Meditáció fájdalommal (beszélgetés)
"Szerintem nem a speciális párnától kell a csodát várni."
Ugyanolyan párna, csak kicsit keményebb, tönköllyel kitömve, ráhímezve egy OM jel, kicsit drágábban.
A fenekednek jó, de tartanod neked kell, ott vagy edzésben van a hát-nyakizmod, vagy nem.
Persze hogy kényelmetlen és fájni fog. Gyakorlás!
Amúgy még egy 55-ös fitneszlabda is jó! 🙂
Szerintem nem a speciális párnától kell a csodát várni. A szabályos testtartás ülés közben fontos, miközben kényelmes, ellazult tudsz lenni. Ehhez kell a derék, a gerinc, a térd vagy a boka szabad mozgása, hogy ne fájjon.
A derékfájdalomra vannak jó kimozgató gyakorlatok. Pl.
ez:
Az hogy fáj a derekad, annak nincsen semmilyen pszichés jelentése rád nézve. A test mozgástartományát kell növelni, a fájdalom egy jelzés erre.
Persze nemcsak ülve, keresztbe tett lábakkal lehet meditálni. Olyan is van, hogy sétameditáció, bár annak is megvan a maga nehézsége, az már egy nehezített változat.
Itthon mindig fekve meditálok. Nekem így jó.
Csoportban szoktam ülve, mint a legtöbben, de vannak mindig, akik ott is fekszenek.
A testednek merőlegesnek kell lenni a földdel, egyenes hát, hogy a fejtetőn keresztül fel tud venni a kozmikus energiát. De meditálni fekve is lehet ha csendes vagy, nem csinálsz semmit és nem alszol be. Alapvetően minden meditáció ami a jelenben tart és nem enged elkalandozni a múltba vagy a jövőbe. A jelenlét művészete.
Egy széken is tudsz meditálni.
A Meditálás ott kezdődik, hogy helyezd magad KÉNYELMES pozícióba. Menj el egy JÓ jóga tanfolyamra! Vagy egy másikra. A végén levezetésnek vannak különböző meditálo technikák. Én azt szerettem, ami csak almében van. Ahova járok, ott porognek-"forognak, mint csirkék a grilllgen, de én addig fekszem.
Meditáció az is.
Néha el is alszanak páran, ha végre kikapcsolnak.
Ha egy testhelyzet kényelmetlen, miért abban vagy? Meditálni több féle pózban is lehet.
Pl. én az álló csikung meditációt gyakorlom. Ezt itt: [link] Van ülő változata is azok részére akik nem tudnak állni.
Speciális párnát használnak.
További ajánlott fórumok:
- Jóga és meditáció
- A meditáció maga a csoda, mely meggyógyít téged és a világot.
- Szeptembertől kötelező meditáció és relaxáció oktatás
- Igaz-e, hogy a többedszer szülő nők nagyobb fájdalommal de rövidebb idő alatt szülnek?
- Imádok főzni. Számomra a főzés olyan, mint egy meditáció.
- Fényképezéssel valóban "ellopható" a személy lelkének egy része? Valóban lehet segíteni, vagy éppen zavarni a meditációját fényképpel?