Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mekkora izzót tehetek a foglalatba? fórum

Mekkora izzót tehetek a foglalatba? (tudásbázis)

jún. 22. 16:08
Tehát bele tehetek egy 10 wattos energia takarékos izzót, attól függetlenül hogy az 60 wattnak felel meg?
6. Regin_a (válaszként erre: 4. - Globus)
jún. 21. 14:32

A szinek érzelmeket befolyásolnak az emberben, álmositanak vagy éppen éberebben tartanak

Gondolj egy férfi/nőre aki rikító kanárisárga -bordó-barna stb. egymást ütő szinű tuhát vesz fel

Eltekintve a szines led f.forrástól meleg fehér és hidegfehér fény van, sőt ezeken belül is vannak fokozatok

[link]

5. dc5c29b29c (válaszként erre: 4. - Globus)
jún. 21. 13:13

Nem rosszabb...miért árulják? ..mert van rá igény...tudod..piacgazdaság.

nekem is van vakítóan fehér(hidegfényű) ledem a kerti lámpában...4W és nem lehet belenézni, de a kerti utat jól bevilágítja. A lakásban alkalmatlan, ott csakis melegfényűek vannak(7 W-osak. Hogy hány Lumenesek az nem tudom, de erős mindegyik.)

4. globus (válaszként erre: 3. - Dc5c29b29c)
jún. 21. 06:41
Nekem a hideg-meleg jelző nem tiszta. Ha valamelyik "rosszabb" a másiknál, azt miért árulják? Mindenkinek ugyanolyan elvárása van: legyen világos, ha felkapcsolja a villanyt.
3. dc5c29b29c (válaszként erre: 1. - Liliomszál33)
jún. 20. 22:56

Először is a foglalat stimmeljen..aztán a neked tetsző színhőmérséklet...ezután már csak a lumen érték, ami a világítás erősségét mutatja.

az új ledek már néhány Wattal produkálják az elvárt fényt(és nem melegszenek, nem gyújtják fel a függönyt).

a 4 Watt biztosan megfelelő.

2. Regin_a (válaszként erre: 1. - Liliomszál33)
jún. 20. 22:40
Nem érdekes mivel egyenlő, mert az a fényáram/fényerőségre vonatkozik. Terhelés szempontjából a 25, 4x25W a lényeges, tehát betehetsz akár 4x10W-os égőt is, ami jellemző
jún. 20. 21:43

Lakásfelújítás.Szeretnék új függlámpát,ami tetszik azt írja

3x25 vatt foglalat.

Addig értem, hogy max 25 wattos izzót tehetek bele, de mi a helyzet az energiatakarékos izzóval?Beletehetem az erősebbet vagy csak a 4wattosat ami kb 25 watt normál izzóval egyenlő?

Remélem érthető módon írtam le :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook