Pomelo (beszélgetés)

1 2
31. globus (válaszként erre: 28. - 55Judit)
jan. 25. 08:05
Ha ennyire érzékeny, neki tényleg jobb lenne otthonit enni. Dobozban vinni, vagy szendvics, akármi, a már beváltakból.
30. timycat (válaszként erre: 27. - Globus)
jan. 25. 08:04
Ilyet én is ismerek, egy házasságból kilépéssel varázsütésra meggyógyult minden emésztőrendszeri nyavalyájából.
29. 55Judit (válaszként erre: 28. - 55Judit)
jan. 25. 08:01
Nem azt akarom sugalni hogy nincs szükség orvosra sosem. Esetenként nagyon is van.
28. 55Judit (válaszként erre: 27. - Globus)
jan. 25. 08:00
Aki több mindent szed vaktában, beleszaladhat hatástalan vagy ártalmas kiegészítőbe is. Ésszerűbb lenne átgondoltabban vásárolni. Másrészt a legtöbb ember könnyebben bekapkod észnélkül bármit, vagy rohangál az orvoshoz hátha valami csodatablettával rendbe hozzák ahelyett hogy figyelne és ésszel gondoskodna magáról. Igaz hogy utóbbi bonyolultabb és időigényesebb, de megéri.
27. globus (válaszként erre: 26. - Timycat)
jan. 25. 07:40
Van egy ismerős pasi, kicsit kattos. Minden baja van, de nem szervileg, létező összes vizsgálata megtörtént, ami alapján full egészséges. Mégse tud enni csomó ételt, húst, pékárut, zöldséget, McDonaldsot. Bőszen issza az emésztésjavító teákat, szed enzimet, probiotikumot. Meglátja a gasztrós, égnek áll a haja, mi van már megint?
26. timycat (válaszként erre: 25. - Globus)
jan. 25. 07:21
Igen, most divat a fruktózra köpködni, ez az új mantra fruktózérzékenység, na meg a hisztaminintolerancia. Nem vitatom, hogy van, de hogy most mindenre ez a válasz 🤷‍♀️ glutén-tej mumus időszak is volt/van
25. globus (válaszként erre: 24. - Timycat)
jan. 25. 07:07

Dietetikus jól lehordott. Hogy képzelem? Igaz, nálam diabetes miatt tanácsolt, ez is okoz némi zavart, egészséges-e, vagy betegségekkel rendelkezik.

Korábbi főnököm szerint a fruktóz ugyanolyan rossz, mint a répacukor, de gyümölcs formájában kompenzálják annak egyéb hasznos összetevői, rostok, vitamin.

24. timycat (válaszként erre: 23. - Globus)
jan. 25. 06:56

Ja, főleg hogy x éve meg az volt a mondás, hogy reggel kell enni gyümölcsöt, délután, este még véletlenül se 🤷‍♀️

Én csak a testemre hallgatok. Grapefruitot, pomelot utálom, nem is eszem. Reggel gyümölcsözök, akkor esik jól, plusz este (8-9 után) egy alma vagy narancs, esetleg kiwi. Tudom savas, meg minden de az én pocim kívánja és sosem bántja a pocakomat hiába fekszek már csak utána. De pl banán este már nem jöhet, az csakis reggel és minél zöldebben.

23. globus (válaszként erre: 21. - Komor)
jan. 25. 06:49
Csak hogy fokozzam a zűrzavart: reggelire nem hasznos a cukorsokk :) még ha fruktóz is. Így legyen okos az ember...
22. lolita2112 (válaszként erre: 21. - Komor)
jan. 25. 01:05

nem minden igaz amit irnak itt,ez igy van.mondok is ra rogton egy peldat.en ittam kombutcha teat 11 evig aminek az alkoholtartalma 0.5 %,erre mit olvastam rola itt?hogy 55 szazalekos az alkohol tartalma.

en orvostol sosem kerdeztem,hogy ihatok e grape fruit levet reggelente,mert egyszer elmentem egy uj orvoshoz/koltozkodes utan/es irt fel nekem uj gyogyszert/vernyomasra.mit mondott?nem talalod ki!hogy ennek a gyogyszernek semmi mellekharasa nincs.SOHA TOBBET NEM MENTEM VISSZA HOZZA,mert tudjuk ilyen nincs.

amugy van egy konyvem amiben az osszes nalunk/nem otthon elek/kaphato receptre,recept nelkuli gyogyszer benne van es minden imformacio rola.pl.ami vernyomascsokkentot szedek 25 fele mellekhatasa lehet.persze nem mind jon ki,deha csak 2-3 jon is ki az is boven eleg s ezertis probalok egeszsegesen taplalkozni!

kerlek ne haragudj,hogy ilyen hosszasan irtam!

21. komor (válaszként erre: 16. - Lolita2112)
jan. 24. 09:49

Máshol is hallottam ilyet, de a legjobb barátom, a google is azt írja:

"A grapefruitban lévő vegyületek gátolják bizonyos gyógyszerek lebontását a májban és a bélrendszerben, ami a gyógyszerek túladagolását okozhatja. Vérnyomáscsökkentők, koleszterinszint-csökkentők (sztatinok) és immunszupresszánsok szedése esetén konzultáljon kezelőorvosával."

Ettől függetlenül szerintem nyugodtan reggelizz ebből a gyümölcsből, nem hiszem, hogy árt! Lehet, hogy a narancs lobbi terjeszti ezt a hírt... :)

20. 55Judit (válaszként erre: 19. - Birebora)
jan. 24. 09:43

kösz. reménykedem. azért kételkedtem mert meg van pucolva.

most meg azért kisbetűs minden, mert az egyik kezemmel arcomhoz fogom jégakkut. 😉

19. birebora (válaszként erre: 17. - 55Judit)
jan. 24. 09:12
nem
18. 55Judit (válaszként erre: 17. - 55Judit)
jan. 24. 09:03
Úgy tűnik az agyam is karcos lett. Szóval egyik felét megettem, másikat a hűtőbe tettem.
17. 55Judit (válaszként erre: 8. - Michelle.r)
jan. 24. 09:02

Tegnapelőtt vettem egy szép nap pomelot. Felét betetem, másik felét a hűtőaljába, tegnap akartam megenni. De előtte estére már fájt egy fogam, bedagadt az arcom, tegnap reggel foghúzás. Úgy fájt az injekció csendbe se tudtam maradni. Az arcom úgy be van még mindig dagadva, mintha 2 fejem lenne. Csak pépeset tudok enni, inkább inni, mert nem nyílik ki a szám és fájdalmas.

Megromlik a pomelóm ha még 3 napig nem tudom megenni?

16. lolita2112 (válaszként erre: 4. - Komor)
jan. 24. 08:36
en vernyomasgyogyszert szedek es reggelente grapefruti drinket iszom/sajat keszitesu/de semmi gondom nincs vele,de elhiszem,hogy vannak bizonyos gyogyszerszedese amiket viszont befolyasol!
15. globus (válaszként erre: 14. - Michelle.r)
jan. 18. 18:54
Sokat fogyott akkor, de visszahízta, amikor abbahagyta.
14. michelle.r (válaszként erre: 10. - Globus)
jan. 18. 17:43

Pedig nem is savas. Azt a diétát nagyon nem értem. Nekem is van ismerősöm, és a CH napon csokit, tortát eszik.

Az ismerősöd legalább lefogyott? Mert az enyém nem, és végig szenvedett tőle. De engem állandóan lehülyés a low carb miatt.

13. michelle.r (válaszként erre: 9. - Highlander73)
jan. 18. 17:41
Nem diétázom. Van hogy csak ennyi ételt szeretne a testem. A mai napról viszont ne kérdezz! 🙃
12. michelle.r (válaszként erre: 11. - 55Judit)
jan. 18. 17:39
Legutóbb az Aldiban vettem, 800 ft volt, és akkora hogy három részletben tudtam megenni. Az idén kifejezetten ízesek és lédúsak.
11. 55Judit (válaszként erre: 8. - Michelle.r)
jan. 18. 17:08
De jó neked! Addig ingerkedtek velem ezzel a pomelóval, hogy jövőhéten veszek.
10. globus (válaszként erre: 9. - Highlander73)
jan. 18. 16:49
Ismerősöm 90 naposban gyümölcsnapon ette. Szerinte kirágta a gyomrát :)
9. Highlander73 (válaszként erre: 8. - Michelle.r)
jan. 18. 16:47

Huhh, éhen halnék!

Pedig csináltam kemény diétát (candida+ egyéb),de azért egész napra egy pomelo nekem kevés lenne.

jan. 18. 16:39
Én is nagyon szeretem, mindig van itthon. Van, hogy az az egész napi ételem, reggelizni nem szoktam, felét ebédre, másik felét vacsorára.
jan. 18. 16:28

Nekem a Sweetie- édes grapefruit jobban ízlik.

A pomelo számomra elég jellegtelen ízű volt.Vagy épp kifogtam egy kevésbé zamatos darabot.

6. globus (válaszként erre: 5. - 55Judit)
jan. 18. 16:04
Grapefriutot sem ettem. Nem hozott lázba...
5. 55Judit (válaszként erre: 3. - Globus)
jan. 18. 16:02
Íze a narancs és a grapefruit keveréke. De nem kesernyés, nagyon finom. Mennyei csemege. Sajnos már 800-1.000 ft 1 db, és sajnálom rá.
jan. 18. 15:20
Állítólag a grapefruit rokona. Lehet hogy ennek is komoly hatása van a vérnyomáscsökkentő gyógyszerekre, szóval csak óvatosan egye, aki magas vérnyomásban szenved.
jan. 18. 15:15
Még sosem ettem.
2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 18. 12:05
Egészségedre! Én is nagyon szeretem a pomelot. Az íze sajnos csak emlék.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook