Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Márvány muffin/kuglóf recept

Márvány muffin/kuglóf recept

A Márvány muffin/kuglóf hozzávalói:
Hozzávalók

Eszközigény:

keverőtál, kis lábas, habverő vagy robotgép, sütőforma (papírkosarak, a muffin formához)
A süteményhez:

10 dkg puha Rama
10 dkg porcukor
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
1-2 csepp rumaroma
3 tojás
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
15 dkg liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Rama és liszt a forma kikenéséhez, ha kuglófformában sütjük.


A Márvány muffin/kuglóf elkészítési módja:
Elkészítés 1.A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük. 2.Ha kuglófot sütünk, kikenjük a formát Ramával és kilisztezzük. Ha muffin lesz belőle kibéleljük a forma mélyedéseit a papírkosarakkal. A Ramát a porcukorral simára keverjük, majd a fenti sorrendben a kakaópor kivételével egyenként beledolgozzuk a többi hozzávalót is. A Ramát a porcukorral simára keverjük, majd a fenti sorrendben a kakaópor kivételével egyenként beledolgozzuk a többi hozzávalót is. A Ramát a porcukorral simára keverjük, majd a fenti sorrendben a kakaópor kivételével egyenként beledolgozzuk a többi hozzávalót is. 3.A Ramát a porcukorral simára keverjük, majd a fenti sorrendben a kakaópor kivételével egyenként beledolgozzuk a többi hozzávalót is. A tészta felét a sütőformába kanalazzuk, a másik felébe belekeverjük a kakaóport és azt is a formába töltjük. 12 mélyedéses muffin formánál 1-1 teáskanál jut mindegyik tésztából a papírkosarakba. 4.A tészta felét a sütőformába kanalazzuk, a másik felébe belekeverjük a kakaóport és azt is a formába töltjük. 12 mélyedéses muffin formánál 1-1 teáskanál jut mindegyik tésztából a papírkosarakba. A kanál nyelével kicsit megkeverjük a tésztát, hogy 5.A kanál nyelével kicsit megkeverjük a tésztát, hogy "márványos" legyen. 6.Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e. A csokoládét három evőkanál vízzel gőz felett simára keverjük és bevonjuk vele a süteményt. A csokoládét három evőkanál vízzel gőz felett simára keverjük és bevonjuk vele a süteményt. 7.A csokoládét három evőkanál vízzel gőz felett simára keverjük és bevonjuk vele a süteményt.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A márvány muffin/kuglóf elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook