Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Melegen vagy hidegen szereted a pirítóst? fórum

Melegen vagy hidegen szereted a pirítóst? (beszélgetős fórum)


1 2
52. barai
2021. máj. 31. 08:00
melegen
2021. máj. 30. 12:21
mindkét módón
50. df1e1c376c (válaszként erre: 47. - Dfc04c70e4)
2021. máj. 29. 09:21

Ahol laktam, a gyerekkorom óta van egy lángosos, szerintem nem a vezetők nem is cserélődnek, csak öregedtek. Ott nem tocsog.

Akkor szívja meg magát olajjal, ha nem elég forró az olaj. Ha nincs elég sütő a forgalmas helyen, akkor lesz ilyen.


Én semmit nem sütők itthon olajban, mert büdös és macerás. Rántott csirkét talán majd akkor eszek, ha hazamegyek, és anyám azt készít, addig a KFC megfelel. Ha meg hasáb krumplit ennék, bemegyek a mekibe. Kb. 1£ egy kis krumpli, és pár percet kell várni. Mennyi olaj kell ahhoz, és idő megcsinálni itthon? Eltakarítani... :P Aztan 3 napig nyitva tartani az ablakot.

49. Guruljka (válaszként erre: 46. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 28. 23:06

Sokáig tervezgethetek, egyelőre drágább vágyaim vannak, de majd meglátjuk.


Lángos: én is a kefires-hűtőset szeretem.

48. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 47. - Dfc04c70e4)
2021. máj. 28. 22:20
Az a tapasztalatom, hogy a kefíres lángosok maradnak könnyű olajmentesek. Próbáltad már?
47. dfc04c70e4 (válaszként erre: 45. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 28. 22:01

Igen. Nekem is megfelel a "mezei" lángos. Csak az a baj, hogy igazán finom lángost, ami nem tocsog az olajban - ritkán ettem büfében.

A saját készítésű a legjobb, de még nem találtam igazán jó receptet. Az enyém nem tocsog, de a tésztája nem olyan jó, mint a büféseké. Valahol a kettő keveréke lenne jó. Aminek fincsi a tésztája, de nem tocsog az olajban. Az a baj, hogy legtöbb büfés helyen nagyon megszívja magát olajjal a lángos.

De a pírítósnál legalább nincs ilyen veszély. :)

46. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 44. - Guruljka)
2021. máj. 28. 21:49
Örülök, hogy kedvet kaptál :)
45. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 43. - Dfc04c70e4)
2021. máj. 28. 21:49
Én a lángost szeretem úgy, mint te a pirítóst: fokhagyma, só, semmi egyéb faxni.
44. Guruljka (válaszként erre: 42. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 28. 21:36
No lassan közeledik az ideje, hogy szétnézzek pirító ügyben a neten. :D
43. dfc04c70e4 (válaszként erre: 42. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 28. 21:32

Igazad van, szinte mindenféle kence jó rá. Én azokat írtam, amiket a legjobban szeretek. Valóban a tonhalas is jó ötlet. A kolbászt egészben szeretem, a krémes állag nem annyira jön be nekem.


Még jókor vetted észre, a melegen tartó funkció szuper! :)

2021. máj. 28. 21:29

Én bármilyen krémet el tudnék képzelni rajta.

Tonhalpástétom, kolbászkrém.


És ma vettem észre, hogy van két gomb a kenyérpirítómon, amit eddig sose használtam, meg se néztem: kiolvasztó és melegen tartó funkció :DDDDDD

2021. máj. 28. 21:24

Azt hiszem, különc vagyok.

Olvasom a hozzászólásokat, sokan vajas pirítóst esznek. Én nem teszek rá vajat, csak a meztelen, még meleg pirítóst fokhagymázom, úgy eszem. Meleg tea hozzá. Finom a pirítós még tojáskrémmel, avokádókrémmel megkenve.


Azt is olvasom, sokan lekvárt is tesznek rá. Én soha nem próbáltam, nem is kaptam kedvet hozzá. Nekem a pirítoshoz valahogy nem passzol a lekvár. De biztos ez is a különcségem miatt van. Amúgy meg nem mondanám magam különc típusnak. Csak a pírítós-evés szokásaim mások, mint a többségnek.

2021. máj. 28. 19:47

Melegen, vajjal. Ha vacakul vagyok fokhagymával zsírral.

Az exem megvárta, míg kihűlt, mert akkor nem olvadt rajta a vaj. Ezt sohasem értettem, mert szerintem az olvadt zsiradék a legjobb benne, avagy rajta.

2021. máj. 28. 18:28
Sehogy, ledarálja az ínyemet.
2021. máj. 28. 15:58
Melegen velősön.
37. Nanda
2021. máj. 28. 15:41
Inkább melegen. De van amikor hidegen eszem.
36. ,zumba
2021. máj. 28. 14:57
Melegen, fokhagymával átdörzsölve, házi zsírral kenve.
2021. máj. 28. 14:01
Melegen is meg hidegen is.
34. Lau_Ra
2021. máj. 28. 13:53
Csakis melegen fokhagymával megkenve! :)
2021. máj. 28. 13:37
langymeleg
32. Guruljka (válaszként erre: 31. - Guruljka)
2021. máj. 28. 13:33

Kiegészítem: azért nem próbáltam lekvárral, mert sósan szeretem.


A bolti kétszersültet megeszem lekvárral is. De az kicsit más műfaj.

31. Guruljka (válaszként erre: 28. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 28. 13:31

Nálam a teavaj nehezen fogy, pedig szeretem.

Azért fogy nehezen, mert 20 fokos szobahűmérsékleten azt is kapirgálni kell.

Azért vesszük az ócska margarinokat, mert azok tényleg kenhetőek.


Én is melegen szerettem a pirítóst, de csak vajjal, azaz margarinnal kenem. Még nem vettem kenyérpirítót, ezért általában így is kihűl, mire megkenem.

Nélam a fokhagyma a "zsíros-pirítós"-ra kerül, amit forró zsírban sütök néha.


Lekvárral még nem próbáltam a pirítóst.

30. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 21. - Alessandro)
2021. máj. 28. 13:20
Fincsi :)
2021. máj. 28. 12:58

Igen :)))

Meg belesül a kolbász zsírja a piruló kenyérszeletekbe. Jaj, de szeretem!

28. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 23. - Timycat)
2021. máj. 28. 12:55
Jól tudod, nem kell vajtartóban a vajat hűtőben tartani. Én nem is tartom ott. Egy 10 dekás teavaj hamarabb elfogy, minthogy megromolna. :)))
2021. máj. 28. 11:29
Melegen, vajjal, sóval, citromos teával. Régen fokhagymával, mostanában nélküle.
2021. máj. 28. 11:24

Úgy néz ki sokfélén szeretjük.

Ötletek. [link]

25. syria (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 28. 11:22
A pirítós hidegen = szárazkenyér. A vajat nem hűtőben tartjuk, hanem szobahőmérsékleten, így rögtön kenhető. Bordes Eve-vel nincs ilyen probléma.
2021. máj. 28. 11:20

Fokhagymával, sült zsírral melegen.

Nincs ideje kihülni. 🙂

2021. máj. 28. 11:10
A pirítóssütő tetején tartom a vajazásig. Tudod ahonnan kiugrik a kenyér, arra rá fektettem. A vajazásig legalább langyos és így beleolvad a vaj. Meg persze a vajat előre kiveszem a hűtőből. Állítólag vajtartóban nem is kellene hűtőben tartani a vajat, de én inkább hűtöm.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook