Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Meditáció fájdalommal fórum

Meditáció fájdalommal (beszélgetés)

13. Titkos üzenet (válaszként erre: 12. - Nemer Eszti)
dec. 1. 13:52

"Szerintem nem a speciális párnától kell a csodát várni."

Ugyanolyan párna, csak kicsit keményebb, tönköllyel kitömve, ráhímezve egy OM jel, kicsit drágábban.

A fenekednek jó, de tartanod neked kell, ott vagy edzésben van a hát-nyakizmod, vagy nem.

Persze hogy kényelmetlen és fájni fog. Gyakorlás!

Amúgy még egy 55-ös fitneszlabda is jó! 🙂

nov. 30. 16:07

Szerintem nem a speciális párnától kell a csodát várni. A szabályos testtartás ülés közben fontos, miközben kényelmes, ellazult tudsz lenni. Ehhez kell a derék, a gerinc, a térd vagy a boka szabad mozgása, hogy ne fájjon.

A derékfájdalomra vannak jó kimozgató gyakorlatok. Pl.

ez:

[link]

Az hogy fáj a derekad, annak nincsen semmilyen pszichés jelentése rád nézve. A test mozgástartományát kell növelni, a fájdalom egy jelzés erre.

Persze nemcsak ülve, keresztbe tett lábakkal lehet meditálni. Olyan is van, hogy sétameditáció, bár annak is megvan a maga nehézsége, az már egy nehezített változat.

11. Egnisz
nov. 30. 10:59

Itthon mindig fekve meditálok. Nekem így jó.

Csoportban szoktam ülve, mint a legtöbben, de vannak mindig, akik ott is fekszenek.

nov. 30. 05:38

A testednek merőlegesnek kell lenni a földdel, egyenes hát, hogy a fejtetőn keresztül fel tud venni a kozmikus energiát. De meditálni fekve is lehet ha csendes vagy, nem csinálsz semmit és nem alszol be. Alapvetően minden meditáció ami a jelenben tart és nem enged elkalandozni a múltba vagy a jövőbe. A jelenlét művészete.

Egy széken is tudsz meditálni.

9. Lady Lavender (válaszként erre: 3. - Timycat)
nov. 30. 03:55
Normal helyen a végső meditáláshoz van párna, takaró, ha valaki nem vitt sajátot, vagy tapasztalatlan.
nov. 30. 03:53

A Meditálás ott kezdődik, hogy helyezd magad KÉNYELMES pozícióba. Menj el egy JÓ jóga tanfolyamra! Vagy egy másikra. A végén levezetésnek vannak különböző meditálo technikák. Én azt szerettem, ami csak almében van. Ahova járok, ott porognek-"forognak, mint csirkék a grilllgen, de én addig fekszem.

Meditáció az is.

Néha el is alszanak páran, ha végre kikapcsolnak.

nov. 29. 16:46
Feküdj inkább szerintem
6. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 29. 11:51
Meditálni bármilyen testhelyzetben lehet ami kényelmes és a test nem vonja el a figyelmed.
5. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 29. 11:27

Ha egy testhelyzet kényelmetlen, miért abban vagy? Meditálni több féle pózban is lehet.

Pl. én az álló csikung meditációt gyakorlom. Ezt itt: [link] Van ülő változata is azok részére akik nem tudnak állni.

nov. 29. 10:33
Próbáld meg fekve...
3. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 29. 09:58
Nyújtsàl, tornázz, csak a tested jelez, hogy valami nem oké, fizikailag. Ha mindenáron a földön akarsz meditálni akkor szerezz be valami jobb ülőpárnát.
2. fenevigye (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 29. 09:55

Speciális párnát használnak.

[link]

nov. 29. 09:51
Elkezdtem meditálni, de 15-20 perc után elkezd rettenetesen fájni a derekam. Egy párnán szoktam ülni a földön. Ennek valami pszichés jelentése van rám nézve, vagy valami speciális párnát kéne beszereznem?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook