Megvilágosodás (beszélgetés)
Magasabb rezgésen, magasabb célokra törhetünk. Ezért klassz ha képesekké válunk egy kicsit magasabb rezgésűvé válni.
Igen, és már volt azóta időm arra is, hogy feldolgozzam magamban, levonjam a kellő következtetéseket. Ez pedig méginkább jól hat az életemre, az életemen keresztül a velem kapcsolatban lévőkre. Az egész környezetemre.
Te is az vagy! Az a jelentő ember. Mindenki az, csak mivel a pszichénk olyan szépen elintézi az önszabotézst, így még csak elképzelni sem merjük, hogy mi is adhatunk a többieknek.
A saját világod változtatásán... a magad változásán kersztül pont elegendő, amit tudsz változtatni a világon.
"Ha eljut az ember élete egy olyan pontra, ahol azt érzi, és azt látja, hogy innen már csak az segít, ha feladja eddigi görcsös elképeléseit a nagybetűs életről, ha eldobja azokat a mintákat, amelyeket gyermekkorunktól kezdve a társadalom a nyakunkba lógatott, akkor elindulunk egy úton: A SAJÁT UTUNKON. Ez egy olyan út, amit mi magunk kövezünk ki,"
idáig oké..aztán az,hogy mi felé haladunk,az más kérdés
nemnem!!! én nem az alkalmazkodásról beszélek...hanem h azt az utat követed, amiről érzed, hogy a tiéd...amit belső késztetésre követsz... és ez nem mindig felel meg a külső elvárásoknak... és messziről sem alkalmazkodás!
Veled valóban történt valami.:)
Én ugyan ezt éltem át. Mindenki hülyének nézett, sehová nem "passzoltam". Aztán rámtalált egy ember, aki megmutatta, hogy nem vagyok hülye, nyissam ki a szemem. Nézzem másképp a dolgokat és rájöhetek, hogy valóban más vagyok, de ez nem szégyenletes, nem dugdosnivaló, hanem éljem át a változást, éljem meg az általad dimenzióváltásnak nevezett valamit.
Igen, de az már egy automatikus, tőlünk, egyszemélyünktől független folyamat.
Ez sem igaz teljesen, néha születik egy-egy olyan ember, aki egymaga jelentős hatással van a világra.
igen...valahol valóban megfoghatatlanok...de én azt érzem, hogy egy-egy könyvből csak néhány mondatról érzem h nekem szól..de azok kulcsfontosságú mondatok:)
Ne aggódj! Szerencsés a helyzet, mert ma már rengetegen "váltjuk a dimenziót".
Méghozzá úgy, hogy magunkat változtatjuk meg és akkor már a világ is változik.
Ez maga az alkalmazkodás.
Ezt én sem kétlem. Perse, hogy egyre többen vagyunk, mert mindenki felismeri, hogy valami nem jó. Na de van egy nagy probléma. Sokan felismerik ezt a valami nem jó dolgot, de az hogy mi az a valami, azt nem találják. Vannak olyan emberek, aki megpróbálják elmondani a valami lényegét. Osho, Eckhart Tolle, a magyar A.J. Christian, Müller Péter. De ezek az emberek mind megfoghatatlanok.
a "világot" mint olyat valóban nem... de mi a világ? a saját kis világodat ha nézed, azon igenis tudsz változtatni..és ha nem csak egyes emberek éreznék ezt fontosnak, rengeteget változhatna...itt nem a gazdasági helyzetre gondolok elsősorban....
Tényszerűen ez természetesen mindenkinél más, már amit megél és ahogy, de valójában tényleg a boldogság felé. Csak azt nem szabad hinni, hogy ez az út könnyű lesz.
Amikor úgymond "felnyílik a szemünk, furcsák leszünk. Sokan jóindulattal bolondnak néznek és legyintenek, másoktól kemény támadásokra is számíthatunk. Aztán ott vagyunk mi magunknak is. Én kis híjján elhittem, hogy tényleg meggárgyultam, de valahogy minden addigi nehézségemet képes voltam megoldani azóta. Ez persze megnyugtatott lassn. Önbizalmat nyertem és ez sem tetszik azoknak, akik korábban rámtelepedve szívták az energiám. Ugyanis ha most mégis sikerül nekik, evvel az új energiával, ami sokkal éltetőbb és magasabb rezgésű, nem tudnak mit kezdeni. Ők ugyanis lemaradtak egy dimenzióval. Ezért nevezem ezt a változásom tulképpen egyfajta dimenzióváltásnak is.
A világot nem tudjuk megváltoztatni, így hát nekünk kell alkalmazkodni hozzá...okosan.
Igen, már értelek. Én is egy helyben totyorgok, de rajta vagyok a változtatáson.
részben igazad van...de én azt tapasztalom a környezetemben, hogy igenis, egyre több embernek nyílik ki a szeme, de legalábbis nyíladozik... A "most" és "itt" felismerése sok emberben megváltoztat vmit, ami kihatással van sok dologra, történésre az életünkben:)
:)
És hova?
Te mit mondasz? Mit tapasztaltál?
Igen, ezek mind olyan frátisok, amik nap mint nap elhagyják ez emberek száját és mégsem történik semmi az életükben, senki nem tesz semmit, mert mindenki vár valamire. Várja a változást, amit majd a külvilág fog nekünk megadni. Na de mikor fogjuk felismerni, hogy a saját életednek te magad vagy a kovácsa? Mikor fogjuk felismerni, hogy ez a szemléletben, lélekben, gondolkodásban való változás ez itt van. Most van itt, most kéne tenni, de mégis egy helyben totyorog mindenki, mert nem tudják, hogy kell hozzálátni.
Szóval Te is rájötél, hogy nem is Te vagy bezárva... de lehet, hogy az ajtó se, csak mellette a falakon próbálkoztál.
Jól van ez! Inkább az aha-effektusoktól legyen lila a homlokod, mint a faltöréstől :)))
Innen már van hova...
a legfontosabb talán, hogy ott érezze jól magát az ember, ahol épp lennie kell.. most épp a földön, ne a marsra vággyon:) és igen, ehhez kellenek változások..szemléletben, lélekben, gondolkodásban...
A világgal nem KELL változni. Pont ezzel van a baj, hogy az elvárásoknak akarunk megfelelni, a kelleknek. És ha esetleg mégis a saját utadon szeretnél menni, ha nem a "megszokott" dolgokat csinálod, akkor valóban úgy tekintenek rád, mint egy marslakóra, pedig lehet, hogy pont te vagy az, aki nem akar agyhalott marslakó lenni, aki a többiekkel együtt egy abszolút kiszámítható életet él.
A világ folyamatosan változik...de szerintem itt nem is a világról kell beszélni, sokkal inkább magunkról. Egyszer csak kinyílt a szemünk...nem a világ változott annyira, inkább mi nyitunk a világ felé, és így meglátunk olyan dolgokat amik eddig rejtve voltak a szemünk elől :S Most Neked is kinyílt a szemed, máshogy látod a dolgokat, és ez nagyon jó szerintem. Nekem legalább is pozitív irányban változtatta meg az életemet :)
Szerintem épphogy nem úgy érzi magát az ember, mint egy marslakó, hanem, mint egy igazi ember(!). (:
Megváltozott a világ és ehhez alkalmazkodni kell, de nem kell teljesen vele változni.
Amikor azt érzed, nem működik a világ és a társadalom által felépített "rend", amikor úgy érzed magad a Földön mint egy marslakó, amikor már semmi nem a régi, mindennek új alapokat építesz, amikor érzed valami történik, ami új, ami elhozza a boldogságot, a békét... :))))))
A megvilágosodás ennél többet jelent, bár tény, hogy fontos része ez is. (: