Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Meggykrémleves habgaluskával recept

Meggykrémleves habgaluskával recept

A Meggykrémleves habgaluskával hozzávalói:
50dkg meggy, 2x 1o dkg cokor, 2 tojás fehérje,
6 dkg liszt, 5 dkg piritott szeletelt mandula
1 liter tej


A Meggykrémleves habgaluskával elkészítési módja:
A meggyet kimagozzuk, kicsi vízben feltesszük főzni,majd rátesszük a lisztet, cukrot,és meg turmixoljuk, majd ráöntjük a tejet és felforraljuk állandó keverés mellett. Mikor kihült, 1 liter vizet felforralunk és a tojásfehérjéből a kemény habot készitünk a cukorral és bele szaggatjuk mindig keveset /ugy mint a madártejnél/ szürőkanálra tesszük és végül a krémlevesre tesszük üvegtálban most a hütőbe tesszük párórára.Tálalásnál rászorjuk a piritott mandulát.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A meggykrémleves habgaluskával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook