Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

37321. lisa35
2017. okt. 24. 13:45

Na letettem a lantot, átadtam a munkámat. Elidultam haza.

Egyre élesedik a helyzet. 😨😨😨😨😨

Pakolok, teszek veszek és holnap délelőtt irány a klinika.

Én a hálós bugyin gondolkodom a műtét utánra. Nem lenne érdemes vinnem? A császár utánra azt vittünk, de nem emlékszem már, hogy mennyire vált be... 😩

37320. lisa35 (válaszként erre: 37314. - Mandra8)
2017. okt. 24. 13:40

Én is a múlt héten egyik nap teljesen lerobbantam. Egyből a műtét miatt aggódtam, hogy így nem fognak tudni altatni.

Délig már eltrombitáltam egy fél csomag százas zsepit, alig láttam ki a fejemen. Lementem a patikába és vettem Coldrex MAX forró ital port. Megittam 1'et, közben nyomtam a C vitamint, Sinupretet, Nasopax orrsprayt és úgy mentem haza, hogy semmi bajom nem volt. 😊

Férjem nem hitte el, hogy annyira szarul voltam.

Még sohasem próbáltam ezeket a forró italokat, de most bejött!

Gyógyulj meg hamar!Jobbulást. 🌻

37319. lisa35 (válaszként erre: 37314. - Mandra8)
2017. okt. 24. 13:34
Nagyon drukkolok!!!! Gyógyulj meg gyorsan!
37318. Diti1968 (válaszként erre: 37314. - Mandra8)
2017. okt. 24. 13:31

Kedves Mandra8!

Nagyon drukkolok, hogy ne kelljen elhalasztani a műtétedet! 1000C vitamin, propoliszos méz (ha bírod a mézet) és D3 vitamin legalább 3000NE! A stressztől legyengülhet az immunrendszer és attól is lehet ez a megfázás, szóval csak pozitívan!

Üdv,

Edit

37317. lnmariann (válaszként erre: 37314. - Mandra8)
2017. okt. 24. 13:24

Szia!

Megy ezerrel a drukk :)

Most még otthon vagy, próbáld ki a fokhagymát mézzel s a gyömbért. Gőzölj, inhalálj többször, s a C-vitamint nyomasd, akár 3 óránként, hiszen úgyis folyamatosan ürül. Béres csepp is jó.

Nekem régebben ilyen szituban, (habár sosem jön jókor egy nátha) mindig segített a Neocitran vagy a Coldrex forró ital por. Durva, de 3-4 óránként ittam, mint az alkoholista :D

De gyorsan javultam, mellette tényleg a gőzölés s az orrcsepp vagy spray, kitisztítja az arcüreget, nem tud lerakódni.

Próbálj meg arra koncentrálni, hogy igenis MOST megműtenek, s ehhez mindent beleadsz, hogy legyűrd a náthát

Írj, ha tudsz, mi a helyzet Veled

De drukkolok ezereggyel

37316. 2ebb5363d9 (válaszként erre: 37314. - Mandra8)
2017. okt. 24. 12:52
Sok sikert, és kitartást kívánok neked!:)
37315. fmadri (válaszként erre: 37314. - Mandra8)
2017. okt. 24. 12:45

De jó! Nagyon nagyon drukkolok!

Jelentkezz majd hogy mi a helyzet!

37314. Mandra8
2017. okt. 24. 12:41

Nem hiszem el!

Most hívott a doki, hogy mégis feküdjek be holnap.

Merthogy ugye még 2 nap úgyis van a műtétig a vérátömlesztés miatt és hátha addigra jobban leszek. Mert nagyon el kéne kerülni, hogy még egyszer megjöjjön.

Kérlek nagyon nagyon szurkoljatok nekem, hogy valami csoda folytán meggyógyuljak péntekig!!!

37313. 2ebb5363d9
2017. okt. 24. 12:02
Sziasztok!Egy 35 éves vagyok.Endimetriosisban kínlódom hosszú ideje.Januárban ki kell venni a méhemet és sajnos a bélre is átterjedt, így ott is műtik közben és eltávolítják a problémás területet.Volt valakinek hasonló problémája?Sok műtétem volt már és mindig hamar talprabálltam, de ettől most nagyon félek.
37312. Béka q
2017. okt. 24. 11:41
Én most értem haza, ma voltam a műtét előtti vizsgálatokat csináltatni. Vérvétellel kezdtem. Húztam sorszámot: 60an voltak előttem.. + akik soron kívül bemehettek.. azt hittem mehetek vissza holnap is, mert sorra sem kerülök.. aztán h az eredmény 3 nap múlva lesz meg.de az nekem nem lenne jó mert ez azt jelenti h a vérvétel eredményét pénteken du 13 órától tudom elkérni az aneszteziológushoz meg csütörtök délelőtt kellett volna mennem.. utána mellkas rtg- re mentem. Ott is rengetegen voltak. Vártam több mint egy órát, ott nem kaptam vissza a papíromat azt mondták h kórházon belül mrgnézheti akit érdekel. Mondtam akkor ok, már itt sem vagyok. Még kértem az aneszteziológushoz új időpontot, hétfőn kell mennem.ennyit járkálni..
37311. Béka q (válaszként erre: 37310. - Mandra8)
2017. okt. 24. 11:32
Nagyon sajnálom hogy így jártál!.. ez olyan rossz lehet h készültél rá, vizsgálatokkal meg testben - lélekben aztán közbejön valami. Szedsz gyógyszert a megfázásra? Vagy vitamint? Egyél mézet citrommal meg gyömbérrel.. a méz jó a torkodra meg mindenre.. hátha tényleg sikerülne meggyógyulnod jövő hétre.
37310. Mandra8 (válaszként erre: 37309. - Fmadri)
2017. okt. 24. 11:26
Köszönöm. ❤ Próbálok. Csak gyógyuljak meg valahogy hétfőig. Sajnos én nagyon lassan gyógyulok mindig. Annyira szeretném ha jóra fordulnának a dolgok végre. :(
37309. fmadri (válaszként erre: 37308. - Mandra8)
2017. okt. 24. 11:14

Annyira sajnálom!

Én rákérdeztem a dokira hogy mi van akkor ha pont vérzek műtétkor ( nekem már szinte folyamatos volt a vérzés), nekem azt mondta hogy az nem akadálya a műtétnek, megcsinálja úgy is.

Próbálj megnyugodni és pihenj sokat! Minden rendben lesz!

37308. Mandra8
2017. okt. 24. 11:05

Most beszéltem az orvossal. Azt mondta ilyen állapotban szóba sem jöhet a műtét.

Most itt sírok a héven..

Ha hétfőig száz százalékosan meggyógyulok, akkor jövő hét kedden megműt.

Csak ezzel az a baj, hogy szerdán kell megjönnie. De mi van ha előbb jön meg? Nem volt pontos soha. Akkor is megműt ha épp menstruálok? Nem tudjátok?

Iszonyúan el vagyok keseredve, mert úgy érzem még egy ilyen horror menstruációt én nem bírok végig csinálni. Az utolsó már az elviselhetetlen kategória volt, ezért is műtöttek volna ilyen gyorsan.

37307. fmadri (válaszként erre: 37306. - Mandra8)
2017. okt. 24. 10:45

Mandra remélem nincs nagy baj és így is megműtenek. Az a legrosszabb ha rákészülsz és valami közbejön.

Drukkolok nagyon hogy minden oké legyen!

37306. Mandra8
2017. okt. 24. 05:32

Jaj lányok! Holnap kéne befeküdnöm, erre ma reggel úgy ébredtem, hogy fáj a torkom, meg folyik az orrom. :(

Ugye azért még így is végig lehet csinálni az egészet?

Én már nem bírom a várakozást.

37305. lozsuzsa (válaszként erre: 37304. - Lisa35)
2017. okt. 23. 22:13
Köszönöm 😂
37304. lisa35 (válaszként erre: 37301. - Lozsuzsa)
2017. okt. 23. 21:59

Jó hallani, hogy ilyen jól tudsz már tenni-venni. 😊 Csak így tovább.

Panaszokra még nincsenek tapasztalataim.

Laikus aggyal úgy gondolnám barnázás simán belefér, meg a többi is, de majd a többiek megmondják.

37303. lozsuzsa (válaszként erre: 37238. - Yallah)
2017. okt. 23. 21:37
Joooo azért én picit szivattam a gyerekeimet azzal, hogy lehet hogy valami sorozatgyilkos vérét kaptam, és jobb ha viselkednek mostanában 😂😂😂😂
37302. lisa35 (válaszként erre: 37295. - Lnmariann)
2017. okt. 23. 21:35

Szerintem is egyértelműen hálóing. Mondjuk a klinikán úgyis ottani hálóingben kell műtétre menni, én a császár után is abban voltam egy pár napig, aztán sajátban.

Én is számolom a napokat. Holnap reggel még bemegyek dolgozni, átadom a folyó ügyeket a helyettesemnek és jövök haza Szerda délelőtt bevonulok és csütörtökön műtét . Brrrrrr

Nagyon izgulok, hogy mi lesz itthon egy hétig, hogy mennek majd a dolgok a férjemnek, a 7 éves kisfiúnkkal. Mondjuk alapból ő kelti reggel és ő hozza is el az iskolából, nagyon ügyesen, mert nekem nem teszi ezt lehetővé a munkaidő beosztásom. De minden egyébre én szoktam figyelni, lecke, öltözködés, fürdés, fekvés, kaja, stb....

És nagyon bennem van a félsz, hogy esetleg meghalok és mi lesz velük.... Úgyhogy én is végrendelkeztem, na nem a vagyonomról, mert az nincs, hanem a dolgainkról, az életünkről, mit mikor hogyan kell.... Kap a férjem egy borítékot, amit csak akkor kell felbontania, ha nem jövök haza.

Meddig szokott bent lenni utána katéter meg az a másik cső, amin tisztul a seb?

37301. lozsuzsa
2017. okt. 23. 21:33
Sziasztok, 3 hét telt el éssss, már voltam vásárolni, persze nem cipeltem 😂 sőt takarítottam is, de csak óvatosan, viszont és nem tudom, hogy ez belefér-e még mindig jön valami barnás váladék, illetve nagyon sokszor hányingerem van és szédulok.... ennek következtében 8 kilót fogytam eddig, mondjuk rámfért, csak aggódom, hogy nem múlnak el ezek a gyomor panaszok.... már tusolok is egy hete.. hivatalosan ugye 2 hét volt a ragasztásős eljárás miatt, és a sebet már nem fáj, helyette felette az egész köldök alatti rész érzékeny....írjátok már le legyszi, hogy nektek voltak e hasonló panaszaitok, mert 6 hetesben kell kontrollra mennem.....csak
37300. lisa35 (válaszként erre: 37298. - Béka q)
2017. okt. 23. 21:25
Nekem is csak ekg kellett, belgyógyász nem.
37299. Csicsi72 (válaszként erre: 37295. - Lnmariann)
2017. okt. 23. 20:18
Szia! Szerintem mindenki másképp éli meg a műtét utáni időszakot. Nekem hasi műtétem volt és én felvettem a bugyit, a katétert átbújtattam, így kényelmes volt és hálóinget vittem. Azt hiszem mindeki maga érzi, hogy mit bír, óvatosan kicsit lehet hajolni. Nekem a doki mondta, hogy hajolhatok, de ne feszüljön, ezért tudtam már másnap hajat mosni. Továbbra is légy nagyon pozitív, minden rendben lesz.
37298. Béka q
2017. okt. 23. 18:41

Megnyugtattatok a belgyógyaszati vizsgálat miatt. Marmint h nem kell.

Amúgy a visszaszámlálásban ott tartok hogy elsején kell befeküdnöm, másodikán műtét!

Néha úgy fáj már a hasam hogy azt sem bánnám ha már holnap mennék.

37297. korar (válaszként erre: 37295. - Lnmariann)
2017. okt. 23. 18:38
Szia! Nem tudom laparoszkopos vagy hasi műtéted lesz, nekem hasi volt leírom a tapasztalatokat. Műtét után hálóing, bugyi nélkül. (Ne legyen túl hosszű, kb térdig érő a cső miatt.) Has vágásnál tuti nem húzol bugyit utána :) Én sem tudtam elképzelni, vittem is egy csomó 2 számmal nagyobb bugyit! Hozy ne szorítson, de nem vettem fel. Adtak ioyen alátét kutyapelenkaszerű izét 😀 azon feküdtem, de nem nagyon volt rá szükség. Pizsamát és bugyit is hazaküldtem a műtét után. Meg a rakás betétet.😁 A hazamenetel után az első időszakban kb. semmit sem tudtam egyedül csinálni (pl. zoknit húzni, teát főzni, a klotyó kefét használni, hajat mosni - nem hajolhatsz, nem emelhetsz 1 kg- nál többet, még a poharat sem tudtam kivenni a konyhaszekrényből mert nyújtózkodnimsem szabad.) Tehát jól fog jönni, hogy ilyen előrelátó vagy :) A műtét után a köhögés (és a röhögés)pár napig nagyon tud fájni, érdemes valamit vinni ami segíteni szokott. De a varatszedés után már nem annyira rossz, csak nem túl jó, hogy megerőlteti a hasizmot. De én annyit röhögtem és fogtam a hasam, ennél többet biztos nem fogsz köhögni... A kórházban nagyon jól jön a zene meg a könyv, ami kikapcsol. + szorítok neked, hogy jófej szobatársaid legyenek, úgy gyorsabban múlik az idő.
37296. Béka q (válaszként erre: 37295. - Lnmariann)
2017. okt. 23. 18:38

Milyen jó kérdeseid vannak!.. 😁 ez a bugyi dolog tényleg fontos.. én mondjuk kb 1 éve nem birom elviselni a tangát, nagyokat hordok. Köldökig ének majdnem.. 😉😉 a gyerekem emiatt ki is röhögött eleinte, mondtam neki hogy majd ha te is annyi időn keresztül hordasz ilyen bugyit majd lehet te is megunod.. mert valljuk be nem a legkényelmesebb fazonú.. en 16 éves koromtól azokat hordtam, es most 48 vagyok. Elég volt.

Szóval nekem alapból nagyok a bugyikáim. Bár ha belegondolok lehet hogy azert is tartom kényelmetlennek a tangát mert az kb odáig er ahol a méhem van és ott nekem fáj.. na most megfejtettem. 😊

37295. lnmariann
2017. okt. 23. 17:52

Sziasztok!

Visszaolvastam a hétvégi termést :)

Most már teljesen lehiggadva számolom a napokat. Csak pozitívan

De jegyzetelem a kérdéseim, amik jönnek.

Pl: hasi vágásom lesz, s azon gondolkozom, hogy fehérneműt hogyan tudok majd felvenni a műtét után? Vegyek nagymama bugyit inkább? Mi a jobb, hálóing, s alóla "kimászik" a katéter, vagy nem szoros pizsama, s ott valamennyire takar a felső?

Műtét után hogy álltok ti a vizeletcsepegéssel? Nekem most is gondot jelent, pláne, hogy asztmás vagyok, s a köhögési rohamok idején igencsak becsurr.... :(. Ahogy felvarrják a tartószalagokat, javul a helyzet?

Ki fogtok nevetni, de "rendelkeztem". Mivel a karácsonyi előkészületek idején nem leszek még százas :D, ezért már leírtam egy papírra, s borítékba helyeztem a családnak, hogy ki mit s honnan fog elhozni, beszerezni. Rendelkeztem, idén nem lesz terülj-terülj asztalkám nálunk. A rokonok főzzenek-süssenek. A műtétig végignyalom az ablakokat, a függönyöket kifehérítem stb. A mikuláscsomagok már a szekrény mélyén várják a nagy napot. Megrendeltem a havazást is decemberre, az ünnepekre. Mivel hólapáttal idén nem kötök mély barátságot, tuti fog esni. :D

Beszereztem nagyon jó könyveket már a kórházi tartózkodásra is, memóriakártyára kimentettem a kedvenc zenéim. Szóval készülgetek

37294. Csicsi72
2017. okt. 23. 15:42
Nekem labor vér, vizelet és vércsoport, ekg és féléven belüli tüdő röntgen kellett. Az eredményekkel kellett menni az aneszteziológiára. Belgyógyászati vizsgálat nem kellett.
37293. fmadri (válaszként erre: 37292. - Béka q)
2017. okt. 23. 14:49
Nekem nem kellett belgyógyászhoz menni csak egy ekg kellett azt meg az aneszteziológusnál megcsinálták
37292. Béka q
2017. okt. 23. 13:56

Láányok...! Itt vagyok tanácstalanul.. segítsetek légyszi! Csináltatnám a műtét előtti kötelező vizsgálatokat. Van papírom:

Röntgen vizsgálat

Központi labor rutin kérőlap - vércsoport

Közp. Labor rutin kerőlap vérkép

Aneszteziológia

És ennyi. Akkor én nem kaptam belgyógyaszati vizsgálatra semmit? Mert nem találok.. akkor ez most nem kell? Vagy elfelejtették és kérjek én??

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook