Meggyes diós recept

A Meggyes diós hozzávalói:
2 tojás
25 dkg porcukor
5-6 dkg margarin/vaj/zsír
2,5 dl tej
6-8 dkg darált dió
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
meggy vagy cseresznye vagy szilva


A Meggyes diós elkészítési módja:
A 2 tojás sárgáját jól kikeverem a 25 dkg porcukorral és az 5-6 dkg margarinnal (vagy vajjal vagy zsírral). A 25 dkg liszthez adom a 6-8 dkg darált diót és az 1 cs sütőport, majd a 2,5 dl tejjel. Jól összedolgozom ezeket. A 2 tojás felvert habját óvatosan hozzákeverem az egészhez. Ha ezzel elkészültem, beleöntöm a tepsibe (én sütőpapírra öntöm), a tetejét meg(tele)szórom kimagozott mennyel (vagy cseresznyével vagy fél szilvákkal) -> a mennyiség ízlés szerinti. Ezután mehet a sütőbe. Hamar elkészül, de az elkészítési idő a sütőtől függ.

Jó étvágyat, jó nassot!:))


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes diós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook