Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Mediterrán diétával a szívbetegség ellen fórum

Mediterrán diétával a szívbetegség ellen (beszélgetős fórum)


A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

10. katácskák (válaszként erre: 7. - Csillibilli112)
2008. okt. 18. 04:36
Köszi az étvágygerjesztő tippeket.
2008. febr. 23. 18:52
Olaszkonyha.lap.hu Itt kedvezre csemegézhetsz, de az én receptjeim között is találsz néhány kipróbálásra érdemes olasz kaját. :)
2008. jan. 7. 22:31

egyik nyáron Krétán voltam kb 2 és fél hétig, és ott mediterrán diétás "menza" volt, természetesen nem olyna,mint itthon :)

nagyon finomakat főztek, persze mindig zöldség volt a húshoz, ill. rengeteg saláta közül választhattunk, és a 3 főétkezés elég volt egész napra, nem is kívántuk a csokikat, egyéb nassolni valókat :)

tudtok olyan oldalt, ahol receptek is vannak? ha igen, megköszönném, ha belinkelnétek.

7. csillibilli112 (válaszként erre: 5. - Gyopár)
2007. nov. 16. 16:32
én itt vagyok kinn olaszban és tényleg sok a tészta. de mindig salival eé az adagok enm akkorák hogy lecsorog a tányérodról. És elárulhatom itt nállunk nem a durumtészta dívik, hanem a hagyományos fehér. csak töltve csavarva vagy ahogy el tudjátok képzrlni, és sok sok taláta. J a ás az étkezés végét mindenki gyümölccsel fejezi be.
6. Pirosalma (válaszként erre: 5. - Gyopár)
2007. nov. 10. 10:16

Igen, a durum száraztészta más tészta:-)

A rosttartalma magasabb (a tojásos, finomlisztből készülteké gyakorlatilag 0 g/100 g, a durumtésztáé 3 g/100 g), és a benne lévő keményítő összetétele is más, a felszívódása jóval lassabb.


A zsírok is lassítják a fölszívódást.

5. gyopár (válaszként erre: 4. - 1a50c86bb0)
2007. nov. 9. 20:59
A spanyolokról nem tudok. Az olaszok tésztafogyasztása viszont szerintem nem összevethető pl. a magyarokéval: a durumtészta tudtommal több rostot tartalmaz, és teljesen máshogyan szívódik föl, ha zöldségekkel eszik, mintha édes vagy zsíros dolgokkal van leöntve (azért én szeretem a túrós csuszát is ).
2007. nov. 9. 19:26

Azt azert meg hozza kellene fuzni, hogy az olaszok tesztafelekkel zabaljak tele magukat, a spanyolok meg disznohussal. Mintha ki akarnak halni.

Viszont oliva olajjal foznek, sutnek es sokkal tobb a gyumolcs, zoldseg, mint masik orszagokban, be van epitve a taplalkozasukba a salata.

2007. nov. 9. 19:21
Köszönöm szépen.
2007. nov. 8. 21:22

Örülök, hogy végre egy ilyen, igazi táplálkozástudományi értéket közvetítő cikk is felkerült (nagyon kevés van belőlük itt a hoxán, mindig csak így méregtelenít ez, úgy méregtelenít az, így fogyaszt, zsírt éget stb., amik sokszor nem fedik a valóságot.).


Gratulálok a szerzőnek, a lényegre tapintott rá!

2007. nov. 1. 13:16
A zsírszegény étrendhez hasonlóan a mediterrán diéta is segít megelőzni a szív és érrendszeri megbetegedéseket-állítja az amerikai Szív Szövetség. Tanulmányaik megerősítették, hogy az olívaolajban gazdag konyha, szemben a más telítetlen zsírsavakat tartalmazó ételekkel meghosszabíthatják életünket és teljesebb egészségesebb életet élhetünk.

A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook