Meddig tárolható a tyúktojás hűtőszekrényben, hogyan lehet megállapítani hogy ha már nem jó? (tudásbázis kérdés)
Sajnos a szalmonella nem kiszagolható.
Van benne tapasztalatunk.Amikor a férjem 10 éve összeszedte, akkor majd 40 fokos láz, sugárhányás, hasmenés (ez így együtt...). A mentő vitte be a kórházba. A fertőzőn az orvos azt mondta, csak fél órával kellett volna később hívnom a mentőt, ha özvegységre vágytam volna....
Nekem azt mondták, hogy ha rossz a tojás, akkor tuti megérzem a szagán.
De akkor csak azt nem értem, hogy más miért lesz szalmonellás.
Hűha, ez aztán a bátorság !
Csak az első igazi szalmonellás napig vagy ilyen bátor?
Bár az sem rossz fogyókúra....
Kinek?
Nem hosszú idő egy kicsit az az 1-2 hónap?
Hát ez jó kérdés!Ezzel én is mindig gondban vagyok.De talán én a 2 hetes tojásnál húznám meg a vonalat.
De igyekszem nem tartani addig a tojásokat:)
igen, ez elég nagy segítség. köszi!! meg persze mindenkinek, nagyon érdekes amiket írtatok!!
már csak az a kérdés, hogy hány hetes tojást lehet megenni?:)))) (szóval a 2 hetes még ehető, de a 3 hetes már nem, vagy hol van a láthatatlan határvonal?:))))
Ezeket egy szakácskönyv irja:
-töltsünk meg egy poharat 3/4 részig vizzel és óvatosan csúsztassuk bele a tojást.
1-a friss,legfeljebb 3 napos tojás a pohár aljára süllyed.
2-az 1 hetes tojás állva úszika a pohárban
3-a legalább 3 hetes tojás a viz felszinére emelkedve kissé kiálla vizből
Ez a jelenség a tojás belső "tulajdonságainak" függvénye.Ugyanis minnél frisebb,annál kevesebb a benne lévő légbuborék.Eza buborék minden nappal tovább nő,ezáltal a tojás "úszik",lebeg a vizben.
Remélem tudott segiteni ez a pár sor:)
:)))
Egyszer a férjem ennek köszönhetően kidobott kb. 20 darab tojást, amelynek egyébként a világon semmi baja se volt. (Ugyanabból a szériából a többi is fel-feljött a víz felszínére, de azt már nem dobtuk ki. Nem is lett semmi bajunk. Szerintem a kevésbé friss tojásnak szokása feljönni a víz felszínére, de ez még nem egyenlő azzal, hogy ne lehetne elfogyasztani.)
Én inkább maradok a szaglászásnál és a külön poharazásnál. :)
Van ózonnal kezelt tojás, az pont szalmonella ellen (is) van. Sokszor ilyet veszek.
Egyébként rá van írva a dobozra. 4 hét az eltartási ideje hűtőben (mármint nem a vásárlástól, hanem a tojás első napjától számítva).
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet megállapítani egy férfiról, hogy a saját neméhez vonzódik?
- Fényképről megállapítom
- Mivel lehet a hütőszekrényben lévő kellemetlen szagot megszüntetni?
- Te is kieszed éjszaka a hűtőszekrényt?
- Miért kell eldobni a maradék tápszert? Hűtőben sem tárolható még pár órát?
- Jár valamiféle kedvezmény szakértői bizottság alapján megállapított diszlekszia, diszgráfia után?