Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Pihenj is sokat! Hasikádnak és mindennek jót tesz. Tudom, h minden kijött rajtad, de ne sirj drága Krisztinám kérlek!
Most csak arra gondolj, h minden nap közelebb leszel ennek az őrületnek a végéhez. Persze könnyű ezt mondani annak aki nincs benne, tudod nagyon megértem mibe vagy! 😥
Puszillak 🌹💖
Sziasztok.9.-èn volt egy hónapja,hogy műtöttek,azóta csak olvasgatom mit írtatok.Èn a gyulladásgátlót a műtèt elötti nap 3 óránkènt kaptam,ès aznap este már trombózis elleni szurit is a hasamba.Aztán a műtèt napjától a varratszedèsig (5 nap) a vállamba kaptam ès otthonra nem kaptam egy darabot sem.A váladèkos cső kètnapig volt bennem ès kivettèk viszont amikor a varratot kiszedtèk egy 3 cm darabon megnyilt a varrat ès folyt belőle a váladèk.3 hètig napi 5 alkalommal is cserèltük a vattásgèzcsíkot amit itthon gyártottam :) 5. Hetes vagyok ès már csak èppen egy kicsit szivárog a seb.1 hete megèrkezett a hasműtèt utáni hasfaltartóm,hát Isteni vele az èlet.Nagyon jól tart,kènyelmes kètoldalt állítható,ha puffad a has akkor nem szorít.Akit èrdekel nèzzen utána: Brendon oldalán Anita szülèsutáni nadrág.Császárosoknak ès hasműtèteseknek ajánlják.Nem csak most lehet hadználni,hanem kèsőbb a munkába álláskor is,nagyon jó tartása van èn imádom.
A vesèm sokáig fájdogált nekem is ,meg a húgyholyagom amikor kiürült a pisi,de rájöttem minnèl többet iszom,annál sűrűbben pisilok ès a hólyag fájdalom is szűnik.Sajnos tornáztatni kell azt is.Nekem a 40 perces műtètből 2 órás lett,mert olyan összenövèseim voltak,hogy először azt kellett helyrehozni.Műtèt elött vizelet tartási problèmáim is voltak,( nem kicsi) de most a műtèt után az is helyre jött.Nekem az orvosom azt mondta csak 8 hèt múlva menjek vissza kontrollra,mert ez nem kisműtèt volt,csak szèpen lassan pihengessek ès akkor is,ha megyek majd ő eldönti,hogy mikor enged dolgozni.Mindenkinek nagyon jó felgyógyulást kívánok.Krisztinának millió gyógy puszi.Köszönöm, hogy itt lehetek köztetek ès támogatjuk egymást.Puszi mindenkinek.
Műtött csajok Ti hogy vagytok? Minden szépen javulgat?
Gyógyulós szép napot kivánok mindenkinek! 😘🌹
Krsztina! Most olvasom a jó hireket! Örülök a szövettani eredményednek 👏💖
Milyen éjszakád volt, fájdalom izzadás van még?
Ölellek 😘
Szia Mónika! Persze, h tudtam aludni műtét után. Mindenki tud, mert az infuzióban folyamatossan kapod a cuccokat. Ne félj, fájni fáj de gondoskodnak rólad. Hazudnék ha egy leányálomhoz hoasonlitanám, de ki lehet birni. Az ébredő után is kapod a fájdalomcsillapitót ha szükséged van rá.
Azt azért én sem értem, hogy nem kell műtét előtt bemenned???
Szia Mónika!
Azèrt furcsa mert műtèt előtti napon csak dèlig lehet enni. Utána csak vizet ès egèsz dèlután megy a hashajtás. Èn reggel ötkor mèg beöntèst is kaptam ès nyugtatót.
Noémi! Én sem értem ezt, de az biztos, hogy pénteken műtenek, mert arra a napra van időpontom. Minden előzetes vizsgálatom meg van, anesztes is látott.
Nem tudom??
Annyira jó, hogy bátorítassz!!!!
Nagyon sokat jelent most minden kedves, támogató szó!!!!
Aludni sajnos nem tudok jól, ha éjjel megébredek akkor erre gondolok, és nem tudok visszaaludni, és szapora szívverésem is lesz. Gondolom ez már tudat alatt működik.
A műtét után tudtál aludni, hat a fájdalomcsillapítás?
Köszi
Szia Katy07!
Köszi hogy írál.
Nekem pénteken kell bemenni reggel 7-re, azt hiszem aznap reggel műtenek meg.
A doki azt mondta, hogy csütörtökön is bemehetek, de ha nem akarok ott aludni műtét előtt az sem baj.
Minden papírom megvan, altatni fognak. Bár engem sajnos már sokszor altattak, így attól nem félek, soha nem voltam rosszul utána.
Annyira jó, hogy itt vagytok csajok!!!!!
Gratulálok és Veled örülök!
Ölellek:
Eszter
Oké !Értettem!köszönöm!
Képzeljétek most hivott az orvosom ,hogy negativ a szövettanom!Halleluja!
Biztos megsürgette!Érzi a súlyát a dolgoknak!Endometriozis is volt a petefészekben!ez növelte meg a CA értéket!1 hónap múlva ujra kontroll!Már valami jó hirem is legyen!
Krisztina ne keseredj el!
Bizony nehezen ment hetekig. Haskeményedés sétálás, ülés után. Fájdogálás is,a gyengeség is. Egy sima zuhanyozástol kipurcantam. Még olyan friss műtött vagy, és még rájött a többi. 😔
Naprol napra erősebb leszel, de sajnos ez pár hét ilyen lesz.
Kitartást drága.
Nekem nem volt a sebben csövem, csak katéterem és az is még az ébredőben voltam. Viszont hánytam mint a kutya. Borzasztó volt a friss sebemre. Az is elmúlt. A műtétet majd 3 évig húztam. Volt miómám is, és véreztem szinte egyfolytában. Életemben nem használtam el ennyi betétet mint ez idő alatt. 11 éves korom óta menstruáltam és nagyon erősen. Megpróbáltuk Mirénával megállitani a vérzést, de ahogyan a többiek is mondják IDŐHÚZÁS VOLT.
4 hónapja estem át rajta, méhet és méhszájat vették ki, hasi műtéttel mivel a méhfal rávolt tapadva a beleimre. Összenövéseim voltak.
Nem volt fáklyás menet, de nem bántam meg. Előbb kellett volna. Mielőbb rendezd le, nem fogod megbánni.
Puszillak, fel a fejjel. 😘
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?