Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes-zabpelyhes kevert süti recept

Meggyes-zabpelyhes kevert süti recept


Elkészítési idő 45 perc

A Meggyes-zabpelyhes kevert süti hozzávalói:
2 dl kefir
5 ek. apró szemű zabpehely
10 ek. búzaliszt
10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
2 ek. holland kakaópor
1 kk. őrölt fahéj
1 zacsi sütőpor
8 dkg cukor vagy édesítőszer
kevés zsemlemorzsa
1 csipetnyi só
30 dkg magozott meggy (lehet fagyasztott is)


Meggyes-zabpelyhes kevert süti

A Meggyes-zabpelyhes kevert süti elkészítési módja:
Egy keverőtálban a hozzávalókat elkevertem a meggyel együtt. Egy kis tepsit (20*30 cm) kivajaztam és egy kevés zsemlemorzsával meghintettem. A sütőt 180 fokra előmelegítettem, majd a sütikeveréket egyenletesen a kis tepsibe töltöttem. Kb. 30-35 perc alatt készre sütöttem. Amikor kihűlt felkockáztam és a tetejét porcukorral megszórtam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes-zabpelyhes kevert süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook