Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Meddig fertőz a rota vírus? fórum

Meddig fertőz a rota vírus? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
2008. júl. 16. 10:50
Sziasztok! A 17 éves fiam pár napja jött haza a kórházból. Egyik reggel elkezdett hányni és ment a hasa pár óra múlva mire az ügyelet beutalta a kórházba addigra már mutatkoztak rajta a kiszáradás jelei, rögtön infúzióra kötötték.A lányom 4 éves és ő itthon diétával és pihenéssel szépen rendbejött.A család többi tagja is elkapta de diétával, normaf.-al redbejöttek ők is rendbejöttek.Érdekes egyedül én nem kaptam el, hogy tudjam őket ápolni:-)
2008. jún. 23. 21:54
8-10 évig
2008. máj. 16. 20:51

Sziasztok!

Mi is megjártuk egyszer a poklot. A nagyobbik lányom 2,5 évesen került a korházba, de kb. az első tünet megjelenésétől számított 3 órán belül. Na ezt szerintem senki meg nem tudta volna akadályozni, próbáltam én mindent, de hiába. Két flaska infuzió és kutya baja nem volt, pedig úgy vittem be, hogy magától még felülni sem tudott. Amikor hazajöttünk, kijött rajtam és a férjemen is, de olyan szinten, hogy közel 15-20 órán keresztül nem tudtunk magunkról. Annyira még volt erőm, hogy anyámnak szóljak vigyázzon a gyerköcre. Komolyan mondom nem kívánom senkinek. Azóta rettegek, hogy megint elkapja a lányom, mert már tudom milyen érzés. Egyébként mi a korházra nem mondhatunk semmi rosszat, tényleg tök rendik voltak. Nekünk is azt mondták, hogy sós kaja és édes ital. Diéta semmi, mível a gyerekek szervezete még jól mükődik és ők ösztönösen tudják mi a jó nekik. Mindig kérdezzétek meg a gyerekeket, hogy mit kívánnak, higgyétek el az beválik. Most elkaptuk megint már 5 évesen és bármi amit megkíván benne marad. Amit a háziorvos mondott diétaként az mind kijön belőle. Szóval bizzatok a törpékben.

96. Serry (válaszként erre: 93. - Vicuska1989)
2008. ápr. 21. 10:53
Igen elkaphatod felnőttől is. Nálnunk mikor a nagy volt 8 hónapos( holnap lesz 4 éves) akkor éppen,h drága jó nagymamáék ( anyós) hozták neki ajándékba karácsonyra. Szép volt az első karáácsonyunk mondhatom: Szenteste az egész család élen a kicsivel hányt, hasmenése volt. anya meg legyen talpon és ápolja apát és iát, igaz felváltva rohangáltunk hol ezért hol azért:(
95. Serry (válaszként erre: 94. - Kathlee)
2008. ápr. 21. 10:51
Ez érdekes. Én meg a főiskolán tanultam így szintén eü. S ráadásul mikor gyerekorvos mellett dolgoztam akkor is így csináltuk. Van itt ellent mondás bőve. Szegény szülők!
94. kathlee (válaszként erre: 92. - Serry)
2008. ápr. 18. 19:08
Ezt kimondottan egy a rota vírusról szóló könyvecskében olvastam. Még a kórházba adták
2008. ápr. 18. 18:07

Sziasztok!

Felnőttektől is el lehet kapni a vírust, vagy csak a gyerekek fertőznek?

92. Serry (válaszként erre: 89. - Kathlee)
2008. ápr. 17. 10:59
Hasmenés hányás esetén nem szoktunk cukrosat adni, mert a cukor viszi ki a vizet a szervezetből. Ilyenkor sósat adunk. Sós teát kortyonként itatva pl 2 dl 2 óra alatt. És ehet a gyerek sós kukit, burgyonya chipset, burgonyapürét sósan és húsleves levét sósan. ugyan is a só megköti a vizet a szervezetben. Ezért szoktak pl a vizesedő kismamának is sótlan diétát adni.
91. pmjudit (válaszként erre: 90. - Hajnimaci)
2008. ápr. 11. 22:15

Pontosan. Nekünk is azt mondták a kórházban, hogy ki kell ürülnie a szervezetből.

A hasmenés jobb a hányásnál, mert akkor kevesebb folyadékot veszít a beteg.

2008. ápr. 10. 13:31

Mi is most szabadultunk a nagyobbik lányommal a kórházból és ott azt mondták, hogy se hasfogót, se hányáscsillapítot nem szabad használni, mert a vírus nem tud kiürülni a szervezetből. És az csak a székleten keresztül tud kijönni.

És a benti javaslat, ha már tud magához venni valamit a bébi, akkor sósat etetni és édeset itatni vele. Az édesre még szomjasabb lesz, a sós pedig megköti a vizet. És semmi diéta! Persze minél kisebb a gyerek, annál nehezebb itatni:(

89. kathlee (válaszként erre: 83. - Akác56)
2008. ápr. 5. 07:37
Azt olvasta, hogy ilyenkor cukros teát kell itatni. NEM VICC!!!!!!!!!!
2008. ápr. 5. 07:35
Azt olvastam, hogy 3-7 nap a lefolyási ideje átlagosan. De a betegség tüneteinek kialakulása előtt pár nappal, és az elmúlásuk után néhány nappal is megfertőzhet másokat. Legjobban kitéve ennek a vírusnak a 6 és 24 hónap közötti csecsemők vannak kitéve, ők kőnnyebben ki is száradnak. Egyébként átlag 6 éves korig lehet elkapni. Immunrendszer függő
2008. ápr. 4. 21:31
16,5 hónapos kislányom már egy hete szenved tőle,szerencsére nem száradt ki. Ez már a 3. alkalom, hogy elkapta, más betegsége sosem volt. Jelenleg minden másnap hányás elleni injekciót kap és hasfogót.
86. Arka (válaszként erre: 85. - Mirmi)
2008. márc. 11. 12:08
Szerintem nem úgy kell érteni, hogy általában rossz az immunrendszere, hanem éppen egy gyengébb periódusban volt, már "legyengítette" más elötte, nátha vagy valami...
85. mirmi
2008. márc. 10. 21:25
Bízom benne, hogy azért mert elpaktuk a rotát, az nem azt jelenti, hogy gyenge lenne az immunrendszerünk. Ez egy kicsit olyan "mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás" csata.
84. pmjudit (válaszként erre: 83. - Akác56)
2008. márc. 10. 07:48
Pontosan ezért kerültünk kórházba.
83. akác56 (válaszként erre: 81. - Pmjudit)
2008. márc. 10. 07:31
Így igaz! akkor va szükség infúzióra ha kihánnya a vízet is.- főleg ha a kotyonkénti jeges vizet is kihánnya- egy kis konyha só még nem pótolja az összes kiürült ásványi anyagot!
82. pmjudit (válaszként erre: 81. - Pmjudit)
2008. márc. 10. 06:46
Barátnőm szopizó 2 éves kislánya is elkapta!
81. pmjudit (válaszként erre: 80. - Akác56)
2008. márc. 10. 06:45

Szerintem az egész óvodának nem volt legyengülve az immunrendszere, mégis szinte mindegyik gyerek elkapta.

A folyadékpótlás akkor oldható meg, ha nem hányja ki rögtön az egészet.

2008. márc. 9. 23:55
A rota-virus azt betegítí meg akinek le van gyengülve az immunrendszere.Ha átesik a betegségen , az nem ad védettséget, többször is elkaphatja. Akut időszakban nagyon fontos a folyadékpótlás a kiszáradás veszélye miatt.
2008. márc. 9. 19:19

Mi voltunk kórházban. Hazajövetelkor azt mondta adoktornő, hogy a vírus 1hét-10 napon belül újra fellángolhat.

Sót tegyetek az italba és jéghidegen, kortyonként adjátok.

78. korcsolya (válaszként erre: 77. - Arka)
2008. márc. 9. 18:51
Na ettől félek én is!Ha most visszakapná a kisfiam nem tudom mi lenne vele.Mi is hasonlóan jártunk mint ti.Ő hozta a családba a vírust minket többieket csak kevésbé érintett,de az is éppen elég volt.
77. Arka
2008. márc. 9. 17:51
Lentebb valahol olvastam, hogy valakinek a kislánya 3 héten belül kétszer kapta el. Úgy hogy sajnos van esély. Már mi is többször elkaptuk, de csak most viselte ilyen nehezen a lányom. Eddig mindig egész éjszaka óránlént hányt, aztán másnap 2-3 hasmenés és már jól is volt. De most egyik fél órában hányt, a következőben hasmenése volt, de már a végén pelenkát kellett ráadni, mert szegény nem bírta tartani( elmúlt 5 éves), szegény. És a fiam 3 éves, az egy hányással megúszta. A kicsin ki sem jött, pedig nagyon izgultam, mert most hagyta abba a szopizást.
2008. márc. 8. 22:20
Én ugy értem,hogy ha most volt beteg,elkaphatja-e most újra?Szerintetek?
75. mirmi
2008. márc. 8. 22:17
... nem sokat, de a korábbi hozzászólásokat olvasva, úgy látom visszatérő "öröm" elé nézünk. Én is elkaptam, másfél napom bánta. A barátőm két nagyobb gyermeke (4 és fél, 5) többször kapták már el és szinte minden évben visszatér, ameddig nem válnak a gyermekek immunissá.
2008. márc. 8. 22:05
Mi is bekaptuk a vírust az egész családon végigment.Legjobban kisfiam kapta el,rettenetesen lesoványkodott majd egy hétig tartott mire jobban lett,még most sem tökéletes.Én csak attól tartok nem -e kaphatja vissza?A környezetünkben egyre többen lebetegednek.Ti mit tudtok erről?
73. mirmi
2008. márc. 8. 22:00
Drága Gréger! Gondolom éreztél már olyat, hogy néhány bíztató szó által megkönnyebülsz. Köszönöm, nagyon sokat segítesz, mert tényleg szét idegelem magam. Örlődök egy csúnya kórházi jelenet és a bár nem "100-as", de nagyon igyekvő babám látványa között. Próbáltam a Normolyt-ot, nem sok sikerrel, a doktornő szerint nem kell eröltetni, de holnap újra nekiveselkedem. Ropizunk, hátha az valami kevés sót juttat a szervezetébe, valamint levesből szívesen kortyolgat. Ha netán tudsz/tudtok még valami olyasmit, amit szívesen eszegetnek-iszogtnak ilyenkor, akkor kérlek írjatok! Ja, és kb. meddig tarthat ez? Tényleg köszi a segítséget!
72. gréger (válaszként erre: 71. - Mirmi)
2008. márc. 8. 21:46
Így van.Ha nem marad a fenekén, akkor biztos nem fenyegeti a kiszáradás veszélye.Amelyik gyerek kiszárad, az aluszékony.Fontos a folyadék, ha nem eszik, az nem baj!A Normolyt por nálunk életmentő volt, de nálatok biztos nincs rá szükség, ha szaladgál.Azért jó, ha van otthon....A napi egy hányás, egy hasmenés szerintem nem vészes.Ha nagyon aggódsz, egy csipetnyi sót tegyél az innivalójába, mert nem csak az a fontos, hogy igyon, hanem a sópótlás!Az én lányom rengeteget ivott, mégis kiszáradt, mert a szervezet elvesztett a hasmenés által szükséges ásványi anyagokat és sókat.Remélem, segítettem egy kicsit....
71. mirmi
2008. márc. 8. 21:35
Sziasztok! Én kb. egy perce regisztráltam, mert már a tehetetlenség ide sodort hozzátok, hozzá teszem, nagyon örülök, mert végre értelmes véleményeket, hozzászólásokat, tapasztalatokat olvasok a rotáról! 22 hónapos kislányom kedd óta szenved a vírustól, amit ausztriában szedtünk össze. Napi egy hányás, egy hasmenés, ebből max. 2. Eszeget, iszogat, hol pörög, hol lankadtabb. Diétán, normafloron kívül mást nem kap. Doktornő nem látta, csak telefonon értekeztünk. A dilemmám a következő: tartok nagyon a kiszáradástól, bár nem gondolom, hogy ilyen tünetekkel ő a közelében járna. Kórházba nem vinném az általatok leírtak miatt sem, meg nem gondolom, hogy bárki bead egy infúziót egy olyan gyereknek, aki nem marad a fenekén egy percet sem. Viszont ha nem marad a fenekén, akkor nyilván nem nagy a fenyegetettség??????!!!! Kérlek segítsetek!
2008. márc. 8. 14:40

Minket sajnos most ért útol a virus.A pici lányom (2 éves)szerda óta,a családom többi tagja ma éjszaka óta van rosszul.A párom,az anyósom,és a dédnagymama.Csak a nagylányom és én usztuk meg eddig.A pici lányom szerdán nagyon rosszul volt este,bementünk az ügyeletre,csak hányás elleni kupot kapott.Csütörtökön teljesen jól volt,tegnap már 1x hányt megint,ma már 2x.Hasmenése annyira nincsen,egyszer-kétszer van neki,és nincs láza.

Szivesen inna teát,mert kéri is,és jobb esetben benne marad.Remélem már nem tart sokáig.Mindenkinek jobbulást kivánok,aki átéli etz a szörnyű vírust.

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook