtét után sikerült térdre esnem és a jobb mellem alul a vágásnal beverzett. Mivel a vérzés elállt, hazaengedtek és azt mondták a vér a mellemben fel fog magától szivodni. Viszont engem eléggé aggaszt, duzzadt,de nem fáj és én is jól érzem magam. Van valakinek ehhez hasonló tapasztalata? Köszi előre is a válaszokat
34213. Geriwise (válaszként erre: 34199. - Norka91)
2022. máj. 10. 16:16

Szia!

Megkérdezhetem, hol műtöttek?

Én sajnos (3gyerkőc után) túl nőttem a G-s méreten is és nem csak testileg, de lelkileg is megvisel. 😔

34212. Domira
2022. máj. 9. 21:53
Van olyan magán klinika, ahol tb-re is végeznek mellkisebbítési műtétet? Egy cikkben azt írják, így csak állami intézményben lehet, de pl. a pasaréti klinika honlapján azt írják, hogy tb-re is megcsinálják, de szakorvosi vélemény kell hozzá. Milyen szakorvosé, kitől lehet kérni? Illetve van itt, aki úgy műttette meg a melleit, hogy nem fogyott le hozzá (vagy nem eléggé, stb.)? Mi történhet, ha később fogy le valaki? Ha esetleg utána nagyon lógni kezd a megműtött mell, még lehet korrigálni, nem? Vagy egészségi kockázata van?
34211. VendrinerPiroska (válaszként erre: 34210. - Zsuuzs)
2022. márc. 2. 19:18
Ezt csak akkor tudjátok meg, ha felhívjátok a Szent Imrét, vagy a Honvéd kórházat. A magasság és súly különben nem szempont, hanem a mellméret a lényeg.
34210. zsuuzs
2022. márc. 1. 19:37

Sziasztok!

Jelenleg 17 éves vagyok, két hónap múlva töltöm a 18-at. Menstruációs problémák miatt fogamzásgátló tablettát írt fel nekem a nőgyógyász, ami miatt fél évvel ezelőtt 2 hét leforgása alatt 70 E-ből 70 H kosaras lettem. Már az E-s cicik is gyakran gondot okoztak, most viszont már mindennapossá vált a derék és hátfájdalom.

Mit gondoltok, a procedúra gyorsítása miatt már lehet-e 17 évesen konzultációra menni a Szent Istvánba szülővel, illetve vajon beleférnék-e a tb támogatottságba (155 cm vagyok, kb 55kg-mal)?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

34209. VendrinerPiroska (válaszként erre: 34208. - Bogosi)
2022. febr. 25. 21:59
Milyen segítségre?
34208. bogosi (válaszként erre: 34205. - VendrinerPiroska)
2022. febr. 25. 16:44
Ilyen adottságokkal rendelkező hölgyeket, akik segítségre szorulnak. Akit érdekel, privát üzenetben keressen meg bátran.
34207. Zirenka2 (válaszként erre: 34200. - MyHappyDays)
2022. febr. 10. 09:07
Szia! Nekem most március 2-án lesz a műtétem, Szent Imrében.Nagyon izgulok de nagyon várom is egyben
34206. Dina97
2022. jan. 9. 16:42
Sziasztok! Vannak itt esetleg szegediek, akik tudnának ajánlani itt helyben jó orvost? Előre is köszi!
34205. VendrinerPiroska (válaszként erre: 34204. - Bogosi)
2021. nov. 28. 18:24
Akkor mit keresel egy mellcsökkentő műtétekkel foglalkozó fórumban?
34204. bogosi (válaszként erre: 34203. - VendrinerPiroska)
2021. nov. 28. 04:58
Mérnök vagyok, nem orvos.
34203. VendrinerPiroska (válaszként erre: 34202. - Bogosi)
2021. nov. 15. 14:25
Ingyen operálsz?
34202. bogosi
2021. nov. 14. 07:42

Kedves Hölgyek!

Mivel tisztelem és imádom az ilyen adottságú hölgyeket, bárki segítségre szorul, írjon nyugodtan privát üzenetet.

34201. VendrinerPiroska (válaszként erre: 34199. - Norka91)
2021. nov. 6. 20:29

A drain cső jó dolog, nekem is kevesebb bajom lett volna, ha nekem is lett volna.

@MyHappyDays: azért, ha visszaolvasol néhány évet - amit erősen ajánlok -, azért itt is találsz olyan eseteket, amiknek a kimenetele nem lett teljesen pozitív.

34200. MyHappyDays (válaszként erre: 34199. - Norka91)
2021. nov. 3. 19:24

Ne viccelj, köszönöm szépen a részletes beszámolót! 🙂

Javarészt innen és amerikai oldalakról tudok tájékozódni, a fb-os csoport meg szinte elvette a kedvem 😄 De itt mindenkinek pozitív lett a végkimenetel, úgyhogy ide járok bátorságot gyűjteni 😅

34199. Norka91 (válaszként erre: 34198. - Norka91)
2021. nov. 3. 16:11

A műtét kb. 3-3,5 órás lehetett, előtte a doktor úr rendesen berajzolt, nem szemmértékre. Alaposan lemért minden szögből. 😃Egyébként a felesleges bőrön kívül az egyik mellből 240 g, a másikból 290 g lett eltávolítva. 75G-ből 75D lettem és nekem így nagyon jó.

Az intubálás után egy kis köhögésen kívül nem volt bajom szerencsére. Drain cső volt bevezetve, amit másnap reggel eltávolítottak, majd haza is engedtek. 10 napig kellett szúrni a vérhígítót.

8 naposan vette le az orvos a kötést és azt mondta, hogy csak két pici varrat van, amit ki kell szedni. Ezt sikerült ügyesen megoldania a kötés levétele közben, mert észre sem vettem. 😅 Azóta érheti víz, csak nem szabad áztatnom. Akkor azt mondta, hogy nagyon szépek a sebeim.

Azért, amikor először megláttam itthon sokkot kaptam. 😃 Másnapra viszont furcsa módon sokat szépült.🤔

Orvos tanácsára naponta 2x kenem az egészet sima testápolóval,majd letörlöm a felesleget és teszek rá gézlapot, hogy ne krémezzem össze a melltartót. Szépen gyógyul. 😊

Azt mondta a doki, hogy ha minden var le pottyant, akkor meglátjuk, hogy kell-e hegkezelő gél.

Most itt tartok. 😃 Bocs, amiért hosszúra sikerült a beszámoló. 😛

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook