Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mazsolás-currys csirke recept

Mazsolás-currys csirke recept

A Mazsolás-currys csirke hozzávalói:
2 nagy csirkemell,
16 dkg szárított sárgabarack,
2 kis fej hagyma,
1 csokor zöldpetrezselyem,
2 evőkanál mazsola,
2 dl tejszín,
4 dl csirkehúsleves,
4 teáskanál currypor,
só,
bors,
cayennebors,
kurkuma,
1 teáskanál étkezési keményítő.


A Mazsolás-currys csirke elkészítési módja:
A húst lefejtjük a csontról, majd kis darabokra vágjuk. A sárgabarackot félbe vágjuk. A hagymát,zöldpetrezselymet finomra vágjuk. Egy edényben kevés olajat forrósítunk, megpirítjuk benne a húst. Sóval, borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a hagymát, együtt pirítjuk, majd fűszerezzük cayenneborssal, kurkumával és 2 teáákanál curryvel. Felöntjük a tejszínnel elkevert húslevessel. Hozzáadjuk a sárgabarackot és a mazsolát. Lassú tűznél 10-15 percig főzzük. Végül az étkezési keményítővel besűrítjük és hozzáadjuk a maradék curryt. Tetejét megszórjuk a petrezselyemmel. Párolt rizzsel körítjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A mazsolás-currys csirke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook