Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Meggyszörp recept

Meggyszörp recept

A Meggyszörp hozzávalói:
meggy
cukor
víz
tartósítószer


A Meggyszörp elkészítési módja:
A meggyet paradicsompasszírozón átpasszírozzuk.Lehet húsdarálón is ledarálni. Minden liter meggypéphez 0,5 liter vízből és 0.5 kg cukorból főzött szirupot öntünk.Jól összekeverjük.Majd tüllzacskóba téve (megteszi egy tiszta nem használt bevásárlószatyor is) 1 napig csepegtetjük.Másnap üvegbe töltjük és egy késhegynyi tartósítószert teszünk minden üvegbe.Lekötjük és 25-30 percig gőzöljük.

Még szoktam hozzá tenni cukrot,hogy édesebb legyen.
Jól ki szoktam nyomkodni azt amiben csepegtetem,hogy minél több lé kicsepegjen.


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A meggyszörp elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook