Főoldal » Receptek » Fagylaltok receptjei » Meggyöntet recept

Meggyöntet recept

Elkészítési idő 20 perc

A Meggyöntet hozzávalói:
4 dl házi rumosmeggy-lé
4 evõkanál kimagozott rumos meggy
1 evõkanál rum


A Meggyöntet elkészítési módja:
A kimagozott meggyet 1 dl meggylével összetörjük a turmixgépben, majd a többi léhez öntjük. Kisebb edénybe töltjük, és kis lángon, gyakori keverés közben annyi ideig fõzzük, hogy a lé felére befõjön. A sûrû gyümölcslevet összekeverjük a rummal, és jól záródó edénybe tesszük. A hûtõszekrényben sokáig eláll, ezért érdemes nagyobb adagban is készíteni.


Kategória: Fagylaltok receptjei


A meggyöntet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook