Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mazsolás puffancsok recept

Mazsolás puffancsok recept

Elkészítési idő 35 perc

A Mazsolás puffancsok hozzávalói:
20 dkg finomliszt,
12 dkg margarin,
2 db tojás,
10 dkg mazsola,
10 dkg cukor (vagy édesítőszer),
1 tk. sütőpor,
1 db citrom reszelt héja


A Mazsolás puffancsok elkészítési módja:
A mazsolát vízben beáztattam. A margarint habosra kevertem a cukorral egy gépi habverő segítségével. A tojásokat is beleütöttem és tovább kevertem. Ezután a lisztet, a sütőport, a reszelt citromhéjat és a lecsepegtetett mazsolát is beletettem a masszába. Egy nagyobb tepsit kibéleltem sütőpapírral és belekanalaztam a masszát, kisebb kupacokat formázva, nem túl szorosan, mert sütés közben kissé szétfolynak és megdagadnak a puffancsok. 180 C fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütésen a kívánt színűre kisütöttem. Miután kissé kihűltek a puffancsok, neki lehet esni és jókedvvel eltüntetni. :)

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , febr. 10. 18:52
A mazsolás puffancsok elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook