Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mazsolás kalács puncsöntettel recept

Mazsolás kalács puncsöntettel recept

A Mazsolás kalács puncsöntettel hozzávalói:
100g mazsola tejben, rumaromában beáztatva

Fél szikkadt mazsolás kalács

8 dl tej
1 zacskó főzős puncsos pudingpor
6 ek cukor


A Mazsolás kalács puncsöntettel elkészítési módja:
A mazsolát előző este beáztatom tejbe, rumaromába. 6 lapos, de mélyített tányérra 1-1 vastagabb szelet kalácsot felkockázok. A kissé módosított mennyiségekkel megadott alapanyagokból megfőzöm a pudingot, majd belekeverem a mazsolát Egyenletesen ráöntöm a kalácskockákra. Hagyom 2-3 órát szobahőmérsékleten, kissé be is szívja a kalács, a puding meg is dermed.

Nem éppen fogyókúrásoknak ajánlom, annál inkább édesszájú gyerekeknek.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mazsolás kalács puncsöntettel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook