Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Mediterrán sárgaborsósaláta recept

Mediterrán sárgaborsósaláta recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Mediterrán sárgaborsósaláta hozzávalói:
10 dkg sárgaborsó (előzetesen sós vízben megfőzve)
20 dkg koktélparadicsom,
1 csokor újhagyma,
1 nagy csokor friss petrezselyemzöld

Az öntethez:
1 ek. szezámkrém,
2 dl natúr joghurt,
1 citrom leve,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt római kömény, fűszerpaprika, csipetnyi chilipor


A Mediterrán sárgaborsósaláta elkészítési módja:
Az öntethez a szezámkrémet egy keverőtálba kanalaztam, hozzáadtam a joghurtot, a citrom levét és a fűszereket. Alaposan összekevertem. Felhasználásig hűtőszekrénybe tettem. A főtt és már kihűl sárgaborsót lecsepegtettem. A koktélparadicsomokat méretüktől függően félbevágtam vagy negyedeltem, az újhagymát felkarikáztam. A petrezselyemzöldet finomra felaprítottam. Ezt követően egy salátástálba halmoztam, óvatosan elkevertem és az öntettel meglocsoltam. Azonnal tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Saláták, öntetek receptjei

A receptet beküldte: , márc. 4. 21:43
A mediterrán sárgaborsósaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook