Második osztályos lányomnak a Kincskereső kisködmön a kötelező olvasmány. Reális ez? (beszélgetés)
K ö sz ö n ö m sz é p e n!
Ezek szerint nem teljesen ok nélküli a felháborodásom, problémám!
Hát ez az!
Saját bevallása szerint a harmadikos magyar anyagot nagy vonalakban már vették is.
lehet benne igazság...ha azt nézzük hogy a nehezebbel meg se próbáljuk megismertetni...csak az egyszerűbbet teszük eléjük...ami szinte magától érthető.Persze tényleg eléggé leterhertek a suliba,
de az én anyukám se vette ki a kezemből a tanulni valót, és olyat se csinált hogy inkább nézzük meg stb.hagyta hogy próbálkozzam, talán ennyi is elég...nem kell megemészteni az egészet, de legalább próbálja meg...nem tudom...az enyém még kicsi 3 éves.
Az is igaz, hogy a haladni kell a korral, de a mai könyvek meg olyanok, hogy hát nem adnak annyit a szókincshez, mint más, "régi" könyvek. A mostani könyvek nyelvezete túl egyszerű, túl könnyen érthető és ezért is népszerűbbek. Ami nem feltétlenül jó... Mondjuk oké, egy 7-8 éves gyerkőcről beszélünk, de ha anno mi el tudtuk olvasni... Akkor tulajdonképpen a régi könyveket ki kéne dobni, el kéne ásni mind, mert mire ez a generáció felnő, egyáltalán nem is fogja érteni az értékes korábbi irodalmat? Ez sem túl jó megoldás... Ráadásul a Ködmön szerintem annyira nem is nehéz...
Na mindegy. :-)
Na ez az!
Ezért nem olvastatom ki vele. Megpróbáltuk, de hajthatatlan.
Titokban megsúgom, már megvettük a kazettát, elolvasni nem fogja.
És még mielőtt megköveznének, talán enyhíti a bűnömet, hogy cserébe a lányom 2, (igaz rövidebb) de mai, álltala választott könyvet kiolvas ;-)
Ez oké, és talán igazad is van. De. A gyerekek már most fáradtak, túlvannak a szorzótáblán, magyarból vették a szófajokat, igekötős igéstől stb.
Nem igazán tartom normálisnak, hogy azzal teljen a szünet, hogy "ketten elboldoguljunk" egy egész könyvvel, aminek a nyelvezete is magyarázatra szorul. Ja, és gondolom sejtitek, hogy ennyivel nincs vége, tartalmat is kell írni.
Dehogy alacsony. :) Ez a könyv nagyon nem vág a mai másodikosok érdeklődési körébe. Észre kellene ezt venni, és haladni a korral.
Én egyébként saját gyerekkoromban sem szerettem sem ezt, sem a Pál utcait, és nem az értelmi szintem miatt. Ezek inkább fiús könyvek, és az Egri csillagok is.
olvassátok közösen, fennhangon, kicsit te, kicsit ő, előttetek az egész nyár, annyira nem hosszú, talán megjön a kedve hozzá :)
ha meg ki akarod kerülni mindezt, közlöm, hogy valami nagyon régi feldolgozású film létezik a műből :DD talán az jobban leköti
szerintem ketten elboldugultok vele a szünetben!
Lehet a nyelvezete régi, de mégis szép magyar az, ha valamit nem ért meg lehet beszélni, sőt jó lenne ha ismeretlen szavakat meg is kérdezné az mit jelent.
A történet is nagyon megható!
Ne izgulj rajta.Ha ügyes vagy, akkor a gyereked megszereti az olvasást és sokat tanul belőle(nyelvezete miatt a szókincsét fejleszti!)
Az biztos, hogyha leültetem, hogy ezt most muszály elolvasni, megútálja az egészet. A 101 kiskutyát, Alladint stb önszántából, kedvel olvassa.
Kár lenne elszúrni, lelombozni az olvasási kedvét.
Bár lehet, hogy csak alacsony az értelmi szintje
na nekem a pál utcai is csak 5-ben volt....
egyébként a kincskereső szerintem egyáltalán nem másodikos gyereknek való. Egy az, hogy nehezebb a nyelvezete, mint amiket eddig olvastak elsőbe, másrészt hosszú is ahhoz, hogy ez legyen az első kiolvasott regénye.
További ajánlott fórumok:
- 3. osztályos lett a gyerekem
- 6. osztályosok tanítási órán a Múmia c. filmet nézik a tanár beleegyezésével. Szerintetek ez normális?
- Milyen laptopot válasszak 3 éves lányomnak?
- Név leendő lányomnak
- Ki volt Küsmödi a Kincskereső kisködmönben?
- Hótündéres, hókirálynős vagy jégtündéres bemutatkozó versikét keresek első osztályos lányomnak, farsangra.