Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Diéta & Fitness témák » Matea cserje cikk

Matea cserje


Dél-Amerikai tea cserje: kiváló zsíroldó, jó hatással van a vérnyomásra, segít a candida leküzdésében, és frissítő hatása van.

Az Yerba Mate teacserje Dél-Amerikában őshonos. Több ezer éve használják már a népgyógyászatban élénkítő teafűként. Európa a jezsuita misszionáriusok közvetítésével - Amerika felfedezése után - találkozott először a mateával. Innen erednek a matea további elnevezései is: jezsuita tea, misszió tea. A misszionáriusok megfigyelték, hogy a guarani indiánok rendkívül sokat fogyasztanak e növény főzetéből.


Különleges, semmihez sem hasonlítható aromája, kiemelkedő élénkítő hatása van. A mate teát hidegen áztatva is lehet fogyasztani. Bár élénkít, de fennmarad a szervezetben az egyensúlyi állapot. Csökkenti a fáradtságérzést, beállítja az alvási ciklust, és csökkenti a vérnyomást. Több klinikai tesztben kiemelik antioxidáns hatását, a központi idegrendszerre gyakorolt pozitív befolyását. A candida diéta alappilléreként tartják számon, segít a kor legyőzésében. Amikor az édesség iránt farkasétvágyat érzünk, írót és a mate teát fogyasszunk. (Érdemes még a kendermagot is megemlíteni.)



A mate és a kombucha együttes használata aktiválja az anyagcsere-folyamatokat, stimulálja a központi idegrendszert, az erős antioxidáns reakciók hatásai együttesen valóban támogatják a súlycsökkenést és a candida diétát. Amikor fogyókúráról beszélünk, soha nem szabad elfelejtkezni arról, hogy szervezetünk méregkészletei a zsírszövetekben találhatók. Míg zsírt sokféle módszerrel tudunk égetni, addig mérgeket nem. A fogyókúra során a zsírszövetekből felszabaduló mérgek a vérbe kerülnek.



Májunk fő feladata a mérgek kiválasztása, és a szervezetből való kiürítése, a fő méregtelenítő a glükuronsav. A kombuchában lévő glükuronsav és származékai mennyisége meghaladja a 25 mg/l-t, ami a legmagasabb ismert érték a természetes élelmiszerek között. A teafüvet, ha leforráztuk pár perc után szűrjük le, de készíthetjük hideg áztatással is. A filteres teát forrázás után, 2- 3 percig áztassuk. Jótékony hatását rövid időn belül kifejti. A teát ajánlatos reggel éhgyomorra inni. Felfrissülünk tőle, és derűsebb lesz a napunk.



Szerző: Németh Ági

Megjelent partnerportálunk a CsaládiNet hozzájárulásával.




Írta: Hoxa, 2007. június 30. 23:26
Fórumozz a témáról: Matea cserje fórum (eddig 19 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook