Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Márványos kalács recept

Márványos kalács recept

Elkészítési idő 120 perc

A Márványos kalács hozzávalói:
4db tojás
20dkg cukor
1dl meleg víz
1dl étolaj
26dkg liszt
1 cs sütőpor

A felébe+2kanál meleg víz
2 kanál étolaj
2kanál kakaó

Krém:20 dkg vaj
20 dkg porcukor
4dl tej
1 cs.puncspuding
3cl rum
Máz:7 kanál kakaó
7 kanál cukor4 kanál tej
10 dkg vaj


A Márványos kalács elkészítési módja:
A tojássárgágat kikeverjük a 20dkg cukorral,a meleg vízzel,hozzáadjuk az olajat,a felvert tojáshabot,és a sütőporral elkevert lisztet.Két részre osztjuk,az egyik feléhez hozzáadjuk a két kanál forró vizet,két kanál olajat,és a kakaót.Őzgerinc formákban megsütjük Közben a megfőzött pudingot kikeverjük a porcukorral,és vajjal szokás szerint,a kisült piskótákat 2cm-es szeletekre vágjuk,és váltakozva,egy sárga,egy kakaós szeletet összetöltünk vele,majd a kakaós mázzal bevonjuk


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A márványos kalács elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook