Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mazsolás rizsfánk recept

Mazsolás rizsfánk recept

A Mazsolás rizsfánk hozzávalói:
125 g rizs
80 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojás
2 ek vaj(30g)
1-2 csipet fahéj
1 db citrom reszelt héja
100g liszt
fél csomag sütőpor
1 nagy maréknyi mazsola


A Mazsolás rizsfánk elkészítési módja:
A rizst puhára főzzük vízben, majd langyosra hűtjük. A tojásokat szétválasztjuk,és a sárgáját,és a vajat elkeverjük a kifőtt rizsben, majd fahéjjal és citromhéjjal ízesítjük. A lisztbe keverjük a sütőport,majd ezt is hozzákeverjük a rizshez, végül a cukrokkal keményre vert tojáshabot és a mazsolát forgatjuk bele a masszába. Kanállal,forró olajba szaggatjuk, közepes lángon aranybarnára sütjük, tálalásnál porcukorral megszórjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mazsolás rizsfánk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook