Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Ezeket a sorokat én is írhattam volna.
Spontán lefogytam, s türelmesebb lettem, mint valaha. Nincs több vérzés. Abból tudom, hogy itt lenne az ideje a mensinek, hogy kívánom a csokit.
Az a kb hat hét megérte!
(Nem azokról beszélek, akiknek rendben vannak a dolgok. Én nagyon beteg voltam vele előtte, évekig. Csak nem tudtam, hogy ez ettől van.Az orgazmus most éppen várat magára, de csak a társ hiánya miatt.)
Mint írtam, ebben a cikkben alaposan megtudod, hogy mi az ösztrogén és a vele járó tünetek,panaszok, jelenségek....addig nem is kell a drága doktorok még drágább szabadidejét rabolni....
[link] ol/18071/korunk_egyik_nepbetegsege_az_quot_osztrogen_dominan cia_quot/
Hálás köszönet a bő válaszodért! :-)
Szerintem, nem sok ez,és mindenki örül is neki biztosan!
Én is szedem a Klimin Slim-et, lassan 1 hónapja, és most már annyit tapasztalok, h azóta nem híztam,és szinte nincs is hőhullámom. :-)
Remélem továbbra is fog használni.
Az életmódváltásban is teljesen igazad van, én is rajta vagyok az ügyön, és működik is a családom is szereti.
A vizsgálatról, csak annyit, hogy a házi orvosunkhoz nem tudok elmenni, és így nem is hajlandó írni ilyen vizsgálatra beutalót.A nőgyógyászomnál voltam, és minden rendben, de hízásra, és h ilyen vizsgálatra küldjön, azt mondta felesleges,mert ha nem eszek majd nem hízok, és a hormonok pedig biztosan rendbe vannak! :-(
Szóval nem tudom, esetleg hogyan lehetne megtudni,de talán ha használnak a tippek, és ne hízok tovább akkor hagyom, mert úgy sem tudok mit tenni.
IBAB! Még egyszer KÖSZI! :-) ♥
Utána jártam ennek a kérdésnek,mert nagyon érdekel. PErsze a vélemények sokszor ütköznek és ez természetes,nem szemlélhetjük egyoldalúan a kérdést, kinek egyik,kinek a másik módszer jön be, hogy fiatalosabb és ami a fontosabb egészséges maradjon. De olyan jó lenne, ha lenne itt köztünk szakmabéli aki akár alátámasztja, akár megcáfolja az általam leírtakat. Én jelen esetben saját szemszögből, illetve a szükebb ismerettségi körömből kiindulva írom a tapasztaltakat, de tudom, ez kevés.Mint tudjuk, főleg a műtétet követően, szinte mindenkinek vannak súlyproblémái. Ez talán abból adódik hogy nem vesszük észre az idő múlását és ugyanúgy, ugyan olyan életvitelt folytatunk,mint amikor fiatalabbak voltunk. Pedig energiabeviteli szükségletünk csökken, a szervezet egy újabb, minőségibb étrendre és a kornak megfelelő mozgásra vágyik. Ilyen-olyan indokokkal elutasítjuk a testünk eme kívánalmát ,pedig tisztában vagyunk vele, hogy a változókor változása ebben is áll.A testtömeg csökkentésének legcélravezetőbb módja a megfelelő táplálkozás.10 éve( és talán a hormonszintem összekuszáltságához ez is vezetett) majdnem 100 kiló lettem.Mondjuk 178 cm vagyok ehhez,most 76 vagyok) Ekkor kezdődtek a vérzési problémák, erős, rendszertelen elhúzódó vérzések és visszatekintve ekkor kezdtem növeszteni az első miómáimat is. Szerettem volna még egy gyereket, és mint egy ördögi kör, nem estem teherbe,mert a miómák nem engedték és a szabálytalan ciklus sem. Maradt a két pulya. Elmentem egy természet gyógyász -belgyógyászhoz( dr Balaicza Erika),aki megtanított táplálkozni, megtanított a testkutúrára ÉS MEGTANÍTOTT ARRA, HOGY NE AZ ÉTEL EGYEN MEG ENGEM NASI FORMÁJÁBAN, HANEM ÉN EGYEM MEG AZT, CSAKIS AZT, AMI NEM KÁROS, HANEM HASZNOS.Bocs caps lock kikapcs. Véletlen volt, de úgy látom, hogy mégsem :-)))) a lányeget kiszedte a gép magától...Nem ment könnyen,de kivitelezhető munka mellett is, csak át kell állni.A cukor és sóbevitelt drasztikusan csökkenteni kell, amennyire csak lehet.Figyelni kell a megfelelő fehérjebevitelre.Növelni kell a zöldségek és gyümölcsök arányát az étrendben. Gondoskodni kell az egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavak megfelelő arányáról.Mérsékelni kell a tejtermékek fogyasztását(de nem elhagyni).Rájöttem, hogy még csak nem is pénz kérdése,, az egész, de ekkor már egy ösztrogén dominanciában szenvedtem ,ami a túlsúlytól is lett(nem elhanyagolható a genetika is persze)A mozgást,nem lehet elhanyagolni és el csalni,mert megbosszulja a szervezet klimax idején főleg.Zsírpárnák helyett izmot kell gyártani. Én mondjuk sportoltam és nem volt nehéz visszairányítani a sport világába, de az ember a korral lustul!!!Nem a fogyókúra, a táplálékmegvonás a célravezető, hanem a szervezetbe bevitt tápanyagok arányának helyes megválasztása, és az étrendnek a fenti szempontok figyelembevételével történő összeállítása,mert ha nem eszünk rendesen, jön a jojó.A hormonháztartásod attól nagyban függ a táplálkozási szokásoktól és a fizikai aktivitástól. Csak egyetlen érv: a súlyfelesleg leadásával mintegy 30%-kal nő meg a növekedési hormon szintje a szervezetben. A megfelelő mozgásprogramot folytató, és helyesen táplálkozó nők közül valójában kevésnek van szüksége hormonkezelésre, mert az életmód és az életkornak megfelelő szokások automatikusan állítják be a szervezetben az új egyensúlyi állapotot. A fiatalos külső megőrzésének ez az egész életvezetésre kiterjedő módja nemcsak az egészség védelmét és a jó közérzetet biztosítja, hanem az esztétikus, fiatalos külső megjelenést is garantálja, és nemcsak az arc, de a teljes test vonatkozásában.Drága Gombszem,én itt bemásolok neked egy cikket, melyet én is kaptam az ösztrogén túlsúlyról, sok mindent olvashatsz benne: [link]
Az ösztrogén, mint hormon viszont a klimaxban csökken radikálisan ami ugyanolyan rossz, mint ha sok van belőle:Az orvosok legtöbbször hormonpótlást javasolnak e természetes élettani változás tüneteinek kezelésére, ám a hormonpótló kezelések következtében jelentősen nőtt a rák és a keringési betegségek száma.Nekem azt tanácsolták, hogy az életviteli változás után ha még netán megjelenik a klimax,mint tünet, az nem betegség, nem kell megijedni, de nem szabad rögtön szintetikus hormonokhoz nyúlni sem. A változáskori tünetek nem tekinthetők betegségnek, sokkal inkább a női szervezet természetes változásának. Ha gyógyszeres terápia válik szükségessé, arra kell törekedni, hogy a hormonrendszert egy új, megváltozott szinten egyensúlyi helyzetbe hozzák.
A néhány éve még standardnak számító hormonpótló kezelések azonban egészen más célt követtek. E szemlélet szerint a női szervezetből hiányzik valami, amit pótolni kell. A „hiányszemlélet” jegyében a klimaxos panaszokban szenvedő nők százezreit hormontablettákkal kezelték. 2002-ben vetettek véget az „ösztrogénkorszaknak”: a kísérletek során kiderült, hogy a hormonpótló kezelésben részesülő nők körében jelentősen nőtt az emlőrák, a szívkoszorúér-szűkület, valamint az agyvérzés és a tüdőembólia kialakulásának veszélye.
Vannak olyan növények, amelyek szelíd módon képesek helyreállítani a hormonális egyensúlyt.
Mivel a hormonpótló kezelés korszaka leáldozott, sok orvos a fitoösztrogénekben látja az alternatívát. Ezek olyan növények, amelyek az emberi szervezetre hormonszerű hatást gyakorolnak. A klinikai tanulmányok eredménye szerint az ázsiai nőket jóval kevésbé viseli meg a klimaktérium, mint a nyugatiakat. Úgy vélik, ennek az a magyarázata, hogy az ázsiai étrend gazdag ún. fitoösztrogénekben. A fitoösztrogén csak az optimális szintre hozza az ösztrogénszintet a női szervezetben, nem lehet túladagolni.A fito ösztrogénekkel kapcsolatban is hatalmas az irodalom,sorolhatnám a sok terméket, de talán nem reklámozok(de miért ne) ha a Remifemint említem, ami nagyon hatásos, vagy a Klimin Slim-et melyet most is szedek és hála Istennek tartom a súlyom ez is besegít...Ösztrogének alatt nem egy, hanem háromféle hormont értünk egyébként, amelyek a szervezetben képesek átalakulni egymásba. Ezt mérni lehet, háziorvostól, nőgyógyitól kérjél tanácsot, hogy mi legyen, főleg nekünk, akinek méhe nincs, de petefészke igen, fontos, hogy hol tartunk , hogy állunk. Vérből kimutatható ha jól tudom,de hallottam már nyálmintáról is, ami nem olyan pontos azért. Nem vagyok szakember, mint mondtam,mert nem a test, hanem a lélek a munkaterületem, de az empirikus tapasztalatok alapján ezeket tudtam Neked leírni és nem priviben, mert szeretném ha a szakma is beszállna hiszen itt annyi okos tanácsot kapunk egymástól!!
Ibab! Te mindig megnevettetsz :-)
Amelyik linket én hivatkoztam, az 13részből áll (össz. kb. 44 perc), ott van mellette "mind a 13 rész lejátszása". Van ott vér bőven... :-)
Drága ibab!
ezt kifejtenéd bővebben??? Talán mást is érdekel!
" odafigyelni az ösztogén túlsúlyra, a megfelelő testsúly kontrollra( ez okozza a legtöbb problémát a hormon háztartásban),testmozgásra stb."
Hogyan figyeljünk oda, és honnan tudni, h hogy s mint áll az az ösztogén szint????
köszi. :-)
De jöhet priviben is!!!
:DDD Eddig is imádtalak " ibab" de most akkorát nevettem!!!!!
"őszibarack vagy nektarin van a lábad közt!!!!"
lájk!!
Bemásolom azt amit láttam,mert itt az általad beírt linken egy Rémuszbácsi mesél, de vért nem látok. Nesztek itt egy hardcore version :-)))hasfelmetszéssel együtt :-)))
Szia!Bocsi h most válaszolok, de nem voltam gépközelben. Voltam dokinál, azt mondta gyönyörű minden odabenn, szépen gyógyulok. A szövettanim is csak most jött meg, szerencsére jó az eredményem. A hasfájásom, ill. amit érzek az inkább olyan, mintha égnék belül, szóval normális, és max 1-2 hónapot kell kibírnom :)De így 1 héttel később sokkal jobban vagyok!
Kitartás kívánok mindenkinek, jobbulást, mielőbbi gyógyulást, s szép napot!
Szia!
Azt hiszem mindannyian önigazolunk a döntésünkről, akinek a szervét vették ki azért, aki a szervmegtartás mellett döntött azért, ezzel nincs baj, de az újonnan erre jároknak mondanék más szmepontokat is:
Én vitatkoznék azzal, hogy a méhnek csak az utódlásban van szerepe, nem véletlenül vannak ott a szerveink, ahol. Mikor kivszik le kell választani egy halom más szervről, ráadásul belek összenőhentek, lehet egy csomó szövődmény,,,És más az az állapot amikor muszáj kivenni... de más egy méhsüllyedés, más egy-egy jóindulatú daganat...
Én mindig azt mondom, akinek nem muszáj az ne engedje kivenni!
Ráadásul, akinek mióma miatt vették ki, jó ha tudja: nem a mióma az egyetlen ösztrogén függő daganat. Ha ki is veszik a méhet nagyon nem elég azt kivenni, hanem a kiváltó okokat kell megkeresni és ha másként nem, de természetes úton a hormonális problémákat (ösztrogén túlysúlyt) igenis kezelni kell! Különben nagyobb az esély pl. az emlő megbetegedésekre is.
Ezt már kérdeztem, de nem válaszolt erre senki: akinek 40-45 alatt kivették a méhét mi van vele 2-5-10 év múlva. Hogy miért kérdem: mert rengeteg angol nyelvű írást találni a neten arról, hogy a méhet jóindulatú daganatok miatt veszik ki leggyakrabban és az ilyen kivételek 90%-ban feleslegesen történnek, mert korai stádiumbna kezelhetőek lennének ezek a problémák, ráadásul a méh szerepet játszik a petefészek vérellátásában (még ha vannak is külön erek a petefészekhez) a méh kivételén átesettek előbb jutnak a változó korba, ami egy mesterségesen előrehozott sebészeti menopausa. Szóval én azt mondom csak akkor engedje bárki, ha nincs más megoldás... de nagyon nagyon járjon ennek mindneki utána!
Szia Terkócia!
Nagyon szépen köszönöm a részletes beszámolódat,most legalább van valami elképzelésem, hogy mi vár rám. Nekem méhsüllyedés miatt kell a műtét, de az orvosom mondta, hogy egyuttal megcsinálja a plasztikázást is, de még nem mondta el részletesen, hogy mi lesz, majd 13 -án megyek és akkor indul az egész. Még azt szeretném kérdezni, hogy a műtét után mennyi ideig ajánlatos otthon maradni, vagyis mikor mehetek vissza dolgozni?
Szia Mylla!
Nekem hasonló műtétem volt. Csak fordított sorrndben. Plasztikára volt szükség és menet közben derült ki, hogy a méhem súlyosan süllyedt, ezért az is ki lett véve.
A műtét előtti napon befekvés, hashajtás, másnap műtét előtt infúzió, vigyor tabletta. A műtőben én már nem kértem plusz narkózist, mert az epidurálást elégnek éreztem. Mazohizmus, de látni, hallani akartam mi zajlik körülöttem, nem bántam meg. A műtétkor tették fel a katétert, nekem a 3. napon vették le. A műtét maga 2óra 40 perces volt. 4 óra elteltével kezd múlni a fájdalomcsillapító hatása, de adnak amint kéred (és kérjed, ne legyél szégyenlős)A zsibbadás éjfél körülre múlt el, hajnalban már menni kellett fürdeni. Ebben is segítenek, de nem vészes, jobban megy a mozgás a hasi műtöttekkel szemben. Inni kell sokat-sokat onnantól kezdve, hogy engedik. Műtét után székletrendezésre lehet szükség, de az nem beöntés lesz!! A tampont azthiszem szintén a 3. napon vették ki. Na az egy horror. Fájni nem fáj, kellemetlen egy kicsit, de a látvány... Egy koplett gézguriga van feltömködve és azt húzzák ki mint egy végtelen spagettit :-)A hüvely viszketése, csiklandozása elég kellemetlen. Gyakori zuhanyozás esetleg segíthet. Az ülés eleinte érdekes, kicsit féloldalas, nem is tudsz sokáig egyszerre. Sok pihenés gyakori le-le dőlögetés, óvatos aktivitás. Szex szigorúan a hat hetes kontroll után. Elég bátortalan az után is, mindent újra kell "tanulni" 4 hónap után mondhatom el, hogy felszabadult és fájdalommentes. Csuszító és sok türelem kell hozzá az elején!! Elég sokáig lehet görcsös fájdalom a hüvelyben (főleg ha hüvelyplasztika is lesz). Most hirtelen ennyi de kérdezz nyugodtan, válaszolok szívesen.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?