Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Babák & Mamák témák » Meg nem született kisdedek cikk

Meg nem született kisdedek


Amikor egy ivarsejt és egy petesejt egyesül, genetikai egység jön létre, aminek csak idõre van szüksége ahhoz, hogy megszülessen. A magzat szíve a fogamzást követõ 14. és 28. nap között verni kezd.

A magzat szíve a fogamzást követõ 14. és 28.

nap között verni kezd – ilyenkor általában még nincs tudomása az anyának a terhességrõl –, és harminc napos korára majdnem minden szerv fejlõdésnek indul. Hat hét után a magzat megmozdítja a karját és a lábát. Nyolchetes korára egyéni ujjlenyomata van és fájdalmat érez. Mondom: fájdalmat!


Ha valaki meg szeretné szakítani a terhességét, magzatvédelmi tanácsadáson kell megjelennie, ahol tájékoztatják a nyílt örökbeadás lehetõségérõl, a szociális támogatások rendszerérõl, az esetleges szövõdményekrõl és a magzati fejlõdés szakaszairól.


Ezután háromnapos türelmi idõ következik, amikor az anya még megváltoztathatja döntését. Bár középiskolákban osztályfõnöki órán tartanak felvilágosítást a fogamzásgátlásról és a magzatvédelemrõl, a mûvi terhességmegszakítás ra jelentkezõk 10%-a mégis fiatalkorú. A törvény

szerint ebben az esetben a szülõ vagy gondviselõ beleegyezése is kell. A fiatalkorú is nyilatkozik szándékáról – ez többnyire megegyezik a szülõével.


A térítési díj esetükben is 25 798 Ft, de a szociálisan rászorulókat, a GYES-en, GYED-en lévõket támogatásban részesíti az állam.


A vezetõ védõnõk a védekezés fontosságát hangsúlyozza, kortól függetlenül. Elmondja, sokan azt hiszik,hogy a megszakításos közösülés nem vezethet terhességhez. 100%-os védekezési mód nincsen, hiszen minden fogamzásgátlás mellett jöhet létre terhesség. A nem kívánt terhességek ötven százalékánál az anya egyáltalán nem védekezett, negyven százalékuk, bár rendszeresen megtette, mégis létrejött a fogantatás (75 terhességbõl 16-nál az anya tablettával védekezett.)


Talán a legbiztosabb a mûvi meddõvé tétel, de ezt szigorúan szabályozzák: 35 év vagy három gyermek a feltétel. Az abortusznak komoly következményei lehetnek:meddõség, késõbb koraszülés, korai csecsemõhalál vagy a postabortus syndroma következhet be. Utóbbi az anya lelki sérülését jelenti, akiben tudatosan vagy tudat alatt – bûntudat formájában – tovább él a kötõdés

gyermekükhö z. A fel nem dolgozott trauma megjelenhet a következõ gyerekkel való kapcsolatban is ingerültség, agresszivitás vagy éppen túlféltés, túlszeretés formájában.

És végül álljon itt egy történet, amelyet olvasva, ha az adott korban élne, Ön hogy döntene?Megtartaná gyermekét?


A XVIII. századi Bonnban élt egy házaspár.

A férfi szifiliszben szenvedett, az anya tébécés volt és ötödik gyermekét hordta a szíve alatt. Bár elsõ gyerekük vakon született, a második meghalt, a harmadik süket, a negyedik tébécés volt, a történet idején az abortusz szóba sem jöhetett.

Így született meg Ludwig van Beethoven.
Írta: kata79, 2006. október 29. 17:40
Fórumozz a témáról: Meg nem született kisdedek fórum (eddig 33 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook