Még nincs 13 éves a lányom, de 60 kg. Ebből is látszik,... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Az én lányom sem nőtt 14 éves kora óta.
Hálistennek:)
Hat szerintem nem szep a tomor lab
Tinilany ala jobban illik a vekony hosszu comb
Fu hat szerintem meg most fogd vissza mert majd meg fog kerekedni es hat nem lesz jo dagi gimisnek lenni
En 169 centihwz vagyok 59 kilo 29 evesen
Akkor lehet, tényleg ideális így. :)
Nézd, Te vagy az anyja, Te látod. :)
Állítólag testmagasságban az apa az irányadó.
Ismeretségi körben is ezt tapasztalom, hiába picike anyuka, ha apa szép szál akkor a gyerek se lesz pici.
Akiről szó van, küzdősportot űz. Heti 2 alkalom, kettő és másfél óra az edzés.
Nem vékony, de nem is kövér, viszont bivalyerős.
Nem tudom, meddig nő, de mindig ő volt az első a tornasorban, tehát feltehetőleg ő az a hamar fejlődő fajta. Nálam valószínűleg magasabb lesz, bár nem emlékszem, én meddig nőttem.
Az, hogy egy lány mkor fejlődik, mikor "hízik", az is alkati kérdés. Nálunk a lányok korán érnek, minden lány a rokonságban 10 évesen kezdett menstruálni, így mi 12-13 éves korunkra végleges méret vagyunk, ha a magasságra és a nemi fejládsésre gondolok, a hízás-fogyás meg ugyanúgy működik, mint a felnőtteknél.
Amúgy meg 165 cm-hez a 60 kg nem sok. Ha átlagos izomtmegű nőt nézek, akkor 165 cm-vel és 60 kg-mal valami még nem kövér, de nem is sovány.
Igen, tudom, hogy valaki 165 cm-mel 45 kg. Esetleg mindezt - pláne még 13 évesen, és még a huszas éveiben is - külnösebb erőfeszítés nélkül teszi, mert ilyen alkat. Szerencsés ebben.
Viszont aki hízékony, az ne alarjon a 165 cm-hez 50 kg lenni, mert bele fog dilizni. Az akarja megtartani a 60 kg-t, mert az a 165 cm-hez még szép, arányos, főleg, ha kicsit feszesít, izmosít is a testén.
Sok könnyen sovány ember el sem tudja képzelni, hogy aki hízékony, az gyakran kevesebbet eszik, mint ő ugyanolyan mozgás mellett, és már attól is hízik. Hogy neki az, ami a sovány típusnak normális, az már nem megengedett, a súlytartáshoz sem.
Éppen ezért tartom fontosnak, hogy aki hízékony, az reális célt tűzzön ki maga elé, olyat, amit viszonylag normális életmód mellett (ne a súlyáról szóljon az élete, ne egyen olyan keveset, ami kiéhezéshez és falásrohamokhoz vezet, legyen az élet más dolgaira is figyelme, energiája) meg tud tartani.
Jelen esetben pl. ha a 165 cmmagas és 60 kg 13 éves lány az én gyerekem lenne, én arra ösztkélném, hogy ezt a súlyt tartsa meg, nem kell belőle leadni, de nem is hízzon hozzá. Ez könnyebb, mint fogyni. Elég lehet hozzá pl. heti 3-4-5 1 órás inzenzívebb edzés beiktatása (valami olyami, amt élvez is), hétvégente néha egy gyalog- vagy biciklitúra, esetleg ha nagyon nem akar sportolni a vacsora felének kiváltása zöldségekkel.
De nyilván nem látok bele, nem tudom, hogy ha úgy él, mint eddig, lehet, hogy akkor is marad 60 kg.
Nem sok!
Én is 57-58 vagyok 162 cm-sen, full izom. 80 kg voltam, az valóban sok!
A kislánynak se lenne sok, ha nem egy 13 éves kislányról beszélnénk... Még csak most fog hízni ..
További ajánlott fórumok:
- A yorkink kimúlt császározás közben, sajnos új kutyusra nincs pénz, a kislányom nagyon hiányolja mit tehetnénk?
- A 2 éves kislányom még csak nagyon kevés szót használ. Normális ez? (A hallásával nincs semmi probléma.)
- Nincs gondom azzal, hogy a 16 éves lányom barátja itt aludt...
- Ebből mi látszik?
- Mondjatok mesekönyvet, amiben nagy betűk vannak, a lányom most tanul olvasni, karácsonyra szeretnék venni, de nincs ötletem. köszi
- 6+3 hetes terhesen csak a petezsák látszik, lehet ebből még baba?