Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Meg lehet gazdagodni becsületesen, vagy mindig kell hozzá valami trükk? fórum

Meg lehet gazdagodni becsületesen, vagy mindig kell hozzá valami trükk? (beszélgetés)

febr. 17. 07:18
Manapság egyre nehezebb.
febr. 16. 20:59

én a nyugdíjammal teljesen elégedett vagyok.

nincsenek anyagi nehézségeim, talán sose voltak.

birebora jól írta, a gazdagság egy nagyon is relatíve fogalom.

a pénznél sokkal fontosabb az egészség kérdése, az én koromban.

febr. 16. 20:48

Minimálbérből nem lehet.

Tanulni kell. Legalább egy szakmát, amire vállalkozást alapíthatsz.

Vagy sokat és folyamatosan, ha nem akarsz kétkezi munkát végezni.

Trükkök nélkül el lehet érni a #4-ben írt dolgokat.

febr. 16. 20:36
A gazdagság is relatív. Van aki örül, hogy van 100 ezer spórolt pénze, van aki a 40 millának sem tud örülni.
19. Kacsahercegno (válaszként erre: 14. - K-né Zsóka)
febr. 16. 20:15
Mondjuk bruttó 1 millió az épp akörül van 😅 De amúgy jogos, ezt a szintet, hogy ház meg autó, ennél sokkal alacsonyabb fizetésből is el lehet érni. Én sem keresek havi 1 milliót, de van lakásom mert örököltem (bár egy önerőt is össze tudtam volna rakni) nyaralok évente vagy 2x, igaz gyerekem az nincs, meg kocsim sem, mert ezekre nem vágyom, de anyagilag beleférne. És nem gondolom, hogy különösebben gazdag lennék, átlag életem van. És jahh, sajnos ez sokaknak elérhetetlen gazdagság, pedig alapnak kellene lennie azért mindenkinek, hogy van egy fedél a feje felett, és néha ki tud kapcsolódni.
18. Titkos üzenet (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
febr. 16. 20:06
Házasodj be Győzike házába, de előtte üsd le Beja asszonyt! 👊😉
17. Channa* (válaszként erre: 4. - Kentaurcica)
febr. 16. 19:54

Ez nem gazdagság!

Sok magyarnak van autója (nem mind fiatal;)), sok magyarnak van lakása/háza (akár hitelre), sok magyar el tud menni nyaralni, sok magyar megveszi akár a minőségi élelmiszert is, sőt! vásárolnak rengeteget (ruhát, bútort, TV-t, stb.), de nincs megtakarításuk.

A gazdagságnak is vannak fokozatai. Van akinek van valamennyi megtakarítása és minimálisan tudja gyarapítani (na nem a banki kamatokból;), van akinek sok megtakarítása van, és van akinek rengeteg. Van aki be is fekteti, amiből jó hozama van, stb.

16. Channa* (válaszként erre: 14. - K-né Zsóka)
febr. 16. 19:46

Legtöbben azt hiszik, hogy Budapesten vagy az ország nyugati részén sokkal többet keresnek az emberek. Pedig nem így van! Inkább az van, hogy ha valaki többet keres, akkor olyan aq végzettsége, talált olyan állás, ami többet fizet.

Ezt terjesztik a főnökeink, ez is egy ellenfél. A gonosz pestiek többet keresnek, mint te itt Miskolcon.

Van sok ismerősöm, akik mostanság kerestek állás.

Kortól, nemtől, végzettségtől függetlenül minimálbért ajánlanak, vagy valamivel többet. A valamivel több azt jelenti, hogy nettó 300 ezret talán keres, nagyon kevesen 350 ezret is, és csak nagyon kevesen keresünk 1 millió környékén úgy, hogy nem vagyunk vezetők.

Középvezető, ha már szóba került. Szerintem van aki keres itt is középvezetőként 700-800 ezret, de van aki kevesebbért az.

IT területen vannak magasabb fizetések, de IT területen mindenki tud ennyit keresni, akárhol lakik. Tudom, mert ismerek vidéken élő IT-sokat és nem keresnek kevesebbet, mint én pl. és én még nem is a jól kereső IT-sok között vagyok. Nem panaszkodok! Sokakhoz képest nagyon jól keresek, de a saját szférámban és szakmámban nem.

Nyugaton sem keresnek jobban, mint ti. Nekem inkább erre felé vannak ismerőseim és ők sem keresnek többet minimálbérnél.

Budapesten, ritka, ha azt mondja a munkáltató, hogy kapsz 400 ezret nettóban, mert inkább a bruttó szokott ennyi lenni.

És nem számít, hogy mi a munkakör. A mestereket (szakmunkásokat) is ennyiért alkalmazzák. Ezért vannak kevesen, inkább, mind vállalkozik, külföldre megy feketén dolgozik.

A nyugdíjasokkal is nagyon gusztustalanok a munkáltatók. Nem igazán jelentik be őket annyi órára, amennyit dolgoztatnak velük, csak azért, hogy a minimálbér töredékét kelljen fizetni nekik, hiszen van nyugdíjuk! Így bejelentik őket 2-4 órára, ledolgoztatnak velük 6-8 órát és fizetésként kapják a 2-4 órás bejelentett bért, mert teljesen hülyének nézik őket. Lassan jön a tajgetosz, annyira utálja a legtöbb ember a nyugdíjasokat. Na, ez is fentről jön ám!

Bankban dolgozok, szoktam írni, hogy a fiókban ülő kolléga 300-350 ezret keres nettóban, de ugyan ennyit keres a vidéki ugyan ilyen munkakörben dolgozó fiókban dolgozó ügyintéző. Mindegy, hogy hol van a bankfiók (Miskolcon, Pécsen vagy Budapesten).

Tehát, igen! Elképesztő, hogy mennyire nem ismeritek a fizetéseket! Azt gondoljátok, hogy keletet kevesebbek a fizetések, pedig nem így van, csak elhitettétek veletek.

Az egy más kérdés, hogy esetleg helyben nincs is lehetőség elhelyezkedni...

15. K-né Zsóka (válaszként erre: 4. - Kentaurcica)
febr. 16. 19:22
Ehhez nem kell túl sok, pláne ha azt nézzük, hogy olcsóbban nyaraltunk külföldön, mint itthon. Ha ketten dolgoztok kivitelezhető, de ez még nem gazdagság. Ja, és legalább az egyik ne minimálbéres legyen.
14. K-né Zsóka (válaszként erre: 6. - Kacsahercegno)
febr. 16. 19:18
Két 1 millió körüli fizetés? :D Ugye te sem a keleti régióban élsz, így nemigen tekintesz a nálad alább levőkre ? Nem bántásként írom, de elképesztő, mennyire nem ismeritek a fizetéseket. Itt egy középvezető nem kap többet 700 ezernél.
13. K-né Zsóka (válaszként erre: 5. - Birebora)
febr. 16. 19:15
Attól függ, kinek a szintjéről nézzük a dolgot. Sajnos van, akinek ez bizony gazdagság.
12. jooeva (válaszként erre: 4. - Kentaurcica)
febr. 16. 19:09

Becsületes, jól fizető munkahellyel, esetleg egy kis másodállással elérhető.

Az, hogy valaki pikk-pakk "gazdag" legyen, ahhoz nagyon kell a csillagok együttállása...jó ötlet, tőke vagy befektető, kapcsolatok, szerencse.

Viszont azt hiszem, hogy pénzből lehet pénzt csinálni...

Nyugodtan alszunk éjszaka, becsületes úton értük el, amink van.

Alkalmazottak vagyunk és van egy kis földünk, amin gazdálkodunk.

Nem vagyunk gazdagok, még jó módúak sem...szerintem.

Évről-évre gyarapszunk mindig kicsit, jól élünk (a saját viszonylatunkban), van megtakarításunk.

Gazdagnak lenni?

Nem is tudom, akarnám-e.

Szeretjük az életünket így, mindig vannak terveink és büszkék vagyunk rá, ha megvalósulnak.

Gondoskodnék a szeretetteimről.

Az idős szüleimnek kényelmes körülményeket adnék.

A gyerekeimnek is biztosítanám a stabil alapokat, amire építhetnek.

Magunknak időt...szabadidőt, amit a most a munka tölt ki.

És még utazást, sok utazást.

11. Regin_a (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
febr. 16. 17:41

Megtalálni a gazdaságban a rést ahol előrejuthatsz és természetesen, lehet kivétel, kapcsolati tőke/finom elnevezés/

Ugyanakkor vallom hogy ha nem is házasság, de együtt kell élni valakivel, ez pszichés és gazdasági segítség is

A villany ugyanannyiba kerül ha egy vagy két emberre világít.

Ugyanakkor ismerek olyan embert aki egész életében csak vegetálni, napról napra fog élni

10. 55Judit (válaszként erre: 4. - Kentaurcica)
febr. 16. 15:43
Kinek mennyi. Nekem egyedül 1 gyerek felnevelése mellett 1 ház, nem évi hanem összesen 1 külföldi nyaralás. Hitelt csak akkor vettem fel mikor az előző házamat a balatonira cseréltem. Nekem kegyetlen nehéz volt, de élnek ennél könnyebben is emberek. Pl. fiam többre vitte mint én, könnyedébben, persze több esze is van.😉
9. 55Judit (válaszként erre: 3. - Truxovics)
febr. 16. 15:35
Tudás, szorgalom és szerencse. A kapcsolatok nem feltétlen.
8. globus (válaszként erre: 4. - Kentaurcica)
febr. 16. 15:29
Nem teljesíthetetlenek ezek, amennyiben egy pár mindkét tagja jó munkahellyel rendelkezik. Egyedül nehezebb. Sokan vannak hátszél, kapcsolatok nélkül ilyen helyzetben.
7. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 4. - Kentaurcica)
febr. 16. 15:24
Ez normális élet, ezt a legtöbb ember eléri, lehet hitelböl, de megvalósítható.
6. Kacsahercegno (válaszként erre: 4. - Kentaurcica)
febr. 16. 15:22

Azért ez nem valami őrületes gazdagság, szerintem ez egy kis szerencsével (jó végzettséggel jó munkát találsz) hozható szint. Ha még találsz egy partnert is hasonló paraméterekkel, akkor simásan, két 1 millió körüli fizetésből, hitellel akár.

De az a privát séf, yacht, magángép szintű gazdagság az szerintem vagy generációs, vagy valami hatalmas nagy szerencse kell, hogy jókor legyen jó helyen. A sima "kemény munka" egy alap jólétet tud megteremteni, dehát sokan a belüket is kidolgozzák becsülettel, aztán nem jutnak az egyről a kettőre.

5. birebora (válaszként erre: 4. - Kentaurcica)
febr. 16. 15:17
Ez a gazdagság?
4. kentaurcica (válaszként erre: 2. - Globus)
febr. 16. 15:10
Ház, kocsi, évi min 1 nyaralás külföldön, minőségi élelmiszer. Mennyi kell ehhez?
febr. 16. 15:09

Mivel még sosem voltam gazdag, így nem tudom megmondani.

De azt gondolom, hogy ahhoz, hogy az ember anyagilag elérje a számára elégedett szintet, tudás, szerencse, és jó kapcsolatok kellenek.

febr. 16. 15:07
Mennyire gazdag?
febr. 16. 15:04
Szerintem két embertípus van. Az egyik aki hiszi, hogy meg lehet becsületesen is gazdagodni és a másik, aki szerint valamilyen simli nélkül lehetetlen. Mi az igazság? Kisemberként lehetek valaha gazdag vagy engedjem el az álmaimat?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook