Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Mázas diós lencsesült (vegan) recept

Mázas diós lencsesült (vegan) recept

A Mázas diós lencsesült (vegan) hozzávalói:
A fasírthoz:
200 g zöld lencse
100 g dió
60 g törökmogyoró, kesudió vegyesen
3 ek. őrölt lenmag + 6 ek. víz
2 db nagy vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
120 g sárgarépa
1 db közepes alma
40 g zabliszt
60 g teljes kiörlésű zsemlemorzsa
1 tk. rozmaring
1 tk. kakukkfű
1 tk. chili pehely
0.5 csokor petrezselyem
só, bors

A balzsamecetes almás mázhoz:
60 ml ketchup
1 ek. juharszirup
2 ek. édesítetlen almaszósz
2 ek. balzsamecet


A Mázas diós lencsesült (vegan) elkészítési módja:
A lencsét enyhén sós vízben főzzük puhára. Keverjük össze az őrölt lenmagot a vízzel, és hagyjuk állni 8-10 percig, amíg zselés állagú nem lesz. A diót, törökmogyorót és kesudiót száraz serpenyőben pirítsuk meg 6-8 perc alatt. Aprítógépben daráljuk össze először a pirított diót, mogyorót és kesudiót, majd a vöröshagymát, fokhagymát, petrezselymet és répát. Ezeket öntsük egy nagy tálba, adjuk hozzá a lereszelt almát, a zöldfűszereket, a chili pelyhet, zablisztet és a zsemlemorzsát. A megfőtt lencsét szintén pürésítsük a robotgépben, és adjuk a többi hozzávalóhoz. Ízesítsük sóval, borssal, és jól keverjük össze a masszát. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Közben keverjük össze a máz hozzávalóit. Egy 25 cm hosszú püspökkenyér formát olajozzunk ki, kanalazzuk az aljára a máz 2/3-át úgy, hogy egyenletesen mindenhova jusson. A fasírtot nyomkodjuk a formába. 180 fokon süssük 50-60 percig, amíg szép barna színű és ropogós nem lesz. Hagyjuk hűlni kb. 10 percet, majd fordítsuk ki a formából és kanalazzuk a tetejére a maradék mázat.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A mázas diós lencsesült (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook