Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Medvehagymás-tejfölös pogácsa recept

Medvehagymás-tejfölös pogácsa recept

A Medvehagymás-tejfölös pogácsa hozzávalói:
50 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű)
1 csomag sütőpor
25 dkg \"Vénusz sütőmargarin
2 tojás sárgája
2 dl tejföl
2 dkg só
2 dkg cukor
10 szál medvehagyma - aprítva
A tetejére:
1 tojás sárgája pici tejjel elkeverve
szezámmag


A Medvehagymás-tejfölös pogácsa elkészítési módja:
A sütőporos lisztben szétmorzsoljuk a margarint, a többi hozzávalóval jó alaposan összegyúrjuk a tésztát, becsomagolva éjszakára a hűtőben pihentetjük. Másnap újra alaposan átgyúrjuk, majd kb. ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, kb. 3,5 cm-es pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, papírral bélelt nagy tepsibe sorakoztatjuk. Tetejüket lekenjük tojássárgájával, csipet szezámmagot teszünk rá, és előmelegített 200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A medvehagymás-tejfölös pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook