Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes-diós sütemény recept

Meggyes-diós sütemény recept

Elkészítési idő 60 perc

Kalória 160 kcal
Zsírtartalom 8 gramm
Szénhidráttartalom 19 gramm

A Meggyes-diós sütemény hozzávalói:
5dkg dio
1 meggybefott(680g)
3 tojas
13dkg puha vaj
13dkg cukor
1 csom. van.cukor
1kk reszelt citromhej
20dkg retesliszt
2kk sutopor
csipet so


A Meggyes-diós sütemény elkészítési módja:
A tojasokat kettevalasztjuk,a feherjet kemeny habba verjuk a soval es hutobe tesszuk.A vajat,cukrot,van. cukrot,tojassargakat,citromhejat jol elkeverjuk.Hozzaadjuk a sutoporral elkevert lisztet,osszedolgozzuk.Beleforgatjuk a tojashabot.A diot egy serpenyoben picit megpiritjuk es aprora daraboljuk,majd a masszaba keverjuk a lecsepegtetett meggyel egyutt.Sutopapirral kibelelt formaba ontjuk es 200 fokon kb. 45 percig sutjuk,tuprobaval ellenorizzuk.

Dio helyett mandulat is hasznalhatunk.A sutit racson hagyjuk kihulni,hogy ne vizesedjen be.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes-diós sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook