Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Megesz a magány fórum

Megesz a magány (beszélgetős fórum)


1 2
51. grizus
2013. máj. 3. 06:11

"Bárhogy filozofáljon is az ember, a magány szörnyű dolog galambom."


Csehov: A három nővér

50. tavasz007 (válaszként erre: 39. - Napfény_35)
2013. márc. 26. 21:44

figyi, nem tudom, hogy hol élsz! én pesten élek, 36 vagyok, szóval egykorúak, ha gondolod irj rám. Elég nyitott emberke vagyok, sok mindenről szeretek beszélgetni, de tudok kikapcsolni is, már amikor sikerül.


szivesen ismeredek személyesen is, mert szerintem elég nehéz barátkozni emberekkel, mert ahogy látom, mindenki csak szalad, és minél idősebbek vagyunk, annál nehezebben nyitunk új barátságokra.

:)

49. nibiru12 (válaszként erre: 25. - Napfény_35)
2013. márc. 26. 21:15
Hagyományos szakemberpl. pszichológus nem valószínű, hogy segíteni tud neked, mert nem ismerik azt a mechanizmust, ami nálad működik. Ha gondolod, privátban beszélek neked erről.
48. nibiru12 (válaszként erre: 40. - Napfény_35)
2013. márc. 26. 20:38
Miért, mit kellett volna látnia a kollégádnak? Hogy nézel ki?
47. lekra
2013. márc. 26. 20:26

Én megértelek, én is érzem igy magam néha. Én is a 40 hez közeledem, és nincs se férjem se gyerekem.

Ha gondolod én szivesen meghallgatlak, én nem itéllek el amiért ilyen helyzetben vagy. Nyilvánvalóan akinek ennyi idősen férje és gyereke van -köztük akik negativ véleményt irnak-, át se tudják érezni milyen lehet a mi helyzetünk.Hogy is tudnák hiszen nekik automatikus hogy van aki meghallgatja.)

46. ittmost (válaszként erre: 40. - Napfény_35)
2013. márc. 25. 07:07

Az ilyen"mondások" viccesek,de ne vedd kp-nek.

Ha így állsz a "bejövős" dologgal,tényleg ilyen kevés önbizalommal,akkor pláne szükséged van valaki külső,objektív szakemberre,aki a helyére tudja tenni az önbecsülésedet,pontosabban hozzásegít,hogy reálisan lásd magad,és meglásd az értékidet.

45. Csipkerózsika (válaszként erre: 40. - Napfény_35)
2013. márc. 23. 11:37

Nem azért nem találsz párt, mert 35 évesen nem lehet találni. Ez baromság. Akkor nem lehet, ha elhiszed, hogy nem lehet. Márpedig te elhiszed, úgyhogy neked nem is lehet. Nem tudom érted-e mire akarok kilyukadni.

Bár valójában azt gondolom, hogy talán jelen állapotodban nem is biztos, hogy valóban akarsz kapcsolatot, illetve, hogy alkalmas vagy rá.

Egyébként 40-50 évesen is szülnek manapság, úgyhogy még ne mondj le semmiről, próbálj meg pozitívabb lenni kicsit.

De mindehhez feltétel, hogy magadat rendbe tedd.

44. a0c1361e44 (válaszként erre: 42. - Napfény_35)
2013. márc. 23. 09:10

Igen, pont ezt írtam, hogy nem tudom milyen problémáid vannak...

Ha leírnád egyszerűbb lenne, de az, hogy csak panaszkodsz, nem fog semmit segíteni.

2013. márc. 23. 08:49

Kedves Napfény_35!

Elolvastam a fórumindítódat és a hozzászólásokat. Néhány dologban magamra ismertem, néhány dologban nem. Jártam és járok hasonló cipőben, bár történetünk különböző, úgy hiszem, a lényeg talán mégis ugyanaz.

Sokan leírták itt a véleményüket, én kiegészíteném egy olyan felajánlással, ami itt még nem hangzott el. Szívesen felajánlom a segítségemet, bár nem vagyok szakember. Ha gondolod, vedd fel velem a kapcsolatot privát üzenetben. Nyitott lennék baráti kapcsolat kialakítására, ha van kedved. Megbeszélhetnénk jót, rosszat, hátha tudunk egymásnak segíteni. Gondold át és jelentkezz, ha érdekel !!!

10 évvel idősebb vagyok Tőled, talán némileg több élettapasztalattal rendelkezem. Szívesen segítek, ha elfogadod a feléd nyúló kezemet !

42. napfény_35 (válaszként erre: 41. - A0c1361e44)
2013. márc. 23. 08:30
Bocs hogy ezt mondom, de szerintem nem olvastad figyelmesen, amit leírtam, ami nem baj, hiszen ez csak egy topik, nem tananyag, viszont ebből rossz következtetésre is jutsz, ami már baj. Energiavámpírt én is ismerek, kapásból kettőt, csakhogy én nem vagyok ilyen. Valós problémáim vannak, amiket valósan nem tudok megoldani, és ez megőrjít, van ilyen is. (Most magyarázom a bizonyítványomat... mindegy.)
2013. márc. 23. 08:02

Nem, nem új kapcsolat kell ehhez, hanem az, hogy tiszteld a régi kapcsolataidat!

Milyen dolog az, hogy mindig a problémáidat zúdítod a környezetedre? Milyen az, hogy csak panaszkodni tudsz és még tudnál többet is? Erre sajnos senki nem kíváncsi, mert van mindenkinek problémája.

Nem tudom van e gyereked, nem tudom, hogy milyen problémáid vannak, de azt gondolom, hogy a te problémáid lehet csak vélt problémák? Van egy kolléganőm, aki semmi mást nem tud csak a problémáit ecseteli. neki minden rossz, vele csak rossz történik. utazás közben direkt nekimennek, vagy lökdösik. Ha nem kap meg valamit, akkor az azért van, mert vele akarnak kiszúrni. Most nem lett főnök, mert nem alkalmas rá, így azt gondolja, hogy az a probléma, hogy ő gyereket szült, tehát a gyereke hibás mindenért és még sorolhatnám. Már senki nem áll vele szóba, mert elszívja az energiánkat. Nekünk is van gondunk, de nekünk valósak, neki meg mondvacsinált problémái vannak, azon nem lehet segíteni.


Nem lehetne, hogy ne arra használd az ismerőseidet, hogy panaszkodj nekik?

40. napfény_35 (válaszként erre: 38. - Ittmost)
2013. márc. 23. 07:32

Köszi, ha összekaparom magam, utánamegyek ennek a témának is.

Párt találni 35+ évesen, erre van egy mondás, ami nem tudom kitől származik, de kb. úgy hangzik, hogy ennyi idősen nagyobb esélyed van arra, hogy egy terrorista felrobbantson a bombájával, minthogy társra találj.

Ja, meg az önértékelés, önbizalom, az nekem nincsen. A múltkor az egyik kollégám furán kezdett viselkedni, elkezdett kacsintgatni és kétértelmű megjegyzést is tett, valamint szemezett velem. Első gondolatom az volt, hogy ez az ember nem látja hogy hogy nézek ki?!? A helyzetet jól jellemzi, hogy nem tudtam mit kezdeni azzal a megnyilvánulással, hogy bejövök neki.

39. napfény_35 (válaszként erre: 38. - Frakkkutya)
2013. márc. 23. 07:09

Nem voltál sok.:)

A barátnőm igyekszik, tudom, és szeret, ezt is tudom. Csak nem tud velem mit kezdeni, és talán nem is feladata, helyettem nem oldhat meg gondokat, főleg úgy, hogy a döntő többségét, ami engem érint, soha nem élte át. Így azért kicsit nehéz neki is, hiába a jó szándék.

Társaságot kerestem, és találtam is, néha kimozdulok velük, és néha még jól is érzem magam.:)

Szakember, csak ingyenes jöhet sajnos szóba, van ilyen egyáltalán? Nem jártam utána még, hogy ez hogyan megy.

Komoly trauma, hát néhányszor kihúzták már a lábam alól a talajt, de kinek nem... sajnos sok rosszat tanultam és tapasztaltam, de ki nem... szóval ez olyan relatív, hogy "komoly trauma ért", mindenesetre sorstársaim ha vannak is, mert biztos vannak, nem ismerem őket.

Párom nincs, gyerekem sincs, és 35 éves elmúltam, szóval maximum az első jöhetne csak össze, amihez csoda kéne azt hiszem. Nagyon rossz tapasztalataim vannak a férfiakkal, amellett persze, hogy társra vágyom talán a legjobban az életben (a saját kiegyensúlyozottságom mellett), de egyre inkább meggyőződésem, hogy egyik helyzet hozza a másikat. Vagyis, amíg én nem vagyok magammal harmóniában, addig hiába is várom a szőke herceget, mert nem fog jönni.

Na, most én is sok voltam azt hiszem.:)Ja, és mivel itt többen biztattak hogy írjak naplót, ezért lesz ami lesz, elkezdtem egyet, aztán meglátjuk kinövi-e magát valahová?

38. ittmost (válaszként erre: 36. - Napfény_35)
2013. márc. 23. 07:00

Akkor írj zárt naplót,és akit kedved van,azt engedsz be.

Pszichológushoz be lehet jutni az sztk-ban időpontot kérve,ingyen.Nem biztos,h jó,de hátha szerencséd lesz.

A kineziológust én is javaslom.

Azt nem értem,h 35 évesen mért hiszed szinte lehetetlennek,h párt találj?


Egyéb hasznos dolgok:tanulj meg sütni-főzni,kézimunkázni..(hastáncolni..mittudomén),masszírozni..olyan dolgokat,aminek jó hasznát veszed majd,ha emberek lesznek a közeledben.

37. ittmost (válaszként erre: 7. - De Luca)
2013. márc. 23. 06:53

Ez nagyon nagy:D :nem vagyok s..gg,le tudom szedni egyedül is a szifont:D Megalapoztad a mai jó napomat.

De összességében is igazad van.

36. 9440d33a66 (válaszként erre: 1. - Napfény_35)
2013. márc. 23. 06:49

2 gondolat jutott eszembe:

(ha ennyire nincs kinek mondani és nem akarod terhelni a bnődet)


-ha anyagilag meg tudod engedni magadnak, valahogyan ki kellene sajtolnod a rávalót mindenképpen(!) szerintem MENJ SZAKEMBERHEZ, mert őrá 'rázúdíthatsz' minden bajod és még jó esetben tanácsot is tud adni.


-a Magyar Vöröskereszt nem csak netes munkát ad, ha még mindig Önkénteskednél keresd őket, habár nem tudom hol laksz, de ott 'kifoghatnál' akár egy jó kis csapatot is.


/hidd el azért adok tanácsot, mert tudom miről beszélsz, már nekem is voltak olyan gondolataim, h. ennél az életnél még a halál is jobb, azt mondtam az életemre, h. 'élettelen életem' van (melóm sem volt 1 ideig) aztán melóm és párom lett - remélni sem mertem, h. találkozom 1 normális, szerethető ffi-vel, aki viszontszeret/.


Kívánom, sikerüljön társaságra (ha akarod szerelemre) lelned!

Szerintem, a gödör aljáról már csak felfelé vezet az út, még akkor is, ha nem igazán hiszel ebben mostanában!

:-*

35. Csipkerózsika (válaszként erre: 36. - Napfény_35)
2013. márc. 23. 00:17

Akkor mitől félsz?

Szeretnéd a problémáidat megosztani másokkal, de még névtelenül sem tudsz írni róluk senkinek, így nem fog változni semmi.

Légy bátor és nézz szembe azzal, amitől félsz. Nem a világ vége, ha elismered és kimondod, hogy gondjaid vannak. Sőt, inkább éppen valami jobbnak a kezdete...

34. Csipkerózsika (válaszként erre: 34. - Napfény_35)
2013. márc. 23. 00:11
Nekem nincs problémám, nem én nyitottam topikot. A hangnememmel szerintem nem volt semmi gond, téged idéztelek, ugyan az idézőjeleket lehagytam. Csupán rávilágítottam egy ellentmondásra. Ennyi.
33. megi04
2013. márc. 22. 21:13
Kezdj már egy naplót! Én olvasni foglak!Nekem panaszkodhatsz..Hidd el,nekem szeretnek panaszkodni,és jó hallgatóság vagyok..:) És nem ilyedékeny...:)
32. Csipkerózsika (válaszként erre: 28. - Napfény_35)
2013. márc. 22. 20:11

Isten ments, hogy rinyagép legyél, és utálsz panaszkodni, de az első hsz. arról szól, hogy milyen egyedül vagy és szétfeszít az ideg, hogy nem tudod kivel megbeszélni a problémáidat...

Legalább magadhoz légy őszinte kérlek. Igenis panaszkodni akarsz, csak aki van, annak nem mersz, mert nem vevő rá, másnak meg nem tudsz. Ezzel kezdted a fórumot.

31. Cucicsillag (válaszként erre: 12. - Napfény_35)
2013. márc. 22. 20:08

Az jo jel,ha van humorod:) Egyebkent a naploiras tenyleg sokat segit,sokkal kiegyensulyozottabba valtam tole :)

Masreszt,amit tobben is irtak a kineziologus,azert tegy egy probat,mert ezeknek ( mint mindennek) van egy? gyokere.

30. gyöngyszemü (válaszként erre: 26. - Csipkerózsika)
2013. márc. 22. 19:48
Tudom párszor már elhatároztam hogy nem foglalkozok vele.. :-(
2013. márc. 22. 19:43
Minél mélyebbre jutsz önmagadban, annál közelebb jutsz mások szívéhez......és nem leszel magányos.
28. napfény_35 (válaszként erre: 21. - Csipkerózsika)
2013. márc. 22. 19:40
Nem "kell", csak én valójában utálok panaszkodni, Isten mentsen, hogy rinyagép legyek, akinek állandóan csak sír a szája. Barátnőm ismer, és ő az egyetlen, aki meglátja a szememből is ha tényleg gáz van, de akkor is visszafogom magam a panaszkodásban, egyszerűen így érzem helyesnek.
27. vacsa (válaszként erre: 20. - Csipkerózsika)
2013. márc. 22. 19:40

A problémákat így is, úgy is neki kell megoldania. A leírtak pár nappal későbbi elolvasása talán arra is rávilágítana, hogy a hétfői probléma szerdán már nem is az esetleg... Gyakran előfordul hogy ugyanarról a dologról pár nappal később teljesen mást gondolunk, szinte rácsodálkozunk arra hogy mi izgatott minket...


Én is baromi kattogós típus vagyok. Szerencsére én majdnem mindent megbeszélhetek a férjemmel és egy-két barátnő is akad...

De azért ha valami nagyon nyomaszt, akkor az írás a legjobb... Nekem legalábbis:)

26. Csipkerózsika (válaszként erre: 22. - Gyöngyszemü)
2013. márc. 22. 19:38
Mit vacakolsz ilyennel? Ez nem barát.
25. napfény_35 (válaszként erre: 18. - Csipkerózsika)
2013. márc. 22. 19:37
Kineziológusra sajnos nincs keretem. Szakemberi segítségre én is gondoltam már, bár lövésem sincs hogyan jutnék el egyhez is, és nem is jártam még utána.
24. megi04
2013. márc. 22. 19:37
Mióta megjelent a net,és a mobil a minden napokban,valamilyen szinten,mindenki magányos lett..Csak van,aki bevallja,és van,aki nem:)
23. megi04 (válaszként erre: 19. - Napfény_35)
2013. márc. 22. 19:36

Azért javasoltam,hogy inkább itt a hoxán írd.Itt elolvassák,vagyis olyan,mintha meghallgatnának.Sokszor válaszolnak,olyan,mintha már-már beszélgetnétek.:)

Nagyon sok barátság alakult ki már itt a hoxán:)Talán találsz olyan valakit,akinek ugyan az a problémája,és alaposan kibeszélhetitek magatokat egymásnak:)

22. gyöngyszemü (válaszként erre: 1. - Napfény_35)
2013. márc. 22. 19:34
Pont így érzem magam én is....... Van barátnőm de igazából mégsincs, ő csak a saját problémájáról panaszkodik, bár tanácsot nem adhatok mert egyből kioktatásnak veszi, ezért inkább nem is mond el nekem mindent, (mind ezt a férjemtől tudom neki mindent elmond) Bosszant hogy tudom...... és mégsem őszinte velem.. :-( Barátnő az ilyen??? Így aztán tényleg egyedül oldom meg a gondjaimat, senkire sem számíthatok :-( Bezzeg ha pénz kell vagy egyéb segítség akkor jó vagyok. Ebből viszont már kezd elegem lenni!! :-(
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook