Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Meggylekvárt lehet készíteni?Ha igen, ki hogyan csinálnja? fórum

Meggylekvárt lehet készíteni?Ha igen, ki hogyan csinálnja? (beszélgetős fórum)


2011. jún. 26. 20:35
Sziasztok!Mit csináljak, ha híg lett a meggylekvárom?Kevés dzsemfixet vettem hozzá valószínűleg.
2009. jún. 15. 13:23
Köszönöm!!!:)
2009. jún. 15. 13:13
igen,finom.az anyukám úgy szokta, hogy a cukrot a főzés végén teszi bele, és azzal már keveset főzi, de akkor nagyon keverni kell.Így megmarad leginkább a meggy íze és színe is. Aztán forrón bele az üvegekekbe jöhet rá egy kis tartósító, de van aki sütőbe teszi az üvegeket kupak nélkül és lesüti a tetejét és önt rá kis rumot.
2009. jún. 15. 13:11

Hozzávalók:

- 1 kg meggy,

- 30-50 dkg kristálycukor (ízlés szerint),

- 1 tasak zseléfix,

- befőttes üvegek.


A meggyet magozd ki, mosd meg, majd a felét elektromos mixelővel pürésítsd, és vegyítsd a maradék gyümölccsel! A cukrot - 2 evőkanál kivételével - add hozzá, és egy éjszakán át hagyd állni! A zseléfixet a félretett 2 evőkanál cukorral keverd el, és add hozzá a gyümölcshöz! Állandóan kevergetve forrald az egészet össze! Ezután vedd le a tűzről, és még 5 percig kevergetve az esetleg keletkezett habot kanalazd le a tetejéről! Rögtön töltsd az elkészült lekvárt befőttes üvegekbe! Celofánnal fedd le, és légmentesen zárd le!

2009. jún. 15. 13:10
Sok meggyem van és érdekelne,hogy lehet-e lekvárt is főzni belőle?

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook