Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

46565. 76Anikó (válaszként erre: 46554. - Sziszialice)
2019. ápr. 7. 15:51

Szia!.

Azt szeretném kérdezni, hogy a katétert mikor kaptad, már altatásban voltál vagy előtte és mikor vették ki? Valamint tudsz abban segíteni, hogy vigyek-e be gyógyszert vagy adnak ami kell pl:fájdalomcsillapító?

46564. 004d73c8f0 (válaszként erre: 46561. - Kajszi72)
2019. ápr. 7. 14:26
Akkor üdv a klubban Kajszi... 🙂🙈..mindezt erzem szo szerint...csak nálam a derekam es csípőm faj jobban. Es szurodim oda ahol mar ugye nincs a mehem 😃🙊
46563. 004d73c8f0 (válaszként erre: 46559. - Yallah2)
2019. ápr. 7. 14:23
Sokat szenvedtem. Ahogy mas is tudom.sokan a lanyok közül. Lehet ez a kicsi is megijeszt. Lehet csak en fujom fel. Mert azt hiszem egy het es marjo minden de nem...sajnos nem. Es az orvos semmit se mondott. Tőletek tudok mindent. Mindent.de penteken ezert finoman oda mondogatok neki.
46562. Evy
2019. ápr. 7. 14:18
Sziasztok!Mehmutetre keszulok,ket kisseb es egy orias cisztam van a petefeszekben.Tul lehet elni? Rettegek a mutettol!
46561. Kajszi72
2019. ápr. 7. 13:58

Na, most én jövök 😱.

A köcsög időjárás miatt a valaha volt minden varrt sebem sajog ma. Görcsben a hasam, a jobb harántom, a térdem. Úgy összezavarnak, hogy nem tudok időjárást jósolni. 😵 😁 Ó, és ciklusom is aktív. 😂

De majd elmúlik.

46560. Kajszi72 (válaszként erre: 46557. - Ágica45)
2019. ápr. 7. 13:47

Előtte, alatta, és utána is sok múlik a hozzáálláson.😁

Elrepül az a 10 nap.

46559. yallah2 (válaszként erre: 46555. - 004d73c8f0)
2019. ápr. 7. 13:20
Ezt most ugye nem mondod komolyan? Olvass már vissza régi posztokat! Senki nem adta fel!!!! Pedig volt baj elég.
46558. Ágica45
2019. ápr. 7. 12:23
A régieknek pedig ezer hála, azért a türelemért és támogatásért, amivel segítenek minket!!!❤
46557. Ágica45
2019. ápr. 7. 12:19

Sziasztok Lányok! Kicsit elkeseredve olvasom így 10 nappal a kórházba vonulás előtt, hogy bizony vannak problémáitok azóta. Azért bízom benne, hogy ez csak a gyógyulasi fázis velejárója és utána minden rendeződik. Szerintem sokminden fejben dől el, legalábbis szeretném ezt hinni. A műtétbe én már belenyugodtam, de ez a 10 nap már érzem, hogy idegőrlő lesz. Sokkal érzékenyebb vagyok és persze állandóan ekörül forognak a gondolataim. Egyelőre a műtét miatt idegeskedem,ha azon túlleszek az már jelentős tehertől szabadít meg. Aztán remélem már minden csak az én hozzáállásomon múlik.

Mindenkinek kitartást, jobbulást kívánok!❤

46556. Kajszi72 (válaszként erre: 46553. - Julcsi4)
2019. ápr. 7. 11:36

Julcsi, itt nincs harag. 😀

Csak felrázlak, megrázlak a szavakkal, hátha sikerül más megközelítésből nézni a dolgokat.

Amúgy a hormonkatyvasz, főleg ha már brutál vérzések is vannak, gyengíti az immunrendszert. Kalap kakit mindenhez!🌻

46555. 004d73c8f0 (válaszként erre: 46552. - Tim70)
2019. ápr. 7. 10:10
Köszi Tim🙂.. hat sajnos igen. A hasam is nagyon az biztos. Pedig mar szeretnek sose gondolni ra😃. De 6 het utan sajnos most jobban faj a hasam es nem tudom miert.. hasam,derekam.. es ez nagyon megijeszt... nagyon felek. Kontrollra jövöheten megyek penteken.. ha netan rosszat mondd.... szamomra csak egy ut maradt. Vegeztem .nem csinalom tovabb....
46554. sziszialice (válaszként erre: 46541. - 76Anikó)
2019. ápr. 7. 09:45

Szia Anikó!

Nagyon szépen köszönöm!

Drukkolok és gyors felépülést kívànok!( Mindenkinek!)

Nagyon kedves segítőkész a stemélyzet, sokat segitettek/segitenek itt is mindenkinek!

Nekem az egyik àpolónő ajànlotta, a 3 ponton zàródó, tépőzàras haskötőt. Mikor fel kelek, azt felteszem, sokkal könnyebb a mozgàs ezzel. Szívből ajànlom mindenkinek. Nagyon jól tartja a pocakot, biztonsàgérzetet ad. Fekvésnél le kell venni.

Ha minden igaz, holnap haza mehetek, szerdàn vissza kell jönnöm kötözésre.

Vaskészítményt kell majd szedjek.

Minden jót kívànok!!! ☺️

46553. julcsi4 (válaszként erre: 46549. - Kajszi72)
2019. ápr. 7. 08:44

Az elkeseredettség beszél belőlem,ne haragudjatok.

Sok mindent megéltem az utóbbi egy évben.

Havi szinten a tüdőklinikát járom,számos rönggen,ct,labor,hörgőtükrözés van mögöttem és eredmény semmi,és egy hasi ultrahang amin kiderül,hogy rekord gyorsasággal megnőtt a mióma ami addig évekig egy állapotban volt.

Talán ez volt az az utolsó csepp amitől kiborultam,hogy mi jön még,min kell még keresztülmennem.

46552. Tim70 (válaszként erre: 46550. - 004d73c8f0)
2019. ápr. 7. 08:40

Szia Ritamaja! Ezek a fránya hormonális változások tudnak meglepetést okozni.😀 Minden "volt ciklusom" idején feszül a mellem mint régen...szerintem emlékezik a szervezetem a multra. 🤪🤪🤪

Üdv: 💖Timi

46551. julcsi4 (válaszként erre: 46543. - GHeni)
2019. ápr. 7. 08:33

Erőt és kitartást az elkövetkező napokra neked!

Mielőbbi fájdalommentes gyógyulást kívánok!

Köszönöm segítségedet előre is,biztosan lesznek kérdéseim.

46550. 004d73c8f0
2019. ápr. 7. 08:21
Sziasztok Lányok. A melleitek mütet utan erzékenyebb lett nektek is??
46549. Kajszi72 (válaszként erre: 46542. - Julcsi4)
2019. ápr. 7. 00:39

Szia. Vakbél és a gyulladás? Epekövesség? Tályogos garatmandula?

Ezek is szervek, amelyeket ha szarul működnek kioperálnak, hogy életben maradj.

A méhed is egy szerv, amelyet ha annyira rosszul működik, hogy potenciálisan az életedet veszélyezteti, szintén kioperálnak.

Különlegesnek tartjuk, mert ez a reproduktív szervünk, nemcsak a jelen része, hanem a jövő hordozója is. Szó szerint.

Ezért is szőttek köré az évtizedek, évszázadok olyan sok patetikus gondolatot.

De lecsupaszítva, csak a tényeket nézve, nélküle is nők vagyunk és anyák lehetünk.

Nem siratjuk meg az epehólyagunkat vagy a vakbelünket, a méhünket igen.

Akkor is, ha levakartuk már róla az évszázados maszlagot, mert jobban kötődünk hozzá, a fajfenntartás része.

Ha elhiszed, amit régen szajkóztak, hogy csorbul a nőiséged, hogy megvénülsz, hogy másodosztályú leszel, ... akkor tényleg gyorsan megöregszel, lompos leszel, és leszegett fejjel jársz- kelsz majd.

De nem a hysterectomia, hanem a buta, rossz, mérgező gondolatok miatt.

Ne így legyen! Sírj, dühöngj, de engedd el.

46548. Tim70 (válaszként erre: 46531. - GHeni)
2019. ápr. 7. 00:03

Szia Gheni!

Kórháza válogatja a protokolt. Saját tapasztalat bikini vágás. Beöntés nem volt, csak a műtét előtti nap édes hashajtó lötyi, melyre 2l folyadékot kellet meginni, már nem lett volna utána mit kipucolni...😀

A katétert a műtőbe altatás után helyezték be, és másnap reggelig az őrzőbe volt berakva. Hasi dren cső nem volt, nekem a hüvelyből volt kivezetve, de ezt is reggel kivették.

A műtét után 7-8 órával talpra állítottak még az őrzőbe (addig nehezék volt a hasamon, és ment az infúzió), majd reggel 6-kor ismét egy cica mosdásra, hálóing cserére a vizit előtt. 8-kor már az osztályon voltam a saját szobámba.

Az örzőt úgy hagytam el, hogy az orvosom "100 hossz" sétát írt fel aznapra.

Az első nap a leg sz..rabb. Az altatás mellékhatásaként minden felkelésnél a rekeszizomba szorult a levegő és k..vára kellemetlen volt, néha ordítani tudtam volna. 24 óra alatt elmúlt. És ehhez hozzá jött, hogy meg kellett tanulni felkelni, hogy az ne hasizomból történjen.

Már az első naptól sétáltam, de csak annyit amennyi jólesett, majd pihenés volt. Úgy alakítottam a rutint, hogy minden pisilés után 10-15 perc séta, majd 1-2 óra pihenés. Rengeteg folyadékot ittam, segíti a regenerálódást.

Amit mindenképp vigyél magaddal az SPORTKUPAKOS víz és algopyrin!!! Ha szükséged van rá, leírom a bevonuló pakkomat, csak szólj.

Kitartást és türelmet, az erő legyen veled!💖 Ha bármibe segíthetünk szólj.

Üdv: 💖Timi

46547. 004d73c8f0 (válaszként erre: 46542. - Julcsi4)
2019. ápr. 6. 22:00

Szia Julcsi. Nekem is ekkora volt. Es nem csak belül kívül tele.teljesen deformalt volt a méhem. Szerencses vagy hogy megmaradt a kisfiad. Nekem sajnosnem. Elvesztettem. Es utana nem is lett mar. Es most a mehem is elvesztettem. 6 hete. Akkir gondolj el engem..gyerek nelkül es ment a méhem is. De kicsit sem sajnalom. Mert csak fajdalmat okozott lelkileg es fizikailag is. Tul vagyok rajta. El kellett fogadnom. Mindig fajni fog hogy nincs gyerekem. De élek. Es mar nem kinoz

En mar csak ezt nezem.. szeretnek igy is boldog lenni. Es nem keseregni. Nem feni többet mindentől.

46546. Vera45 (válaszként erre: 46531. - GHeni)
2019. ápr. 6. 21:51

Szia Heni!

Nekem is a műtétkor tették fel a katétert szerencsére már altatásban és másnap reggel mikor fel kellett kelni akkor vették ki. Nekem 2 dréncsövem is volt, az egyiket a műtét után 2 nappal, a másikat 3 nappal vették ki. Volt hashajtó tabletta, és a műtét előtt este, meg reggel is beöntés. Kitartás Neked, hamar túl leszel rajta!

46545. Julcsi 30
2019. ápr. 6. 21:48
Sziasztok! Julcsi vagyok és 30 éves! 2019.03.26-án méh eltávolításom volt! Ha bárkinek tudok segíteni tanácsokkal tapasztalattal írjátok szívesen válaszolok
46544. Diti1968 (válaszként erre: 46531. - GHeni)
2019. ápr. 6. 21:48

Kedves GHeni!

Engem itt Pesten műtöttek közel 2éve (21-én lesz az évforduló) a "Kékgolyóban", így csak azt tudom elmondani, ott mi a műtéti rutin, de kórháza válogatja!

Katéter a műtét másnapjának a délutánján került ki.

Bár hasi műtétem volt, nem volt drén a hasamban.

Nálunk beöntés és béltisztító ivás is volt.

Műtét utáni reggel saját lábon (ha kell segítséggel) kell már az őrzőből a szobába menni. Én speckó a folyosó közepe táján elkezdtem nagyon szédelegni (addigra már nagyon éhes voltam, gondolom attól), szóval ott le kellett ülnöm pár percre, de aztán már bekísért a nővérke. Folyamatosan kaptam az infúziót, így aztán az állvánnyal együtt kellett a wc-re botorkálni délutántól, amikor már kivették a katétert. Kis szatyrot vigyél magaddal, amibe be tudod tenni a katéteres/draines zacsit, hogy kényelmesebben tudjál sétálni! Próbáljál nem görnyedten állni/sétálni, ha köhögni kell akkor támaszd meg a hasad a vágás mentén két oldalt és kérjél köhögéscsillapítót/szopogató cukrot! Ha nem hasi műtéted lesz, akkor azért sokkal kényelmesebb lesz a műtét utáni lábadozás, de a belső varratok miatt akkor csak szépen óvatosan mindennel!

Gyors, fájdalom és szövődménymentes felépülést kívánok!

Üdv,

Edit

46543. GHeni (válaszként erre: 46542. - Julcsi4)
2019. ápr. 6. 21:36

Julcsi!

Kitartás, túl leszel rajta. Én még nem tudom, hogy milyen lesz, de ha utánna tudok segíteni szólj!

46542. julcsi4
2019. ápr. 6. 21:11

Sziasztok!

Sajnos eljött az én időm is.

Május 16-án vagyok kiírva műtétre csecsemőfej nagyságú mioma miatt.

Eléggé be vagyok parázva.

17 éve műtöttek már kb ekkora miomával,de megtudták menteni a méhet.

2 évre rá,megszületett a kisfiam.

Néhány éve ismét előkerűlt ez a nyavaja.Most egy nagy ürességet érzek,hogy kivesznek valamit ,ami az enyém.Annyira nehéz ezt elmagyarázni.Remélem ez elmúlik a műtét után,mert most a sírás és az álmatlan éjszakák vannak.

46541. 76Anikó (válaszként erre: 46540. - Sziszialice)
2019. ápr. 6. 20:52

Szia Sziszialice!

Nagyon sajnálom, hogy így jártál, de legalább túl vagy rajta. Nekem még várnom kell másfél hetet és szintén hüvelyi a tervezett!Egyébként milyenek az orvosok és a nővérek, és milyen körülmények vannak? Mielőbbi felgyógyulást kívánok! 🤗🤗🤗

2019. ápr. 6. 20:21

Sziasztok!

Én is túl vagyok rajta ...ma màr tudok mocorogni is. A műtét előtt este, a műtét napjàn reggel, itt hashajtó kúpot adtak.

Nekem sajna közbe jött egy kis bibi...hüvelyi uton indultak neki, de sajnos hasi uton kellett befejezni...mit mondjak...nem kellemes. De napról napra jobb! Ha minden jól megy, hétfőn haza mehetek! Mindenkinek kitartàst és jó egészséget kívànok!! 😎

46539. Adri2 (válaszként erre: 46538. - GHeni)
2019. ápr. 6. 20:03

Szia Heni

Nekem csak hashajtó lötyi volt előző nap délután. Igaz rendesen kipakoltam tőle 😂

De a beöntést megúsztam.

Úgy làtszik mindenhol mások a szokások.

Vagy lehet valami mástól is függ.

Kitartàst, gyos gyógyulást mostmàr hamar túl leszel rajta.

46538. GHeni (válaszként erre: 46536. - 004d73c8f0)
2019. ápr. 6. 19:42
Próbálok kitartani!😉
46537. GHeni (válaszként erre: 46533. - Kajszi72)
2019. ápr. 6. 19:41
Köszi Kajszi72!
46536. 004d73c8f0 (válaszként erre: 46534. - GHeni)
2019. ápr. 6. 19:39
Túl leszel. Nagyon féltem de mire oda kerültem ugy felgyorsult minden hogy szinte fel sem fogtam. A lányok itt sokat segítettek. Es mai napig ha kell. Kitartas 🙂🍀🍀

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook