Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Ami meghozza a székletet, az felpuffaszt fórum

Ami meghozza a székletet, az felpuffaszt (beszélgetés)

20. 55Judit (válaszként erre: 18. - Komor)
júl. 7. 06:55

Így van. Ezek a rostok, a prebiotikumok táplálják a bélnem élő hasznos baktériumokat, a probiotikumokat. De ezek a bélben élnek, nem a gyomorban. Ezeket szokta kiölni az antibiotikum. Ha ezt szedünk, mindig venni kell hozzá Enterolt mert ez gyógyszer szedés közben pótolja a baktériumokat. A lányod lehet hogy nem szedett ilyesmit, azért tette tönkre őt az antibiotikum.

Hasznos lesz számodra is ha kipróbálod a rostokat, de arra számíthatsz hogy nincs gyors hatása. Mert ugye ezzel a rosttal tápláljuk a bélflórát, és időbe telik mire annyira jól érzik magukat hogy elkezdjenek szaporodni tőle aminek hatására majd javul az állapot.

Viszont ez a folyamat a vastagbélben megy végbe. ha lányodnak a gyomrával van problémája ami ugye jóval fentebb van és nem is élnek benne probiotikumok, lehet hogy más jelentené a megoldást. Mindennek ellenére a prebiotikus rostok hasznára válnak az embernek. Mindenkinek!

19. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 6. 23:59

Szerintem az ilyen-olyan azon hasznalatos módok hosszú távon nem segítenek.

A nagyim sokat kuszkodott székrekedésel, es igazán akkor működött a bele, amíg vele laktam. Salataztunk minden nap, es reggelihez is volt zöldség. Meg lehet kellett diktálni a folyadékot.

Amugy az egyel rostos elképzelés nem megy egyik napról a másikra.

Én sok zöldséget eszek és sok hüvelyest. De ha a csaladtagjaim aki főzök, most már gondolok arra, hogy nem akarok lufiallatkat csinálni belőlük. Az én belem hozzászokott, hogy egy salátában 5 fele zöldség van magokkal megszorva, aszalt gyümölccsel egy lencseleves után, de ők nem esznek ennyi rostos cuccot.

A nagyimnak is beadagolni kellett a zöldségeket, gyümölcsöket.

18. komor (válaszként erre: 17. - 55Judit)
júl. 6. 22:39

A lányomnak akkor ment tönkre az emésztése, a gyomra, amikor antibiotikumot szedett. Teljesen tönkrevágta a bélflóráját. Azóta majdnemhogy mindenmentes életmódra állt át.

Olvasom, hogy ezek a rostok valami prebiotikumok, támogatják a jó baktériumokat. Kipróbálom magamon és ajánlani fogom neki, ha jó.

17. 55Judit (válaszként erre: 16. - Komor)
júl. 6. 21:38

Pontosabban ezek rostok. Egyedül az Akáciához van adva gyümölcs, feltételezem ízesíti is.

A Sunfiber teljesen íztelen. Azonnal el kell kavarni hogy ne álljon össze.

Gyomorpanaszokra nem hiszem hogy használ. A belekben a jótékony baktériumokat táplálja. Ahogy azok sokasodnak, az emésztés és bélmozgás javul, az immunrendszer normalizálódik.

Én időnként veszek 4-5 havi adagot. Kb ennyi szünet után újra veszem. De nekem csak betegség megelőzésre kell. Régen szorulásos voltam időnként, de lehet hogy ezek a rostok segítettek meg. Nem tudom, mert sok mindent művelek magammal. :)

16. komor (válaszként erre: 15. - 55Judit)
júl. 6. 20:48

Köszönöm a tippet!

Úgy nézem mind a három alkalmazható gyulladásos betegség esetén is. Emellett magas rosttartalmúak, tényleg jónak tűnnek, gyanús, hogy a Sunfiberből veszek egy adagot.

A lányom komoly gyomorpanaszokkal küzd, kipróbálom a számára is, hátha használ.

15. 55Judit (válaszként erre: 12. - Komor)
júl. 6. 19:50

Én mindegyiket ajánlanám, nagyon hasznosnak gondolom a részletes leírás alapján. Plusz, nagyon megbízható a forgalamzó is.

A Sunfibernek semmi íze nincsen, az Inaveának enyhe, nagyon finom gyümölcsös íze van. Az Akácia is finom lehet, mert az meg dúsítva van magas flavonoid tartalmú gyümölcsökkel.

Én azt javaslom, olvasd el mit írnak róluk a yiya oldalán.

14. Nénje
júl. 6. 19:27
Kutyabenge-kéreg tea.Kevesebb mennyiségben lazít,egy nagy bögrével még a múlthetit is kihozza.Azt nem tudom,hogy puffaszt-e,mert csak egyszer próbáltam ki a nagy adagot,de az pár órán belül teljesen kipucolt.
júl. 6. 13:05
Darált lenmag
12. komor (válaszként erre: 6. - 55Judit)
júl. 6. 11:42
Melyiket használod, melyiket tanácsolod?
11. jooeva
júl. 6. 10:21
Sok folyadék napközben, este egy marék aszalt szilva
10. liliom10 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 6. 09:14

Nekem ez vált be ( már nagyon régóta) :

Felkelés után 2 dl langyos víz, utána 1 alma, müzlibe 1 púposabb teáskanál őrölt lenmag vagy lenmagliszt. Teheted joghurtba is vagy bármibe. Ha ennyi sem segít, utána még igyál meg egy kávét !

9. 55Judit (válaszként erre: 8. - Cicosz)
júl. 6. 09:14
Úgy érted be......ig inni?😉
júl. 6. 09:12
pálinka
7. 55Judit (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 6. 09:09
Jó a langyos víz ha legalább 2 pohárral megiszol éhgyomorra, olyan meleg legyen mint egy jó tea. De lehet tea is, vagy citrommal ízesített víz. napközben is igyál amennyit bírsz.
6. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 6. 09:07

Lehet kapni olyan flóra rostokat, mint pl. a Sunfiber, Inavea, Akácia. Ezek prebiotikumok, és táplálják a bélbaktériumokat. Garantáltan nem puffasztanak.

Bár nekem nincs olyan problémám mint neked, de vigyázok is hogy ne legyen. Hisz ha bélflóránk sérült, oda az immunrendszerünk. Az említettekből 2-t ismerek, 1-et most is fogyasztok.

Ha nem akarsz ilyesmire költeni, akkor ott a lényesen olcsóbb lenmag. Reggelente és napközben is bekapsz 2 teáskanálnyit sok vízzel. Ha ledarálod a beltartalmi érétkét is tudod hasznosítani. Bevonatot képez a bél falán, ezzel segítve a béltartalalom tovacsusszanását. Ezzel az egyik probléma az hogy a bélfórád a mostani állapotában marad, és a bevonat végett a tápanyagok, ásványianyagok felszívódása romlik. Tehát nem mindig az olcsóbb a jobb.

5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Biciklis_)
júl. 6. 09:01
mozgás van,éhgyomorra langyos vizet még nem próbáltam. köszönöm
4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Globus)
júl. 6. 09:00
még nem,köszi
júl. 6. 08:32
Mozgás? Éhgyomorra langyos víz?
júl. 6. 08:28
Laktózmentessel próbálkoztál?
júl. 6. 07:57
"Megőrjít ez az állapot már :( Ami meghozza a székletet (gyümölcsjoghurtok,tejfélék) aztán felpuffasztanak. Elkeserítő :("

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook