Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis kérdés)


2884. marcsi 61
2010. jún. 1. 09:41

Szép jó reggelt lánykák!!


Timi olyan ari vagy amitket nekem írtál sajnos nagyon össze tett az otthoni gond mert mind két fél eléggé makacs és addig nem is volt gond kettejük között amig Péter ugy nem döntött, hogy Ő most bele szol Niki nevelésébe. Csak sajnos az abaj ezzel, hogy mivel Péternek ugyan van két felnöt gyereke de nem Ő nevelte Őket igy aztán fogalma sincs arról, hogy egy lökött kamsszal hogyan kell bánni a minden napi életben. Sajnos én is olyan vagyok, hogy inkább magam almosogatok meg megcsinálom amit kell mert mire kikönyörgöm a lökött tyuktól addigra éppen el is végeztem.

Na mindegy majd meglátjuk most mi lesz mert kategorikusan megkértem Pétert Ne szoljon bele Niki ügyeibe hiszen 18 éves elmult és föleg ne a fiu dolgokba mert abba még én sem szolhatok max ha kéri a véleményem.

Kisfiadra szegénykére elég sokat gondoltam mert nem egyzerű ezzel a helyzettel megbirkoznia, sok mindent meg kell tanulnia, pl nem ehet akkor amikor kedve tartja, csak a megadott időben és a kiszámolt menyniséget. Aztán ha bármiféle italt iszik akár még csümilét is akkor belekell számolnia a bevitt cukrott. szóval nem egyszerű az élete de mint tudjuk kordában lehet tartani és nagyon boldogan lehet ezzel eggyütt élni csak meg kell tanulni. Az inzulin pedig a lehető legjobb mert annak mincs mellék hatása és sokkal könyebb élni vele. Nem kell egy halom gyógyszer mellette.

A munkával kapcslatban pedig vigyázz magadra mert a belső varatokra kell most már csak vigyázni, hogy azok ne szakadjanak le.


Nagyon örülök, hogy Emma tul van a mütéten és hála aránylag jól is van. Toábbra is küldök neki is energiát szüksége lesz még rá.


Margaréta MENJ EL A DOKIHOZ mert az nem lesz jobb ha kivérzel legyengülsz és akkor meg azért nem fognak megmüteni mert olyan gyenge leszel!!!!!!!!!!!!


Klári neked is szoritok nagyon vigyázz magadra és nagyon SOKAT IGYÁL a mütét előtt is meg az ottani napokban is.


Jucika nagyon ügyike vagy ebéd fözés és már minden a helyén, igy kell ezt csinálni!!


Szilvi te is végre ujra nagy lányka vagy??!! ugye mondtam, ha nem görcsöltök előre attól, hogy milyen lesz akkor olyan felszabadult lesz az ember nem kell fogmzás gátlás és nem kell semmi más csak ti ketten. Na meg a megfelellő hangulat!


Lányok ez a zsák féle elgondolás annak idején engem is nagyon foglalkoztatott hogy milyen is lehet odabent?? de a dokim elmondta nem kell aggodnom a tisztulás meg marad továbbra is csak jobban oda kell figyelni magunkra mert előbb szedhetünk össze gombás fertözést mint máskor. De ha ugy gondoljátok akkor nyugodtan lehet havonta egy joghurtos alsó fürdöt csinálni. az majd helyre hozza ph értékeket.


puszika Marcsi

2883. szofi99 (válaszként erre: 2881. - 4f65de3fb5)
2010. jún. 1. 09:16
Én holnap leszek hat hetes, és már tényleg sokkal jobb, de azért a szoros nadrág még valóban nem jó. Olyan gyorsan eltelt azért ez az idő, már márciusban készültem a mütétre, aztán meg már junius lett. Na de milyen idővel???
2882. szofi99 (válaszként erre: 2855. - A0aecda338)
2010. jún. 1. 09:12
Ennyit az életfogytiglanosok sincsenek bezárva !!:):):):)
2010. jún. 1. 09:08

Sziasztok Lányok!

Most ébredtem, nagyon jót aludtam. Hideg ,esős idö van, pedig Brigivel egy nagy sétát terveztünk mára.


Margaréta!

Látom, voltál itt ma reggel, bekukkantottál, tehát biztosan nem vagy kórházban, egyrészről ez megnyugtat, másrészről meg egyáltalán nem vagyok nyugodt miattad, nem írtál egy sort sem. Írjál, légyszíves, mi van veled.


László!

Emmának küldök az arcára egy simogatást. Igyon sokat, ez nagyon fontos!!!


Szilvike!

Sokat laposodott a hasam, bugyiban mér nem is látszik a puklim. Anélkül igen, de lényegesen kisebb. Lehet, hogy vissza fog húzódni? Tegnap már itthon is egy régi, agyonmosott, puha farmerban voltam. Amikor fölveszem, egy kicsit nyomja,utána megszokja.

Szilvi, Timi, idővel mégiscsak kialakulunk, mint púpos gyerek a prés alatt.:) Pedig milyen hihetetlen volt ez még mondjuk 3 hete...

2880. szofi99
2010. jún. 1. 09:00

Jó reggelt mindenkinek !


Mi elég közel lakunk a Tiszához, ijesztően magas a vizszint, de még nincs vészhelyzet. Még a pincénkben sincs viz, talán eddig még csak egyszer- vagy kétszer volt, de akkor már csak a homokzsákok tartották a vizet. Reméljük nem lesz gond itt. Nagyon vacak idő van, egész éjszaka esett, és hideg van.


Margaréta : Kérj segitséget a gyerekekhez, nincs olyan sok vérünk !!

Nekem olyan megdöbbentő volt a kórházban, hogy mindennap és éjszaka hoztak be nőket, fiatalokat és idősebbeket is, akiket azonnal vittek a mütőbe mert ugy véreztek.Szerencsére engem ez igy elkerült, nem is nagyon akarták elhinni, hogy myómával viszonylag normális a vérzésem.


Ma én is pizzasütésre készülök, én teljeskiőrlésü tönkölylisztet is szoktam keverve használni, szerintem nagyon finom.


Voltam mammográfián még mütét előtt, de ezzel én ugy vagyok, hogy az már régen rossz ha az kimutat valamit !


Még az altatáshoz annyit mondanék, hogy nekem ez volt az első nagyobb mütétem, jó volt hogy nem tudok semmiről. Én éjszaka hánytam mint a kutya, de nagyon érzékeny a gyomrom egyébként is, és kaptam rá valamilyen szert és jobb lett.Korábban egy fogfájással 2 hétig szenvedtem, ugy hogy egyfolytában az orvoshoz jártam, az sem volt sokkal jobb, pedig az csak egy fogfájás volt- na de nem lebecsülendő az sem !!:):)


Andi!!! Hol vagy? Mi van veled ??

2879. Rezeda63 (válaszként erre: 2873. - Margaréta68)
2010. jún. 1. 08:47

Szia Margaréta!

Egyetértek az előttem szólókkal, sürgősen menj orvoshoz, addig amíg el bírsz menni. Mindenki fél az ilyen helyzetektől, de az ha tologatjuk nem visz közelebb a megoldáshoz. Ráadásul Te is megnyugodnál. Én mindíg azt mondom a biztos rossz tudata is jobb mint a bizonytalanság.

Üdv: Rezeda

2010. jún. 1. 08:31

Jó reggelt lányok!

Jó hír, hogy Emma jól van, és étvágya is van, sok puszi neki!


Klári, szorítunk ezerrel!!!!


Jucika, nálad mi a helyzet? Tudod már a saját nadrágjaidat hordani?


Csajok, ez az időjárás katasztrófa, hálát adok a jó Istennek, hogy a mi környékünkön nincs árvízveszély. Nekünk az egész ház alá van pincézve, ott van a párom műhelye,raktára, borospince. Ha most onnan ki kellene pakolni.....


Timi mikor mész orvoshoz?

2877. 289fab1d6b (válaszként erre: 2876. - Margaréta68)
2010. jún. 1. 08:25
Margaréta, csak van valaki, aki vigyázzon a gyerekre, azzal nem teszel jót senkinek, ha legyengülsz a sok vérzéstől, és ez még csak az enyhébb prognózis.
2010. máj. 31. 21:29
Férjem ma ment külföldre dolgozni, a gyermekeimmel vagyok itthon. Úgy érzem, egy kicsit mintha csillapodott volna a vérzés. Talán... bízom nagyon benne.
2875. 4f65de3fb5 (válaszként erre: 2873. - Margaréta68)
2010. máj. 31. 21:08

Szia Margaréta!

Most menjél sürgősen vissza a kórházba, majd ellát másik orvos. Nagyon ijesztő, amit leírtál, ez nem játék!!!!!!!!!!

2874. bpklara
2010. máj. 31. 20:42
Hát most jelentkezem utoljára. Remélem, néhány nap múlva már megkönnyebbülve olvasom vissza ezeket a sorokat. Mindenkinek gyors javulást kívánok, szorítsatok értem szerdán de.
2010. máj. 31. 20:42

Sziasztok Lányok!


Nem tudom, emlékeztek -e rám? Írtam, hogy volt egy gyógykaparásom május 5-én, most jött meg szombaton a menzeszem, de ma este iszonyatosan el kezdtem vérezni.Hatalmas nagy alvadt vér darabok jönnek, élénk piros vér kíséretében. Öt percenként cserélem a betétet, nagyon meg vagyok ijedve. Most szabin van az orvos, akihez járok, majd csak valamikor júniusban lesz a műtét. Kaptam vérzéscsillapítót, vettem be, de nem nagyon használ eddig.

2872. bodilaszlo (válaszként erre: 2869. - A0aecda338)
2010. máj. 31. 20:10
Oké meglesz és egyetértek!
2010. máj. 31. 20:08

Sziasztok!

Fajdalmai vannak ugyan Emmának de azért elviselhető. Kap fájdalomcsilapítót. Étvágya is van megette az egész kaját amit kapot. Hányás nem volt. Távirányítós mozgatható ágyban fekszik most, kérik hogykicsit kezdjen azért mozogni ahogy tud. Holnap visszakerül az őrzőbe, az már nem lesz ilyen kényelmes ágy szempontjából. :) Szóval viszonylag szerencsésen túl van rajta!

2870. a0aecda338 (válaszként erre: 2868. - 289fab1d6b)
2010. máj. 31. 19:48

Szilvike!

Jövő hétfőn,este megyek a dokimhoz,majd megkérdezem.

2010. máj. 31. 19:44

Szia,Laci!

Ha holnap mész Emmához,puszilgasd meg a nevünkben is.Most nagyon sok szeretetre van szüksége.

Köszi:Timi

2010. máj. 31. 19:41

Heló csajszik, örülök, hogy az a legnagyobb gondunk, hogy mit adjunk a családnak enni.


Örülök, hogy Emma túl van a "dolgon", két nap múlva pedig már Klári is.

Mi pedig lassan el is felejtjük, hogy milyen magatehetetlennek voltunk.


Vajon mi lehet ChrisMum-mal, visszament az orvosához?


Erről a tisztulási dologról nem gondolkodtam, de szerintem is szóltak volna, ha van valami teendő.

Én különben semmi negatív változást nem tapasztalok. Nekem néha van egy kis színtelen, szagtalan váladékom, de csak akkor veszem észre, ha pisilés után megtörlöm magam, a doki azt mondta, ez normális.

2867. 4f65de3fb5 (válaszként erre: 2866. - Bodilaszlo)
2010. máj. 31. 18:54

Szia László!

Légyszíves írjál bővebben, hogyan érzi magát, fáj-e nagyon, meddig tartott a műtét, hányt-e, meg mindent, ami csak eszedbe jut. Írjál!!!!!

2010. máj. 31. 18:42

Sziasztok!

Emma túl van a műtéten! Most az intenzíven van. Holnap átkerül egy másik őrzőbe aztán pedig vissza az eredeti kórterembe. Köszöni, hogy gondoltatok rá és szorítottatok érte!

2865. 4f65de3fb5 (válaszként erre: 2864. - Bpklara)
2010. máj. 31. 18:13

Szia Kára!

Nem hiszed el, én is így voltam a pakolással. Kedden vonultam, az egész hétfő azzal telt, hogy rendbe tettem magam, és bepakoltam a táskába. Mindent csak nagyon-nagyon lassan, mert úgy éreztem, ha már össze van pakolva a táskában a cuccom menetkészre, az már olyan végleges, olyan visszavonhatatlan.....

2864. bpklara (válaszként erre: 2862. - A0aecda338)
2010. máj. 31. 18:02
Még semmit nem pakoltam össze. Csak bevásároltam a DM-ben. Nem visz rá a lélek, hogy elkezdjek pakolni. Most jut eszembe, hogy még ásványvizet sem vettem...
2863. 4f65de3fb5 (válaszként erre: 2861. - A0aecda338)
2010. máj. 31. 17:53

Nem igazán van receptje, csak úgy érzésre. Fél kiló liszt, só, tejben futtatott élesztő, étolaj, egy tojás. Összegyúrod, laza tészta legyen, megkeleszted, és ennyi. Tényleg még az olaj mennyiségét sem tudom, csak úgy löttyintem. Ha van krumplipüré maradékom, vagy főtt krumplim, azt is bele szoktam gyúrni, nagyon fonom lesz tőle.

