Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Meddig tárolható a tyúktojás hűtőszekrényben, hogyan lehet megállapítani hogy ha már nem jó? fórum

Meddig tárolható a tyúktojás hűtőszekrényben, hogyan lehet megállapítani hogy ha már nem jó? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
33. age11
2007. ápr. 30. 21:37
Értem
32. 'szti (válaszként erre: 30. - Age11)
2007. ápr. 30. 20:41
asszem a szalmonella és a záptojás nem ugyanaz
2007. ápr. 30. 20:00

Sajnos a szalmonella nem kiszagolható.


Van benne tapasztalatunk.Amikor a férjem 10 éve összeszedte, akkor majd 40 fokos láz, sugárhányás, hasmenés (ez így együtt...). A mentő vitte be a kórházba. A fertőzőn az orvos azt mondta, csak fél órával kellett volna később hívnom a mentőt, ha özvegységre vágytam volna....

30. age11
2007. ápr. 30. 19:47

Nekem azt mondták, hogy ha rossz a tojás, akkor tuti megérzem a szagán.

De akkor csak azt nem értem, hogy más miért lesz szalmonellás.

29. ec63a7fc29 (válaszként erre: 17. - 9a2354601b)
2007. ápr. 30. 19:12
Sanya199 ugye nem azért voltál távol, mert mégsem volt olyan friss a hűtőből kibányászott tojásod a rántottádhoz, s el sem tudtál jutni a gépedhez?
2007. ápr. 29. 20:24
A tojás én úgy tudom,hogy hűtött helyen kb 1 hónapig jó!
2007. ápr. 29. 13:48
Nincsen rá előírás, de ha vízbe tesszük, s feljön, vagy túl könnyű, akkor már gyanús.(Lehet, hogy már lába is van.)
26. ec63a7fc29 (válaszként erre: 25. - 9a2354601b)
2007. ápr. 20. 00:01
:)))))))
25. 9a2354601b (válaszként erre: 24. - Ec63a7fc29)
2007. ápr. 19. 23:55
Igen, a kenyérről is és a lekvár tetejéről is mindig lekaparom, mielőtt eszem belőle.
24. ec63a7fc29 (válaszként erre: 23. - 9a2354601b)
2007. ápr. 19. 23:54
Pedig vannak, akik direkt megvárják, míg penész nő a sajtra. Gyárakban is művelik ezt. Te meg levágod a drága penészt?
23. 9a2354601b (válaszként erre: 22. - Ec63a7fc29)
2007. ápr. 19. 23:52
A sajtról is le szoktam vágni apenészt, mielőtt megeszem. Egy egyedülálló ffi ne kényeskedjen.
2007. ápr. 19. 23:50

Hűha, ez aztán a bátorság !

Csak az első igazi szalmonellás napig vagy ilyen bátor?


Bár az sem rossz fogyókúra....

21. 9a2354601b (válaszként erre: 20. - Ec63a7fc29)
2007. ápr. 19. 23:42
magamnak. megszagolom előtte, eddig még nem volt gond.
2007. ápr. 19. 22:49

Kinek?

Nem hosszú idő egy kicsit az az 1-2 hónap?

19. 9a2354601b (válaszként erre: 18. - Ec63a7fc29)
2007. ápr. 19. 22:40
Rántottát többnyire.
18. ec63a7fc29 (válaszként erre: 17. - 9a2354601b)
2007. ápr. 19. 22:21
1-2 hónapig? s utána mit csinálsz vele?
2007. ápr. 19. 20:54
Én egy-két hónapig szoktam
2007. febr. 21. 17:42

Hát ez jó kérdés!Ezzel én is mindig gondban vagyok.De talán én a 2 hetes tojásnál húznám meg a vonalat.

De igyekszem nem tartani addig a tojásokat:)

15. emagdi (válaszként erre: 14. - Rencsilany)
2007. febr. 21. 16:26

igen, ez elég nagy segítség. köszi!! meg persze mindenkinek, nagyon érdekes amiket írtatok!!


már csak az a kérdés, hogy hány hetes tojást lehet megenni?:)))) (szóval a 2 hetes még ehető, de a 3 hetes már nem, vagy hol van a láthatatlan határvonal?:))))

2007. jan. 19. 21:57

Ezeket egy szakácskönyv irja:

-töltsünk meg egy poharat 3/4 részig vizzel és óvatosan csúsztassuk bele a tojást.

1-a friss,legfeljebb 3 napos tojás a pohár aljára süllyed.

2-az 1 hetes tojás állva úszika a pohárban

3-a legalább 3 hetes tojás a viz felszinére emelkedve kissé kiálla vizből

Ez a jelenség a tojás belső "tulajdonságainak" függvénye.Ugyanis minnél frisebb,annál kevesebb a benne lévő légbuborék.Eza buborék minden nappal tovább nő,ezáltal a tojás "úszik",lebeg a vizben.


Remélem tudott segiteni ez a pár sor:)

13. bibed
2006. nov. 23. 01:59
Én azt hallottam, hogyha beletesszük a tojást egy pohár vízbe, úgy tudhatjuk meg, hogy friss, ha minnél lentebb marad. Ha a legalján, akkor egészen friss, ha lebeg, vagy feljön, akkor nem az igazi.
12. DODICA (válaszként erre: 7. - 72442562)
2006. nov. 7. 13:54

:)))

Egyszer a férjem ennek köszönhetően kidobott kb. 20 darab tojást, amelynek egyébként a világon semmi baja se volt. (Ugyanabból a szériából a többi is fel-feljött a víz felszínére, de azt már nem dobtuk ki. Nem is lett semmi bajunk. Szerintem a kevésbé friss tojásnak szokása feljönni a víz felszínére, de ez még nem egyenlő azzal, hogy ne lehetne elfogyasztani.)

Én inkább maradok a szaglászásnál és a külön poharazásnál. :)

11. dogiz
2006. nov. 7. 10:39
Ha feltöröd óvatosan és a fehérje nem "folyós" szépen elválik a sárgájától, nincs semmi baja.
10. 7130b15964 (válaszként erre: 9. - 8da8a563b7)
2006. okt. 25. 12:17

Van ózonnal kezelt tojás, az pont szalmonella ellen (is) van. Sokszor ilyet veszek.

Egyébként rá van írva a dobozra. 4 hét az eltartási ideje hűtőben (mármint nem a vásárlástól, hanem a tojás első napjától számítva).

2006. okt. 25. 12:06
én max 2 hét múlva kidobom. egyszer voltam szalmonellás, soha többet nem kívánok semminemű ételtől való "mérgezést" kapni.
2006. szept. 19. 19:45
A szagáról is felismerhető és elég ha csak 1 db van a 10-es tálcába.Az egész hűtőt eltudja árasztani!
2006. júl. 4. 13:05
A tojás hütöben akár 1 honapig is el áll.Ugy tudod megnézzni,hogy jó e ,hogy beleteszed a vízbe,és ha feljön a tetejére akkor nem jó.
2006. júl. 4. 10:54
Az eredeti kérdéshez: nálunk is elvan 2-3 hétig a friss tojás a hűtőben.
5. 4726e582cf (válaszként erre: 4. - Nefis)
2006. júl. 4. 10:54
Ezt még nem is hallottam, de kipróbálom :D. Köszi az ötletet :).
2006. júl. 4. 09:56
Nem kell feltörni! Ha megpörgedet a hosszú oldalán és egyenletesen pörög, akkor jó! Viszont, ha össze-vissza "mászkál" az asztalon, akkor az már bajos lehet...Ezt a nagyimtól tanultam, neki mindig bejön!
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook