Meghalt a pápa (beszélgetés)
Tegnap még azt írták, liftben érte a halál, át akarták vinni a kórházba.
Ilyen az újságírói szakma.
Kb. nálunk is.
Érdekes dolgoz boncolgatsz, sokan érzik a halálukat előre.
Testvérem is hívta a feleségét menjen be hozzá egy pénteki napon,mert érzi a szombat már késő lesz, a felesége nem ment be, szombat hajnalban a testvérem elhunyt. Előtte sosem mondott ilyet.
Többektől hallottam ilyet, a szomszédom is beszámolt ilyenről.
Néhány kutatás is foglalkozott vele, hogy a tudat mennyire képes befolyásolni a test működését. Nem arról van szó, hogy valaki 'akarattal életben tartja magát', hanem inkább arról, hogy bizonyos hormonok, stresszreakciók (mint a kortizol vagy adrenalin) még fenntartanak egy 'éberséget', amíg a vágyott találkozás be nem következik.
Lehetett ilyen a pápánál is. Ki tudja?
Úgy gondolom, volt ő annyira elhivatott, alázatos, hogy ezt az utolsó alkalmat nem szerette volna kihagyni.
Tudatában volt biztos, hogy ez az utolsó az életében.
Nem kizárólag róla írtál. Ezt írtad: "A magyarok papjai nem úgy élnek, hogy méltók legyenek bármire is..."
Ezért írtam neked, hogy általánosítottál. Egy kalap alá vetted a magyar papokat. Én pl. ezt nem találtam helyesnek. Nemcsak a papokra vonatkozik, szerintem nem lehet általánosítani semmiféle területen.
Valószínűleg félreértettem, amit írtál. (Egyiküket se említetted név szerint, csak hogy "ők" és "mind".)
Szerintem azonban felesleges ezen vitatkozni tovább.
Hidd el, hogy elfogadom a hozzáállásodat, hogy "ők" és "mind".
Ezzel együtt is érvényesnek tartom azt, amit írtam.
De úgy írtál, mintha én Ferenc pápáról írtam volna rosszakat.
Holott ez nem igaz!
Erdő Pétert tartom mindennek (tolvajnak, pedofilnak, stb.), ezért nem szeretném, ha ő lenne. És esélye sincs. Hogy lehet ehhez kerekíteni azt, hogy én Ferenc Pápáról írtam csúnyákat?
Én nem Ferenc pápáról beszélek!!!!
Hanem a magyar bíborosról! Erdő Péterről!
Igen, igazad van: gyarló - mint minden ember. (Mint mi, mindannyian.)
Egy valamit azonban nem mondhat rá senki: hogy nem volt elég alázatos.
Nyugodjon békében!
OK, leírom politika nélkül:
eljárás folyik ellene pedofil ügyek eltussolása miatt
és azt tudta mondani, hogy az egyház nem jótékonysági intézmény
ilyen ne legyen pápa!
További ajánlott fórumok:
- Szülés közben meghalt a kisbabám...
- Ha meghalt valakid, akit szerettél gyere ide
- Anyósom meghalt, apósomnak van új kapcsolata, a férjem meg nem akar "családosdit" játszani. Megoldás?
- Ha meghaltok, szeretnétek, hogy a lelketek itt maradjon?
- Meghalt a papagájom!!
- Meghalt papám, mamának mi a teendője a nyugdíjjal?