Ugyanígy szoktam pizzatekercset is készíteni, amikor a tekercsek a tepsiben fekszenek, akkor még tojással megkenem, mindegyik tetejére egy-egy kupac reszelt sajt, be a sütőbe, Másnap hidegen is finom (ha marad)

Ez a pizzatészta fagyasztható is, egyszerre érdemes többet csinálni. Volt, hogy pici korongokat szaggattam, tálcán fagyasztottam, és ha kellet csak kivettem, nagyon gusztusosak voltak a minipizzák.

2862. a0aecda338 (válaszként erre: 2860. - Bpklara)
2010. máj. 31. 17:29

Szia Klára!

Én egyszer sem hánytam,bár az előírásokat betartottam.Nálunk a műtétet megelőző napon délben szabad utoljára enni,éjfél után inni sem szabad.Az orvosoddal beszéld meg a félelmeidet.

Mindent összekészítettél?

2861. a0aecda338 (válaszként erre: 2859. - 4f65de3fb5)
2010. máj. 31. 17:22
Köszi,Jucika,nagyon jó ötletet adtál,nekem sült csirkemell maradt,azzal is jó lehet.Graham lisztem van,de a pizzatészta receptjét el szeretném kérni.A pizzát eddig mindig kész tésztából készítettem.
2860. bpklara
2010. máj. 31. 17:15

Sajnos laparotómia lesz, mert már volt 2 hasműtétem és sok összenövésre számítanak.

Eddig mindkét alkalommal altattak. A 13 évvel ezelőtti műtétemnél (méhsövény eltávolítás)nagyon megszívtam az altatással, mert fél napig hánytam, a frissen műtött hasammal erőlködtem. Pokoli volt.

2 éve (mióma kiágyazás) nem volt az altatással semmi bajom. Néhány év alatt ennyit fejlődött volna az orvostudomány? Hát ezért variálok ennyit az érzéstelenítés módjának megválasztásával. Azt hiszem legjobb lesz, ha az orvos dönti el a dolgot és nem én parázok miatta.De nem szeretnék műtét közben felébredni és hallgatni, hogy csörömpölnek az ollókkal,szikékkel stb.

Már kezdem irigyelni Emmát, aki túl van rajta....

2010. máj. 31. 17:11

Timi!

A kisfiadra gondoltam most. Brigi pizzatésztát gyúr, Graham lisztből, az lesz a vacsora, a mártás most nem paradicsomos, hanem tejfölös, fokhagymás, a feltét pedig a tegnapról megmaradt sült pulykacomb

összedarabolva. Csak gondoltam, adok egy ötletet, ilyet ehetne a kisfiad is. Puszi.

2858. 4f65de3fb5 (válaszként erre: 2856. - A0aecda338)
2010. máj. 31. 17:06

Ez a tiszta érzés nekem is megvan, annyira jó érzés, hogy semmiféle meglepetés nem érhet a bugyiban:)

Lehet,hogy semmit nem kell tenni a tisztítás ügyben, mert ha kellene, úgyis mondták volna a régi műtöttek, viszont az orvosomtól meg nem merem megkérdezni, félek jót mosolyogna a bajusza alatt:)

2857. a0aecda338 (válaszként erre: 2853. - 289fab1d6b)
2010. máj. 31. 16:59

Szia Szilvike!

Az orvosommal még műtét előtt mindent megbeszéltünk,érdekes volt a szitu,én vittem a határidőnaplómat,Ő a saját naptárába bejegyezte,hogy mikor érek rá.Vasárnap még dolgoztam,kedden műtét.

2856. a0aecda338 (válaszként erre: 2854. - 4f65de3fb5)
2010. máj. 31. 16:38
Ez a vak zsák kérdés nagyon jó,engem is érdekel.Bár soha nem éreztem magam ennyire tisztának mint most.Semmi maszat,nagyon jó érzés.
2855. a0aecda338 (válaszként erre: 2850. - 4f65de3fb5)
2010. máj. 31. 16:34

Szia Jucika!

Sajnos nem egyszerű a dolog,fél évre előre programozott menetrend szerint dolgozunk.Az árubeszerzést,könyvelést akkor intézem amikor tudom,de az un.kiétkezés az nem módosítható.Effektív a börtönben havi 10 napot vagyok,de akkor reggeltől estig.Már most tudom,hogy pl. decemberben melyek azok a napok,amikor az összes fogvatartottnak biztosítani kell a spájzolását.Szerződés köt,hogy havonta 2x5 nap alatt pl./június3-7,és június 24-28/időpontokban a kiétkezést le kell bonyolítani.Ezeken a napokon 7.30-17.30-ig dolgozom.+ havi 3 beszélő=havi 3 szombat.

Ott ők az elsők nem mi.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook